Rimmsi

(SPOILER) Dobrá kniha, lehce obtížné čtení ale to u severských autorů není vyjímkou. Trošku mne mrzí, že u těchto autorů se často vyskytuje příběh založený na tom, že detektiv (vyšetřovatel) má osobní či rodinné spojení s případem.
I přesto, že kniha se četla obtížně se těším na další díl.

Co říci o Koránu, nebudu rozebírat kdo je jakého vyznání či jakého vyznání jsem já.
Jelikož mi duchovní literatura ani duchovno nic neříká, tak jsem po přečtení Bible přidal i Korán.
Kdo chce přečte, kdo nechce nemusí.

Tuto knihu mám rád a velmi mne zaujala, sice kniha neobjevuje nic převratného nebo nového co již nebylo napsáno ale i tak se čte velmi dobře.

Knihu jsem dostal nebo koupil? Nevím :) sice se mi četla těžko, ale zvládl jsem ji. Na vysoké hodnocení ani doporučení to ale asi není ta pravá kniha.

Televizní dokumentární řada byla dobře udělána a kniha jen opět ilustruje tragédie, které naši zemi spojily.
Přesto, že k tragédii může dojít kdykoliv. je dobré vědět, že jedna malá chyba, malé opomenutí či nepozornost mohou mít dalekosáhlé následky.

Velmi stará kniha popisující osudy lidí, které převezl vlak až do západního německa. I přesto, že kniha je silně politizovaná jde o příjemné čtení.