Shanib

120% sladká romantika, která mě zanechala úplně naměkko. Zápletka nebyla zas tak velká, ale to je úplně jedno, protože všechny postavy jsem si okamžitě zamilovala. Úsměv na rtech mám doteď.

První knížka tohoto žánru, kterou jsem četla. Podobné čtivo asi nebudu moc vyhledávat, ale zase nemůžu říct, že by to bylo špatné. Občas jsem se i zasmála. Musím říct, že obdivuju lidi, kteří si ze sebe dokáží dělat až takovou legraci a brát vše s lehkostí.

Vezmu stranou to, že tohle by v normálním životě opravdu nefungovalo. Ani jeden z hlavních hrdinů není tak úplně v pořádku a takhle vztah určitě vypadat nemá. Nicméně je to pouze fiktivní příběh a kdyby byli Aiden nebo Elsa "normální", tak by to asi moc lidí nečetlo.
Příběh mě bavil. Děj plynul v postatě sám a čekám na další vývoj mezi ústřední dvojicí. Akorát tak trochu zjišťuju, že mě červená knihovna vyhovuje číst spíš v angličtině. Některé české výrazy mě zkrátka tahají za uši.

Kdyby mi bylo 20, tak bych byla z příběhu asi nadšená, jenže mi je o deset let víc a číst o hrdinech, kteří sotva dosáhli dospělosti už není tak úplně ono. Po přečtení knihy si navíc ani tak nebudete pamatovat to, co se dělo s Knightem a Lunou jako to, co se dělo ve vztahu Knight - Rosie - Dean. Kniha je určitě zatím nejemotivnější a nejtragičtejší, co jsem od L. J. Shen četla, až mi z toho došly kapesníčky.

Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že budu číst Sandru Brown a její příběhy mě budou bavit, asi bych se zasmála a řekla, že je to spíš pro moji babičku. Jenže tohle už je čtvrtá knížka, kterou jsem přečetla a od které jsem měla potíže se odtrhnout.
Hlavní hrdina to opět neměl v životě vůbec lehké, ale statečně se postavil nepřízni osudu a rozhodl se bojovat. Zápletka originální, až jsem si říkala, kam na ně chodí, a ústřední dvojice sympatická. Akorát škoda, že neměli více prostoru pro vzájemnou interakci. To je jediné mínus, které u knih S.B. opakovaně shledávám.

Další skvělá a originální knížka od Sandry Brown. Cassidiho jsem si hned zamilovala. Jedné postavy mi bylo moc líto, ale její konec v příběhu dával smysl. Moc se mi líbilo prostředí, ve kterém se všechno odehrávalo. Jenom epilog by se mi líbil delší.

To nebylo vůbec špatné. Na knihu jsem narazila díky čtenářské výzvě a jsem za to ráda, protože si jsem jistá, že tohle zdaleka nebyla poslední knížka, kterou jsem od této autorky četla. Nebyl to sice žádný zázrak, ale bavilo mě to, protože příběh obsahoval všechno, co mám ráda - krimi zápletku, romantiku a happy end.

(SPOILER) Popravdě jsem trochu zklamaná. Asi mě zmátl seriál, ale očekávala jsem známou dvojku Rizzoliovou a Islesovou (později jsem zjistila, že toho se dočkám ve třetí nebo čtvrté knížce, myslím). Nevadí, budiž. Co mě ale překvapilo, že Rizzoliová hrála druhé housle. Vlastně spíš tak třetí. Mohla bych spočítat, kolikrát se objevila na "scéně". Na posledních cca 50 stránkách si pak spisovatelka asi uvědomila, kdo má být vlastně hlavní postava, a tak Rizzoliová, která do té doby k dopadení vraha nikterak nepřispěla, s jedinou trefnou otázku udělá díru do případu a vraha chytne. Ne počkat. Vlastně ani to neudělá. Oběť nakonec svého vraha sundá už podruhé sama.
Dále mi není jasné, proč policie říká, že musí najít Chirurgovu skrýš, protože právě tam své oběti zabíjí, aby si to mohl nerušeně užít. Pokud vím, tak všechny oběti byly nalezené u sebe doma, ne? A to už vůbec nemluvím o té slavné rozhodující otázce, zda prodavač ve městě nezná nějakou Asiatku nebo Indiánku a ten poukáže na ženu, kterou je ve skutečnosti přestrojený vrah. Ptám se - co se stalo s fyzickými rysy, charakteristickými pro tyto národnosti? Chirurg měl asi doma takovéto udělátko z Mission Impossible, které dělá obličejové masky.
Abych to shrnula, tato detektivka nebyla špatná, ale určitě jsem četla o hodně lepší knihy tohoto žánru. Hlavními postavami byli asi Catherine a Moore, ale příliš mi k srdci nepřirostli. Až se budu v budoucnu někdy nudit, asi dám šanci dalšímu dílu a budu doufat, že bude lepší.

(SPOILER) Má první kniha od autorky. Nebylo to špatné, ale zase ne taková bomba. Po určité době mě přestalo bavit číst časté popisy toho co lidé v místnosti dělají, kdo pije čaj a na koho se kdo kouká, takže jsem je pak trošku přeskakovala. Ten jeden jediný důkaz, který policie měla mi přišel dost chabý a celkově mě mrzelo, že bez vrahova závěrečného objasnění motivu nebyla pro čtenáře možnost, aby na to přišel sám. Na druhou stranu knížka není žádná slátanina. Postav bylo tak akorát a jejich příběhy zajímavé. Četlo se to dobře a byla jsem zvědavá na rozuzlení. Děj nebyl zbytečně natahován. Myslím, že zkusím i další knížky od Shari Lapena.

Pro mě to byl nejsvižnější ze všech dílů. Narozdíl od těch předchozích jsem se ihned začetla a byla jsem napjatá od začátku do konce. Nic tam nebylo navíc a jedna akce střídala druhou. Zápletka zajímavá a skvěle promyšlená. Marc je čím dál větší sympaťák a s Lucy se jako vždy skvěle doplňují. Líbí se mi, jak ji svojí osobností dokáže ovlivňovat k více lidskému přístupu. Akorát si myslím, že by už bylo na místě, aby si konečně začali tykat :D
Jsem víc než zvědavá, co dalšího na hlavní hrdiny a skupinu Rubicon čeká. Obávám se, že Marca opět čekají perné časy. Doufám, že se brzy dočkáme překladu.

Knížku jsem četla už podruhé. Měla jsem chuť na nějakou romantiku a vzpomněla jsem si právě na tuto trilogii, která se mi tehdy líbila....a líbí se mi furt. Příběh je svým způsobem originální i není. Hlavní hrdinové mají skvělou chemii, ačkoliv mi pak trochu vadilo, jak Hudson vyměkl. Psychické nemoci Alayny a Hudsona a jejich boj s nimi je nevšední. Hudsonova rodina se svými problémy to celé ještě zpestřovala a záporná postava Celie byla skvělá, protože byla dokonale zákeřná a mazaná.

Velké zklamání. První díl byl super, a tak jsem se nemohla dočkat toho druhého. Jenže už hodně dlouho se mi nestalo, aby mi hlavní postava byla tak nesympatická. Nataliin přístup ke svému tělu byl skvělý, ale přišlo mi, že žila jen pozlátkem, prací a především sexem...její postava na mě byla zkrátka příliš a nesedla mi. Sympatická mi začala být na posledních třiceti stránkách, což je dost žalostné. Oscara jsem si v prvním díle idealizovala také trochu jinak a nevyvolal ve mě žádné emoce. Plusové body jsou určitě za vtipnost, prostředí a prolínání s postavami z předchozího dílu.

L. J. Shen mám moc ráda, její knížky mě prostě baví a vždycky dostanu to, co od nich očekávám. Knížka měla svá slabší místa, ale když to shrnu, tak se to v celkovém dojmu ztratí.

Jednoho Davida Slatona, prosím...jsem se trochu zasnila :D Paráda. Třetí díl nezklamal a já otáčela stránky rekordní rychlostí. Jedna akce střídá druhou, přitom nás ale Ward Larsen nenechá bez zajímavých informací, které dokonale zaplní celkový obraz, ať už to jsou vztahy na Blízkém východě, tak princip jaderného materiálu. Zároveň je zde emotivní linka Davidovy rodiny. Nejlepší "scéna"? Určitě příprava a následná střelba z nákladní rampy letadla!
Pro fanoušky mám však špatnou zprávu. Zjistila jsem, že spisovatel napsal další dva díly, ale nakladatelství Domino jejich vydání neplánuje :(

Kvůli příběhu jsem skoro ani nešla spát. Moc se mi líbil netradiční styl vyprávění, vývoj hlavních hrdinů byl logický a slovník k postavám seděl. První část mě bavila o něco víc než ta druhá - asi protože to bylo uvolněnější a byla tam spousta pušťuchování. Když jsem přečetla poslední stránku, nahlas jsem si řekla: ,,To bylo tak pěkný."

Tak trochu jsem tušila, kdo za tím vším je, ale byla to pořád jen domněnka a motiv jsem neuhádla vůbec, takže posledních 100 stránek jsem naprosto hltala s otevřenou pusou. Také jsem ráda, že Erika byla konečně trochu uvolněnější a občas si sundala tu drsnou masku.

Kdo umí, ten umí. Skvěle napsané tak, že se to čte skoro samo. Na rozdíl od předešlého dílu jsme nyní věděli, kdo je vrahem, což není nutně špatné, alespoň takto nikdy nevíme, s čím autor přijde. Doufám, že v následujících dílech budeme mít příležitost Eriku lépe poznat a uvidíme ji častěji se usmívat, protože zatím na mě působí jako ledová královna, která se za celou knížku usměje jen jednou. Ale zase to zapadá do jejího osobního příběhu, takže si na to nemůžu příliš stěžovat.

Půlka knihy na mě působí jako průvodce New Yorkem a popravdě, některé popisové pasáže jsem přeskakovala. Jak už tu bylo řečeno, oba hrdinové trochu dospěli a změnili se, hlavně Tyler. Konce mi bylo líto, ale zase na druhou stranu - kolikrát Eden zlomila Tylerovi srdce? Teď se strany obrátily. Nicméně pevně věřím na šťastný konec a těším se na další díl.

Tuto trilogii jsem obcházela už hodně dlouho. Když jsem hledala nějaké nové knížky s dobrým ohodnocením, často jsem právě na tyto tři narážela, až jsem si řekla, že to můžu zkusit. Konec konců vždycky to můžu zavřít. Ahahah, teď se tomu můžu jen smát, protože to byla naprostá pecka. Knížky jsem přečetla snad v rekordním čase, protože to nešlo jinak. Těžko bych hledala něco, co by se mi nelíbilo, a to už dávno nejsem žádný teenager

Víííííc! Víc knížek od Chrise Cartera! Dokonalý vypravěčský um, gradující napětí, neuvěřitelné rozuzlení. K tomu vysoce inteligentní vrah, proti kterému stojí dva geniální charismatičtí detektivové, které prostě milujete.