simca9342 komentáře u knih
"Z pravěku"
Soubor nejrůznějších otázek zodpovězených pro děti předškolního věku členěný na různé kapitoly. V samotném závěru nechybí ani rejstřík .
"Z pravěku"
Zajímavá ( doufám si tvrdit, že snad konečně pravdivá) a vtipná odhalení o tom, jak to skutečně bylo s pohádkami . To, co nám v dětství četli nemusela být vždy pravda a tohle přiznání je o životech pohádkových postav a jaké byly v tom druhém světle.
"Z pravěku"
I obrázky-potisk - na pyžámku umí mluvit. Teda autorka jim dala slovo a tak vznikly různé pohádky a navodila se pěkná atmosféra při jejich předčítání nebo samostatnému čtení.
Příběh o odsouzenci mi připomněl maturitní četbu -Máj. Stejně jako chudák Vilém byl i Max odsouzený za drobné prohřešky a časté krádeže, ale narozdil od Viléma nezemřel. Ani krutou smrtí. Ale z hlediska tehdejší doby a hlavně společnosti nebude mít klid asi nikdy. Oženit se a založit rodinu je pro kohokoli zábavná událost. Ne však pro Maxla, který dokonce i šťastný okamžik musí skrývat.
"Z pravěku"
Děti si určitě užijí společně čtení s rodiči s touto knihou- částečně zhotovenou ve formě malovaného čtení. Slova jsou buď doplněná obrázky nebo první písmeno vždy výrazně převyšuje ostatní. K tomu barevné ilustrace od českého spisovatele.
" Z pravěku"
Klasiku nic nepřekoná. Důkaz je i v pohádkách, které vznikly nejdříve ústním podáním, aby se dochovaly , musely být sepsané.
Tlustopis má i koledy , starší i novější, pohádky a různá říkadla sestavena podle věku čtenáře. Ilustrace podnou hned do oka a čtení je příjemnější :)
"Víkendovka"
Informativní příručka o zvířatech, která u nás nenajdete. Vzhůru nejen do pralesa, ale také na podmořskou výpravu. Za kým?
Za zvířaty, kteří nevoní zrovna nejlíp, za tvory , kteří jsou dnes chráněni zákonem nebo za těmi, co mají většinou holou hlavu a za svou kořistí se vrhají střemhlav. Nechybí ani návody, jak si takové strašáky vyrobit i doma .
Přečtená před lety náhodně v létě tématicky: před dvěmi lety na pláži v Řecku :D
Mladý pár žije šťastně a spokojeně se dvěmi dětmi v krásném a velkem domě. Vše se zdá být "jako na obláčku" do doby než jedna z dcer po úrazu skončí v zahraničí, kam jela se školou v nemocnici. Natty tam samozřejmě jede za ní, ale doma je právě v ten okamžik její kamarádka s tím, že se o rodinu postará a pomůže v domácnosti. Vše ale nemusí být, jak se na první pohled zdá....
"Z pravěku"
Krátké básničky o práci, povolání běžných lidí psané vtipnou formou pro ty nejmenší a jejich sourozence , rodiče... vlastně kohokoliv, kdo má rád dětskou poezii . Ilustrace jsou od velice známého autora.
" Z pravěku"
Film nebo knihu o hloupém Honzovi zná dnes už asi každý. Ale víte, že nebyl vůbec hloupý? Tyhle pohádky jsou toho důkazem. Jan, Honzík, ale pořád stejný Honza s "novou" povahou (někdy taky převahou) ve všech pohádkách jistě zaujme mladší a starší čtenáře .
"Z pravěku"
Tak tuhle knihu jsem měla jako malá moc ráda. Právě nad ní jsem ve třech letech s mamkou seděla a počítala kolik má babka jablek v nůši jablek a četla pro mě tehdy neznámá říkadla
Dneska jsem jí našla v knihovičce, některé stránky léty roztrhané, ale stále v dobrém stavu :)
Rozpočitadla, hádanky nebo vánoční koledy. Žádná z nich nebude nikoho nudit ani prudit :) .
"Z pravěku"
Známá česká říkadla pro děti, které se s pomocí rodičů učí číst.
Knížka obsahuje také doplňující ilustrace ke každé básniček.
"Z pravěku"
Kniha plná pestrých témat , otázek a odpovědí z různých oblastí. Ať jde o historii, vynálezy nebo počátky techniky vždy přijde další otázka. Položena dětmi, ale také vždy se najde odpověď.
"Z pravěku"
Soubor pohádek na zahnání dlouhého dne pro děti a jejich rodiče. Jsou nejen krátké a úsměvné, ale také pěkně ilustrované.
" Z pravěku"
Pohádky nejen pro malé čtenáře ze vsech koutů světa. V každé zemi vypráví místní babička svou pohádku . Nechybí fantazie ani humor.
Přečteno před lety .
GEheime STAatPOlizei- zkrátka pro gestapo, tajná nebo zelená policie. Přijela většinou v černých autech a ve většině případů na základě udání odvezla co nejvíc Židů a "nevyhovujících" lidí do táborů na ústřednu Gestapa, kterou měli ve staré umělecké škole . Myslela jsem si,že tahle kniha bude o raziích na Židy, ale je to hlavně o vzniku gestapa , jeho "zásluhách" ,velitelích a práci.
Ale jsou tady také dobré stránky
# Kniha odkazuje na film Poslední dny Sophie Schollové", kde je podrobně rozepsaná akce "Bílá růže": protinacistická skupina členů Mnichovské univerzity, odboj
# Dobové ilustrace v knize trochu ne moc zábavnému ději daly všemu trochu "šťávu"
# na rozdíl od několika kapitol( ano to jsem přeskočila , polovinu věci jsem už věděla),kde se podrobně popisovali členové gestapa, jejich počet, změny velitelů a další věci mě zaujaly kapitoly s názvem Důvěrníci gestapa a Fáze pronásledování- věděli jste , že i gestapo nevědělo úplně všechno a měli své důvěrníky, kteří byli udavači a špehy?
" Z pravěku"
Hodnocení trilogie a samostatné knihy:
Příhody Vítka, které zažije na prázdninách v hlavním městě ČR spolu
s porovnáním, jaký je život u něho doma a stejný, který se stará o les. Ale důvod proč jel takovou dálku je malé chundelaté klubíčko...
Více už prozrazovat nebudu,
Mimochodem... Vítek udělá neplechu!
"Z pravěku"
Viděla jsem v dětství film, pak ho četla v knižní podobě.
Lucie je malá holka žijící s mamkou a taťkou v paneláku. Nastupuje do 1. třídy , měla by se těšit, ale pravdou je, že se ji mezi děti moc nechce. Nemá kamarády, cítí se sama , ostatní jí do party nechtěji vzít . Do doby než objeví kouzelnou formulku. Z ní se nevyklube nikdo jiný než dobře známé postavičky- Formeláci, Malej a Velkej, jak si je pojmenovala Lucka. Spolu jdou nejen do školy, ale povede se jim vylekat dědu, který má pocit, že trpí halucinacemi :)
Učit se dějepis lze i hravou formou. To dokazuje spousta naučných publikací jako třeba tato.
Kniha o rytířích a jejich životě, který byl na tu dobu náročný. No.. v případě turnajů a nepřátelských bitev smrtelný.
Jednotlivé kapitoly poskytují čtenářům
pohled na různé zbraně, složení výstroje, ale i na samotné předchůdce rytířů a jejich souvislost s Karlem Velikým.
Konec knihy nabízí vysvětlení pojmů z rytířského vybavení a slov souvisejících s opancéřovanými jezdci.
Jak vypadá Růženčin zámek , Sněhurčin hrad nebo Jasmínin palác? Postavy z různých pohádek, všechny mají jinak postavené obydlí. Mořská víla Ariela anebo Bella vás prostřednictvím knihy používají na návštěvu. Mimo jiné je v každé Disneyovce popsáno a pojmenováno "zákulisí" jednotlivých příběhů a popis různých místnosti v příbytku.