SilviaKovacikov SilviaKovacikov komentáře u knih

Závislá od teba Závislá od teba Laurelin Paige

Je písaná štýlom, ktorý sa mne osobne veľmi páči, a ktorý častokrát postrádam u slovenských autorov. Nepostrehla som žiadne nudné časti, či zbytočné naťahovanie príbehu. Krásna erotika.

31.10.2017 5 z 5

Jaké je to v nebi? Jaké je to v nebi? Concetta Bertoldi

Spočiatku trochu nuda, neskôr ma to skôr pohltilo.

31.10.2017 4 z 5

Žila som v zlatej klietke Žila som v zlatej klietke Lucia Božíková

Úplná hlúposť, fantasmagória. Myslím, že horšiu knihu som ešte nikdy nečítala. Premýšľala som, čo viedlo vydavateľstvo k tomu, že túto "knihu" vydali. Neskôr mi napadlo, že možno si jej vydanie autorka zaplatila sama. Akokoľvek som čakala, že záver zmení môj názor na celý príbeh, opak bol pravdou. Vyvalila som oči a premýšľala: "To čo má akože byť? Zabudli dotlačiť nejké strany? Alebo?" Otvorený záver a len ťažko si môžete domyslieť, čo nasledovalo potom. Jednoducho celé zle. Neodporúčam, strata času aj peňazí.

28.09.2017

Vráťte mi moju dcéru Vráťte mi moju dcéru Candice Cohen-Ahnine

Výborná kniha, pútavá, no smutná. Žiaľ, ľuďom sa stávajú aj takéto nepríjemné veci. Silný príbeh.

28.09.2017 5 z 5

Dievča so siedmimi menami Dievča so siedmimi menami Hyeonseo Lee

Veľmi dobrá kniha, pútavá, miestami neuveriteľná. Patrí medzi tie príbehy, kde vždy chcete vedieť, ako to pokračuje, čo sa stane ďalej a vždy, keď máte pocit, že teraz bude už len dobre, nastane nečakaný zvrat. Klobúk dolu pred autorkou, ak si tejto všetkým musela prejsť, obdiv, že všetko zvládla a v každej situácii sa dokázala vynájsť. Určite si kúpim ďalšie knihy o útekoch zo Severnej Kórei, veľmi ma to zaujalo, naviac, dnes pomerne aktuálna téma. Režim, založený na strachu, režim, nad ktorým sa zastavuje rozum.

28.09.2017 5 z 5

Dalajlamova kočka a síla meditace Dalajlamova kočka a síla meditace David Michie

Meditácia uzdravuje, upokojuje, pomáha v mnohých oblastiach. Zlepšuje kvalitu nášho života. Dalajlámová kočka nám znovu rozpráva svoj príbeh a ponúka nám múdrosť Dalajlámu. Miestami pobaví, miestami prinúti premýšľať a prehodnotiť. Kniha ma nesklamala. Čítala sa príjemne.

15.09.2017 5 z 5

Přežila jsem Přežila jsem Immaculée Ilibagiza

Kniha ma úplne sklamala. Síce som sa dozvedela nejaké informácie o genocíde vo Rwande z pohľadu priamej účastníčky, no kniha obsahuje celé pasáže rôznych modlitieb, ku ktorým sa uchyľovala v čase ukrývania sa. Opakujúce sa frázy text neskutočne naťahovali, a v určitej časti som už doslova nevládala tie modlitby čítať a tak som ich jednoducho preskakovala. V závere som celému príbehu prestala úplne veriť a nadobudla som pocit, že určité informácie mali knihu trochu oživiť a sú prikrášlené. Nebudem konkrétna, nech si každý čitateľ vytvorí svoj názor sám. Zaradila by som ju do kategórie "náboženské".

15.09.2017 1 z 5

Pospěš si a medituj Pospěš si a medituj David Michie

Čítala sa mi dobre, aj keď som sa nestotožňovala s niektorými meditačnými technikami. Sú v nej však veľmi dobre a jasne vysvetlené dôvody a dopady meditácie na život. Doposiaľ sa mi všetky knihy tohto autora čítali dobre, sú písané výstižne, jednoducho, s trochou humoru.

15.09.2017 4 z 5

Pablo Escobar Pablo Escobar Mark Bowden

Jedna z najlepších kníh, ktoré som za posledné obdobie čítala. Písaná veľmi pútavo, s informáciami, ktoré autor získal priamo od účastníkov tohto "lovu na narkobaróna". Ak nie ste práve fanúšikom Pabla Escobara, tak v tejto knihe sa o ňom dozviete skutočne prekvapivé informácie a nahliadnete aj do jeho spôsobu myslenia, ako aj do politickej scény kolumbijskej vlády v období najväčšieho rozmachu Pabla. Koľko ton kokainu dokázal vyprodukovať a presunúť do Spojených štátov, ako aj to, kam až siahalo jeho bohatstvo a vplyv. V neposlednom rade dôvod, pre ktorý sa ho napokon rozhodli zabiť a nie uväzniť. Vrelo odporúčam.

23.08.2017 5 z 5

Malá kniha buddhismu Malá kniha buddhismu Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Dá sa otvoriť na ktorejkoľvek strane a čítať. Nič prevratné, knižôčka je malá, ponúka budhistickú múdrosť v krátkych vetách, výrokoch. Vhodná pre tých, ktorí sa budhizmu skutočne venujú, zaujímajú sa oň.

28.06.2017 4 z 5

Cesta ke štěstí v práci Cesta ke štěstí v práci Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Čítala sa mi dobre, hoci miestami som mala pocit, že otázky autora sa stále opakujú a opakujú a vlastne sa to nikam neposúva.

28.06.2017 3 z 5

Pokušenie Pokušenie Peter Holka

Peter Holka píše krásnym jazykom, jeho knihy si vždy rada prečítam, najradšej pred spaním.

28.06.2017 5 z 5

Slzy muža Slzy muža Darina Hamarová

Knihu som prečítala za 3 dni, veľmi ma zaujala a bola som zvedavá ako skončí. Je to presne ten tip knihy, kde chcete aby skončila ale zároveň chcete, aby ešte neskončila. Nie je nič lepšie na knihe, ako keď vás dostane záver. Žiadna nuda, žiadne nezmysly, nič, čo by bolo v knihe navyše.
Odporúčam a zaradzujem medzi svoje najobľúbenejšie.

21.05.2017 5 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Vita Jamborová

Ďalšia z kníh slovenskej autorky Vity Jamborovej nesklamala, ale ani neprekvapila. Určite nemá na prvotinu "Stráž ma, mafia nezabúda" a vzhľadom k tomu, že viem, ako autorka píše, tak táto kniha buď vznikla z večera do rána, alebo z nej bolo vyškrtaných priveľa viet, ktoré by jej dodali ten správny šmrnc.
Napriek tomu jej dávam 3 hviezdičky. Obsahuje zaujímavé zvraty, do záveru by som však vložila viac napätia - nebol vygradovaný tak, ako by som očakávala.

21.05.2017 3 z 5

Posolstvo rieky Posolstvo rieky Alana Dev Priya

Kniha je veľmi zdĺhavá, zo začiatku priam nudná. Miestami opisy ako pri slohovej práci, dej sa posúva extrémne pomaly. Niektoré odseky som doslova preskakovala, čítala som iba prvé vety odsekov a som si istá, že som o nič neprišla. Úplne by som vyškrtala opisy - kto čo mal oblečené, opakujúce sa opisy trasy na určité miesto, priam rovnaké vety. Zbytočné pasáže o postavách, ktoré pre knihu neboli žiadnym prínosom - doslova zoznam členov kurzu, ktorý knihu iba "nafúkol" na jej 370 strán.
Kniha začala byť zaujímavá až vo svojej tretej tretine svojimi posolstvami a radami, no ani tam nechýbali opakujúce sa pasáže o tom, ako veľmi sa autorke nechce domov.
Ak by som ju mala korigovať, mala by maximálne 200 strán.
Dojem z knihy bol vylepšený skutočne iba, už spomínanou treťou tretinou knihy.

21.05.2017 2 z 5

Cesta ke svobodě Cesta ke svobodě Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Čítala sa veľmi príjemne, mám rada knihy od Dalajlámu.

21.05.2017 5 z 5

V objatí svetla V objatí svetla Betty J. Eadie

Krásna kniha, prečítala som ju na jeden dych, písaná ľahko a pútavo, uveriteľný príbeh.

19.04.2017 5 z 5

Nekonečná láska Nekonečná láska Scott Spencer

Kniha ma doslova nudila, dej sa posúval neskutočne pomaly, dookola tie isté myšlienky, veľmi slabé.

19.04.2017 1 z 5

Kapitoly života Kapitoly života Lobsang Rampa (p)

Je to môj obľúbený autor, kniha ma nijak neprekvapila, ani nesklamala. Príjemné čítanie.

19.04.2017 4 z 5