Sapy Sapy komentáře u knih

1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Zatím nejsložitější Murakamiho kniha. Stejně jako všechny ostatní i 1Q84 je velmi poutavě a barvitě napsaná, neschází, pro Murakamiho typický, motiv nenaplněné lásky s prvkem fantasy. Murakami ve své knize vytvořil jednoznačně velice zajímavé a nápadité prostředí, je radost to číst a i přes rozsáhlost neztrácí děj v žádné části spád. Už se těším na knihu 3.

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Stejně jako všechny autorovi knihy, i Sněhulák překypuje napětím a nečekanými zvraty. Občas je těch zvratů na můj vkus až moc a příběh tak působí trochu uměle a neuvěřitelně. Ale stejně na konci jen sedíte s otevřenou pusou, protože "to by mě teda vážně nenapadlo, že Sněhulák je ...". Jo Nesbo je zkrátka mistr napětí.

Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Kniha, která si určitě zaslouží pozornost. Od dané autorky je to má první přečtená kniha, překvapila mě barvitost s jakou děj líčí, popisuje nehostinnost ostrova v kontrastu s jeho kouzlem. Milostný příběh trochu připomíná Stmívání. Člověk by si řekl, co u takového příběhu může být za zápletku. Občas je ale velmi (mile) překvapen. Jednoznačně doporučuji a přečtu si nejspíš znovu.