smardice smardice komentáře u knih

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Další ze "severských" autorů krimi, tento díl nebyl špatný, ale "Třetí hlas" se mi líbil více.

17.05.2019

Doktor bez hlavy Doktor bez hlavy Richard Gordon (p)

Humorný příběh ze série Doktor. Kvůli čtenářské výzvě jsem začala knihou v pořadí č.5, je to další příjemné povídání, tentokrát o zamilování doktora, které se završí jeho svatbou s doktorkou Nikki.

23.11.2019 4 z 5

Advokát zo zadného sedadla Advokát zo zadného sedadla Michael Connelly

Z této série jsem měla tak trochu strach, protože asi bych nechtěla dělat práci advokáta, obhajujícího nejen nevinné, a i ty méně nevinné, ale i zločince nejhrubšího kalibru. Nakonec se z toho vyklubal skvěle napsaný a zajímavý příběh z dobře popsaného amerického soudnictví. A i když vše dobře dopadlo, bude mi Mickey muset přístě dokázat, že dobrý advokát je lepší než zločinec.

16.04.2024 5 z 5

Nulté číslo Nulté číslo Umberto Eco

Bohužel, tohle mě vůbec nebavilo. I při poslechu jsem měla problém knihu doposlouchat až do konce.

23.12.2019 1 z 5

Kvalitní vražda Kvalitní vražda John le Carré (p)

Kvalitní anglická detektivka s popisem prostředí, postavami a bizarním chováním z anglické soukromé školy.

21.10.2019 4 z 5

Téměř dokonalá vražda Téměř dokonalá vražda Václav Pavel Borovička

Kriminální povídky - něketré mě bavily, jiné byly zdlouhavé a tudíž mě moc neoslovily

10.06.2019 3 z 5

Abarat Abarat Clive Barker

Skvělá kniha, určitě ne pro předškoláky, i když, kdo ví? Sice nejsem ani dítě a dávno už ani ne mládež, přesto se mi líbila úžasná fantazie a taky nádherné obrázky, které bohužel ve čtečce moc nevyniknou. Tuto knihu je potřeba číst v knižní podobě.

20.05.2019 5 z 5

Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Sex všude kam se podíváš. Všichni milují Miu a Mia zase je. Prostě naivní oddechovka s erotikou, nic víc, nic míň.

27.09.2019 3 z 5

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

I přes většinou negativní recenze, se mi kniha celkem líbila. Myslím, že s touto tématikou jsou daleko horší a zdlouhavější knihy. A obálka taky není špatná.

08.09.2019 3 z 5

Marco Polo Marco Polo Mirek Elpl

Dílo, které se nezabývá podrobným popisem Polových orientálních dobrodružství, ale spíše se soustřeďuje na vylíčení hlavního hrdiny po návratu do Benátek, jeho pocitů a touhy po uznání benátského lidu a také na atmosféru tehdejší doby. Celé skoro 9-ti hodinové vyprávění je umocněno hudbou, která provází příjemný hlas vypravěče.

05.04.2024 5 z 5

Odvedu vás do Sierry Madre Odvedu vás do Sierry Madre Forrest Carter (p)

Drsná kniha o boji Apačů za udržení svobody a nezávislosti.

21.10.2019 5 z 5

Červenec má oslí uši Červenec má oslí uši Iva Procházková

Moc pěkný prázdninový příběh, perfektně namluveno, vzpomínky na nedělní poobědové čtení a splnění Čtenářské výzvy.

14.08.2019 4 z 5

Skrytý plameň Skrytý plameň Sandra Brown

Počteníčko tak akorát na letní prázdninový čas.

18.07.2019 4 z 5

Špión, který se vrátil z chladu Špión, který se vrátil z chladu John le Carré (p)

Ač špionážní romány moc nemusím, tak tohle nebylo vůbec špatné. Mrazivé, kruté, neskutečné. Závěr trochu překombinovaný.

22.10.2019 3 z 5

Zakázaná láska Zakázaná láska Sandra Brown

Začínám od nejstarších knih (napsané ne vydané), uvidíme zda bude kvalita stoupat.

23.08.2019 3 z 5

Imagika I. Imagika I. Clive Barker

Tak tohle mě opravdu moc nebavilo.

27.05.2019 3 z 5

Čakanie na lásku Čakanie na lásku Sandra Brown

Nenáročná oddechovka, ostatně jako všechny její prvotiny.

02.12.2019 2 z 5

Muž s ledovýma očima Muž s ledovýma očima Thomas Brezina

Taková jednohubka s mimozemskou tématikou, která byla velice dobře namluvena a moc dobře se poslouchala.

15.11.2019 4 z 5

Búrka v raji Búrka v raji Sandra Brown

Od S.Brown začínám číst knihy dle roku napsání a musím dát zapravdu Evaho73, že zatím je toto opravdu nejslabší kniha od této spisovatelky.

24.07.2019 1 z 5

Návrat Sunny Chandlerovej Návrat Sunny Chandlerovej Sandra Brown

Knihy jsem začala číst postupně , a to od nejstarších, zatím je to stále slaďárna, žádný thriler a navíc jsem ji četla ve slovenštině. Sice jsem si procvičila trochu tento jazyk, ale už se těším na její detektivní romány, které jsou dle recenzí daleko lepší.

06.11.2019 3 z 5