recentina recentina komentáře u knih

Srí Lanka: Láska na první cestu Srí Lanka: Láska na první cestu Petra Schovancová

Parádní cestopis, u kterého se zasměje. Autorka vás vezme do divočiny ostrova Ceylon, a ukáže vám starou, pravou a nefalšovanou Asii, kterou naleznete už jen málokde.

Nejvíc mě baví styl vypravování, který je takový osobní. Připadá mi to, jako bychom seděly někde u ohně a Peťa by vypravovala celý příběh přímo mě, osobně. Kniha nám dovolí nasát atmosféru tak, jako bychom tam zrovna byli.

Moc oceňuji, že jsou v knize fotografie, které moji fantazii z vyprávění ještě nádherně doplní.

Do Asie jsem se chtěla vydat, ale nikdy jsem na to neměla odvahu, stejně jako autorka, to máme společné. Když ale vezmeme v potaz, že kniha je nejen plná příběhů a fotografií, ale slouží i jako takový "návod na celou cestu, od balení až po zážitky."

Knihu určitě moc doporučuji, i když je sem tam nějaká korekce k úpravě, myslím, že se autorka snažila psát tak, jak sama mluví. Tomuto stylu já osobně dávám přednost před strohou a uhlazenou češtinou, kde chybí osobní předání.

08.04.2024 5 z 5

Listopadová romance na cestách Listopadová romance na cestách Petra Schovancová

Po přečtení první knihy jsem byla nadšená. (PS koupili jsme si letenky na Srí Lanku).

Po přečtení druhé knihy mám chuť vyrazit na průzkum saharské pouště, ochutnat marocká jídla a opravdu, ano opravdu, toužím projít nějaký dálkový trek, ať ten na Mallorce nebo ten na Tenerife. Jeden si chci projít. Oba ostrovy navštívit. Je to neskutečné a až neuvěřitelné, protože nesnáším chození a ještě po horách, bolí z toho nohy.

Určitě se na ta místa ale ráda podívám. Zážitky jsou neskutečné a vtipné, je vidět že je to upřímné. Líbí se mi také vývoj situace - na začátku takové stresy, aby člověk voněl a byl krásný a na konci je vám jedno, že vás vidí koupat se nahé v nějaké tůni.

Parádní příběh a parádní psaní autorky. Jen tak dál! Tina

20.06.2024 5 z 5