rengers komentáře u knih
Na začátku moc politikaření a pomalé rozjetí příběhu, od půlky se to skvěle rozjede na plné obrátky, jak jsme zvyklí od autora.
Četl jsem až do strany 100, a bohužel to nešlo dál. Právnička která řeší stupidní případ, je dvakrát rozvedená a pořád myslí jen na sex. Deset stránek je o tom, jak cestuje letadlem za matkou, která zastřelí muže, kterého nejspíš vůbec neznala a nakonec dvacet stránek, jak se ubytovává v hotelu, napouští si vanu až po okraj a ožírá se. Toť ve 100 stránkách vše. Ufff.
Velmi čtivá kniha, rozhodně se nudit nebudete, akorát se mi hlavní hrdinka jevila jako James Bond 007, nesmrtelná a bojující do posledního dechu, se schopnostmi ostříleného zálesáka a proto dávám o jednu hvězdičku méně.
Kromě pomalejšího začátku se mi knížka líbila. V knížce je krásně vykresleno, jak mocní lidé ovlivňují dění ve světě, nejúčinnější prostředek jsou peníze a tím související moc.
Pokračování příběhu o sériovém vrahovi od Medvědí řeky se autorce povedl. Nemá to sice tak rychlý spád jako první díl, ale velmi dobře se čte.
Příběh rozhodně není špatný, jen trochu zdlouhavý. Moc podrobné popisování okolí a málo opravdové lásky! Jak záporná, tak kladná role disponuje vysokou schopností odhadu psychologie člověka. Knížka se mi četla dobře, ale asi se nijak nebudu hnát ke čtení dalšího dílu, myslím si, že druhý díl už nepřinese nic moc nového.
Knížce bych dal název 50 na 50. Někomu se bude líbit a někomu ne. Klasika od Lee CHilda jak ho známe, Jack Racher jeho úvahy + kočovný život. Je čtivá jako vždy, ale už napsal mnohem lepší, proto mu dávám o hvězdičku míň.
Pokud by se v knize nepsalo i něco o sexu, dalo by se říct, že je to pokračování Old Shatterhanda v podobě Hectora Crosse. V oceánu jako první uvidí za dvacátou druhou vlnou nepřítele plujícího na člunu, na 100 metrů sestřelí bleší řiť a na kilometr ucítí pot nepřítele v pouštních dunách. Příběh má skvělý spád, jako vždy u tohoto autora a jelikož se mi Mayovky kdysi líbily, dávám tomu čtyři hvězdičky.
Velmi dobře napsaná knížka o tajných agentech a protiteroristické skupině. Od spisovatele bych nečekal, že bude psát na tuhle tématiku?! Podařilo se mu to dobře, až jsem byl překvapen. Nechybí tam akce, láska a politické intriky velmi vlivných a bohatých lidí. Rozhodně doporučuji.
Je to první část tetralogie od Wilbura Smithe. Popisuje historii Jižní Afriky v 19. století, jak tam probíhaly nepokoje a různé politické zvraty. V příběhu jsou použita jména osob, které doopravdy existovaly a samozřejmě také smyšlené.
Teď zrovna čtu poslední díl a musím uznat, že ten první byl asi nejlepší.
Ale nenechte se odradit čtením dalších dílů, jsou taky dobré, jako většina jeho románů.
Jak už sama kniha napovídá, je to hodně o politice. Hlavní postavou je Kanadský premiér James Howden, který se snaží v době studené války prosadit spojenectví s USA, aneb přemístit raketový štít Spojených Státu na území Kanady.
Zároveň v knížce popisuje příběh nešťastného přistěhovalce, který připlul nákladní lodí a nemá žádné doklady ani žádný rodný stát a tím se z něho stává nikdo, jako by neexistoval.
Tenhle příběh muže je novinami zveřejněn. Tím se spustí lavina soucitu u lidí, kteří si přejí, aby se stal právoplatným občanem Kanady, jenže zákony tohle neumožňují a tím začíná válka mezi politiky a občany.
Jak to skončí si přečtěte sami.
Detektivní zápletka nebyla špatná, ale atmosféra celého příběhu trochu pokulhávala.
Příběh je zajímavý a poučný, bohužel mi připadá příliš roztahaný, zbytečně dopodrobna popisující události, místa a věcí.
Detektivní příběh o zvrhlém zabijákovi žen, které jsou úspěšné v práci a finančně soběstačné.
Bohužel jenom v práci, soukromý život se jim hroutil.
Autorka velmi dobře popisuje chování a důsledky těžkého života v dětství všech zúčastněných v příběhu, které se promítají v dospělém věku. Smutný příběh, ale poučný a zajímavý.
Jako vždy - poutavá, čtivé a napínavé, akorát mi tam chybělo více akcí v nasazení a proto dávám o hvězdičku méně.
David Morrel jako vždy, tajní agenti s vybičovanou bojovou technikou a skvělou kondicí. Zápletka příběhu je trochu zvláštní a zbytečně komplikovaná, ale čtivá.
Příběh je zbytečně zdlouhavý. Kdyby knížka měla spád jako posledních sto stran, tak to ohodnotím pěti hvězdičkami, ale bohužel.
Musíte se vyloženě prokousat do závěrečné fáze. Autorka má rozhodně navíc!
Zajímavě napsané, originální pojetí příběhu. Bohužel jako jiní čtenáři, musím napsat, že pokud knížku nemůžete číst v co nejkratší době, tak budete mít ve jménech trochu guláš.
Příběh má skvělý spád, přečetl jsem od autorky čtvrtou knížku a musím uznat že má skvělý styl.
Knížka by se mohla klidně jmenovat kmotřenka - ( mafiánka ).
Autorka ráda píše o silných ženách, které se hned tak něčeho nezaleknou.
Příběh byl poutavý, ale zdlouhavý. První díl se mi líbil více. Nejvíc mi tam vadilo zdlouhavé popisování krajiny, které jsem začal při čtení přeskakovat.Do třetího dílu se asi hned tak nepustím.