skautikledec
![Malý princ Malý princ](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/606/maly-princ-1a9-606.jpg?v=1566229658)
Jedna z těch zajímavých, nadčasových knih, na které je zajímavé především to, že když jí budete číst v deseti, ve třiceti i v sedmdesáti letech, pokaždé budete ten děj vnímat trochu jinak :)
![Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/5387/zlocin-na-zlenicich-hrade-l-p-1318-nxP-5387.jpg?v=1565425132)
Když jsem četl spoustu historických románů od Vondrušky, především právě zločiny řešené jeho postavou královského prokurátora Oldřicha z Chlumu, připadalo mi, že v téhle oblasti už mě vlastně nemá co překvapit. Překvapilo. Tato knížka je psaná jinak, ale nádherně. Ideální pro všechny, kdo mají rádi českou historii a kdo se ho chtějí dotknout i jinak, než jak nám je popisují učebnice.
![Playground Playground](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277408/playground-sJf-277408.jpg?v=1601550322)
Samozřejmě, knížka je o něčem jiném, než o elitním deketivovi, kde to napětí ale zas není takové, protože se dá stejně předpokládat, že všechno nakonec dopadne dobře. Tady je to daleko zajímavější. Napsat dobrý thriller a hrát si s tématy jako cestování v časoprostoru, život po životě atd., navíc v dobré propojenosti na téma klinická smrt... to je umění a "Lars Kepler" to dokázal.
Knižku musíme přijmout, jaká je. Mě se to povedlo a proto jí dávám palec nahoru. Je velice zajímavá!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chatrč Chatrč](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28576/chatrc-Z40-28576.jpg?v=1435267389)
Knihu jsem dostal dárkem a byla mi doporučována. První kapitolou se člověk musí vysloveně prokousat, ale jak děj skočí do vypravování počátků knihy, je to už daleko příjemnější, čtivější a méně zmatené. Občas mi některé pasáže připadaly, že na jejich pochopení člověk musí mít vyšší školu, ale obecně vzato, tato kniha je povedená, nádherná a nadčasová. Zajímavý konec (moment překvapení), zkrátka psychologická knížka plná překvapení, se kterou se člověk nenudí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)