Ronnie68 komentáře u knih
Kniha se mi četla dobře ... byli tam informace, které jsem se dočetla jen tady .. zajímavé :)
Zajímavá knihy k povinné četbě ... řeší se období vlády Přemysla Otakara I.
Knihu jsem přečetla, protože to byla povinná četba, ale některé části byly opravdu těžké k přelouskání ... ale nebylo to zas tak špatné
Útlá kniha, která nás seznamuje s hlavními představiteli Východofranské říše ... nebylo to špatné čtení, ale často dost jmen ... :)
Kniha nebyla špatná, četla se dobře. Byla zde popsána prakticky manipulace francouzského krále, aby dosáhl templářského majetku. Pro ty, které toto téma zajímá, doporučuji :)
Kniha se mi líbila. Přehledně a důsledně popsány skutky i prohřešky Lucemburských králů (u 3 císařů). Ale není to jen linie od Jindřicha VII. po Zikmunda, dozvídáme se i o jejich počátcích sahajících do doby vlády Huga Kapeta ve Francii a Oty I. (v pozdějším Německu) ... Pro lidi, které tento rod zajímá, tak jako mě, tuto knihu doporučuji k přečtení.
pěkná kniha o tom, jaky si různé kultury na světě vysvětlovali původ světa. Opravdu pěkná kniha :)
Kniha se mi osobně moc líbila. Jak tam byly líčeny příběhy těch, kteří katastrofu přežili a jejich vylíčení, jak hledali své blízké. Pro ty, co by toto je zajímalo, rozhodně doporučuji
Kniha se mi četla úžasně rychle a nebylo to jen tím, že je útlá. Měla příběh založený na historii, který byl dokreslen právě historickými událostmi a jak tenkrát vesnické obyvatelstvo smýšlelo a bylo snadno ovladatelné - přes názory. Bylo tam popsána poprava aristokrata z dané vesnice, na kterého svedli všechny možné zločiny a ještě si mysleli, že je císař odmění .... bylo to zajímavé počtení ...
Kniha, která se nám snaží přiblížit ve zkratce, že prakticky vše, co dnes známe, se nějakým způsobem vyvinulo právě z doby Říma (či Řecka). Sice moje povinná četba, ale četla se mi dobře.
Jelikož mě toto téma zajímá, kniha se mi četla dobře :)
Také povinná četba ... ale zajímavá .. prohlubuje znalosti například kolonizace Řeckých poleis v jižní Itálii, Sicílii, Egyptě, Malé Asii,... také se dozvídám více ohledně systému ve Spartě či Athénách ..
Kniha se mi líbila. Pro milovníka historie to bylo zajímavé počtení :)
Útlá kniha, kde byl shrnut filmový příběh .. neurazí, ale film je film
Kniha nebyla vůbec špatná... občas jsem se dozvěděla i něco zajímavého .. :)
Mně osobně se kniha líbila - bylo tam shrnutí toho, co pravý fanoušek už sice zná .. ale mile to potěší a čte se to dobře .. :)
pro oživení dějepisu to nejlepší :)
prostě dějepis kostce ... aspoň částečné oživení dějepisu ..
Kniha nebyla úplně zas tak špatná, ale asi jsem od ní očekávala víc, proto jí nemohu udělit 5 hvězd. Prakticky nejvíce se mi líbil až konec knihy ...