Sanny_happ Sanny_happ komentáře u knih

Zeptej se vědce: Neexistují blbé otázky Zeptej se vědce: Neexistují blbé otázky Aleš Dvořák

Kniha mě zaujala svým názvem. Najdeme v ní spoustu odpovědí na otázky, které určitě napadly každého z nás! Jak vědci vysvětluji pocit dejà vu? Jsme ve vesmíru sami? Pochází opravdu láska ze srdce? Všechny odpovědi a mnoho dalších naleznete uvnitř knihy.
Kniha je přehledně rozdělena do několik okruhů s různými tématy. Hlavní části jsou: příroda, zdraví, fyzika a technika, rodina a vztahy a perličky na konec. Na danou otázku naleznete odpověď vždy obsáhlejší, častokrát je popsána i dost vědecky. Ale vždy najdete i odpověď shrnutou pouze do pár vět. Za což určitě patří velké plus. Za každou otázkou je medailonek vědce, který na danou otázku odpovídal. Některé medailonky byly na můj vkus až zbytečně moc rozepsané… ale to je jen drobnost.
Při čtení jsem měla trochu pocit, jako bych se vrátila zpět do mladších let, když jsem milovala encyklopedie a podobné tipy knih.
Kniha je podle mě určena pro všechny, každý si v ní najde právě to, co ho zajímá. Mě nejvíce bavila témata z oblasti vesmíru, zdraví a vztahů! Kniha je také krásně graficky zpracována a obsahuje i spoustu obrázků.
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Grada.

21.10.2024 5 z 5

Nora zachraňuje svoji duši Nora zachraňuje svoji duši Martina Pašingerová

Za poskytnutí recenzního výtisku v rámci #spoluprace děkuji @grada_cz

Knihu jsem si vybrala, jelikož mě hned na první dobrou zaujal název knihy a něco mi říkalo, že si knihu musím přečíst.
Příběh Nory mě bavil od samého začátku. Nora v životě cítí prázdnotu a má pocit, že ji stále něco chybí. Jenže neví, co to je. Ve svém životě není šťastná - práce ji nebaví, cosi ji chybí a nemůže najít sebe samu. A tak ji její duše na pomoc zavolá duchovního průvodce - holuba Karla, který ji předává moudrost šamanismu a navádí ji na tu správnou cestu. Nora se tak vydává na cestu léčení a mění nejen svůj život, ale především nachází sebe samu a svojí duši.

V knize jsou suprově popsány šamanské techniky a návody, které můžete hned převést do praxe. Což je super, že kniha je propojená příběhově i prakticky.
Cesta hlavní postavy Nory mě moc bavila. Líbilo se mi, že je vše skutečně hodně ze života a myslím, že co cítí Nora reflektuje občasné pocity většiny lidí. Líbilo se mi, že změna Nory je postupná a pomalá. Dobře ukazuje, že pokud chceme něco změnit není to hned, ale musíme si projít pády a vzestupy.
U části, kde Nora navštíví kurz vědomé ženy jsem se celkem smála. Duchovní průvodce Holub Karel byl super zpestření a taky jsem se s ním nasmála.
Knihu můžu doporučit pokud se zajímáte o osobní rozvoj a zajímalo by vás třeba i něco z šamanismu. Kniha je celkem tenká takže ji budete mít přečtenou za chvilku

13.09.2024 4 z 5

Úklid pro klid - Tipy, které šetří čas, nervy i peníze Úklid pro klid - Tipy, které šetří čas, nervy i peníze Kateřina Brožová

Hned co jsem knihu uviděla, věděla jsem, že si ji musím přečíst. Téma úklidu je pro mě dost aktuální. Mám malé dítě a nedávno jsme se přestěhovali do domu, takže během roku obrovská změna. A s tím související právě i úklid
Autorku ani její instagram jsem předtím neznala, takže jsem vůbec nevěděla, co od knihy čekat. Hned na začátku čtení mi došlo, že máme jednu věc společnou a to je věčné odkládání věcí všude možně. (Je vůbec někdo, kdo to nedělá?) Musím říct, že tohle je hrozný zlozvyk a po přečtení knihy se na něj snažím soustředit a vracet vše na své místo. A světě div se, už tahle malá změna má velký vliv.
Hned ze začátku knihy mě autorka namotivovala do uklízení a proto jsem hned začala její tipy zkoušet. Po asi měsíci zkoušení můžu říct, že to funguje. Jenže mít uklízenou domácnost mi nezabere jen pár minut denně, jak autorka slibuje, ale o dost delší dobu
Další část knihy je věnována různým uklizecím tipům, jak co vyčistit a tak. K tomu se budu určitě vracet. Je to přehledně a jasně popsáno. Nic jsem ale ještě nezkoušela, takže účinnost nemůžu posoudit.

Další podstatná část knihy se věnuje tomu, jak vést děti k uklízení a rozdělení povinností v domácnosti. To u nás ještě není moc aktuální, protože mám malé dítě.
Na konci také najdete fajn to do uklízecí listy.

Za mě fajn kniha, která mi předala tu správnou dávku motivace pro úklid a nějaké ty tipy. I když si stejnak myslím, že mít uklizeno s dětmi je často téměř nereálné, nebo minimálně hodně náročné

Knihu jsem dostala v rámci #spoluprace s @grada_cz

05.07.2024 4 z 5

Kordélie a kloboučníci Kordélie a kloboučníci Tamzin Merchant

Krásná pohádková knížka plná magie s nádhernou obálkou a ilustracemi uvnitř Knížku pro děti jsem už strašně dlouho nečetla a musím říct, že jsem se u čtení krásně odreagovala. Kniha rozhodně splnila má očekávání.
Kordélie jako hlavní hrdinka byla svá, odvážná a odhodlaná jen tak se nevzdát. Celou dobu ji budete držet palce a prožívat s ní její dobrodružství naplno
Samotný příběh mě bavil, byl napínavý od začátku, tajemný i kouzelný zároveň. Samozřejmě kdybych byla dítě, byla bych z knížky ještě o něco více nadšená.

Celkově knize a malé Kordélii dávám 4 hvězdičky. Knihu jsem četla v rámci spolupráce.

11.09.2023 4 z 5

Včerejší noci Včerejší noci Mhairi McFarlane

Nádherný příběh, který vás naprosto pohltí. Kniha je plná překvapení a chytne za srdce hned po první kapitole ️

15.09.2022 5 z 5

Být s tebou Být s tebou Antonie Nováková

Škoda, že knížka nebyla delší, já bych to určitě uvítala. Hlavní postava Vaja mi moc nesedla, ale za to Maddena jsem si zamilovala :) v knize je spoustu silných temat, jen bych byla raději kdyby byli ještě více rozebrané :) Jinak doufám, že si jednou přečtu i druhý díl

02.04.2022 3 z 5

Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Knížka byla nádherná :) rozbředlý mě a vyvolala ve mě silné emoce a to se mi moc nestává

09.11.2020 5 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Kniha se mi moc líbila :-)

09.11.2020 3 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Knížka mě bavila, ale je podle mě vhodná spíše pro mladší čtenáře.

07.11.2020 3 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kniha mě bavila, ale místy mi přišel děj příliš protahovaný.

07.11.2020 4 z 5