rickiwolf rickiwolf komentáře u knih

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Viděl jsem film. Nyní jsem si přečetl i knihu. Je jasné, že nebýt knihy nevznikl by ani film. Proto dávám přednost knižním zpracováním. Aspoň zde bylo uvedeno všechno tak, jak to napsal autor.

28.12.2020 4 z 5

Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Výstižné pojednání o důležité historické události českých dějin. Velmi se mi to líbilo.

28.01.2019 5 z 5

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Po dlouhé době jsem četl knihu, u které jsem se opravdu pobavil. To všechno jsem mohl díky vynikajícímu překladu Antonína Přidala.

20.06.2023 4 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Jsou to nejen skvělé verše, ale i dějově to stojí za to. Aspoň si člověk připomene literaturu, kterou by měl znát.

11.09.2020 4 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Jedna z nejlepších knih od této autorky. Napínavé od začátku do konce.

22.04.2024 4 z 5

Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Z jeho knih se mi tato líbila nejvíce. Také proto, že jsem neviděl její zfilmovanou verzi.

24.11.2022 4 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Kniha měla neustále nějakou zápletku. Napínavé od začátku do konce.

18.09.2020 5 z 5

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského František Kožík

Obecné seznámení se s životem "největšího Čecha". Je to dobrá kniha pro bližší pochopení doby, ke které mnoho lidí vzhlíží.

08.06.2020 4 z 5

Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Jan Novák

S postupem času jsem těmto dobrodruhům stále více držel palce, přestože jsem věděl komu se tento velký útěk za hranice do západního sektoru povedl, a kdo se po letech rád podíval domů. Nemohl jsem se od děje odtrhnout.

15.11.2019 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Film jsem neviděl a po přečtení knihy o tom ani neuvažuju. Četl jsem ji jenom kvůli čtenářské výzvě. Kniha je zajímavá pouze tím, že se hlavní děj knihy odehrává převážně ve vile Tugendhadt. Do které bych se i někdy rád podíval.

20.09.2022 4 z 5

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Svatopluk Čech

Dost mi to připomínalo romány od Julese Vernea, které rád čtu už od dětství.

12.07.2022 4 z 5

Jan Žižka Jan Žižka Petr Čornej

Nemohl jsem se od knihy odtrhnout, a proto mi to ani netrvalo dlouho ji přečíst. Autor se tématem zaobírá velkou část života, a tudíž si myslím, že jeho kniha je naprosto seriózní historické dílo, které popisuje život jednoho z největších českých vojevůdců. Svědčí o tom jeho rozsáhlý poznámkový aparát.

24.04.2022

Píšťalka Píšťalka John Grisham

Zase jsem po dlouhé době přečetl knihu tohoto autora a zase se naplnila moje očekávání. Prostě je to dobrý spisovatel.

16.08.2021 4 z 5

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Autor dokáže skloubit čtivost díla a události, které se týkaly hlavní postavy, tak aby napsal takovou knihu.

22.01.2023 4 z 5

Bílá velryba Bílá velryba Herman Melville

Já jen, čím mi ten příběh byl trochu povědomý. S trochou fantazie by se dala taková posedlost sledovat i v mnoha dalších lidských životech, protože člověk si svůj život nadmíru komplikuje. I popisné kapitoly byly velmi názorné, což tomuto dílu dodalo na kvalitě.

05.02.2022 5 z 5

Večer a jitro Večer a jitro Ken Follett

Autor napsal poutavé dílo o tom co předcházelo, než bylo založeno město Kingsbridge.

29.09.2021 4 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

S touto knihou jsme měli možnost sledovat události 2. poloviny 16. století v tehdejší vyspělé Evropě. Dá se říct, že i tím se lišila od předešlých dílů. Myslím si však, že se to autorovi nadmíru podařilo.

01.09.2021 4 z 5

Smrt talentovaného ševce Smrt talentovaného ševce Václav Erben

Další napínavá kniha tohoto autora. Jeho detektivky patří mezi klasická díla české literatury. Výhodou těchto knih je, že se dají číst i po letech.

14.08.2021 4 z 5

Mrtvá z Nevady Mrtvá z Nevady Harlan Coben

Kniha, která měla spád, až ke svému vyvrcholení.

19.08.2024 4 z 5

Hriech náš každodenný Hriech náš každodenný Dominik Dán