smardice komentáře u knih
Z této série jsem měla tak trochu strach, protože asi bych nechtěla dělat práci advokáta, obhajujícího nejen nevinné, a i ty méně nevinné, ale i zločince nejhrubšího kalibru. Nakonec se z toho vyklubal skvěle napsaný a zajímavý příběh z dobře popsaného amerického soudnictví. A i když vše dobře dopadlo, bude mi Mickey muset přístě dokázat, že dobrý advokát je lepší než zločinec.
Fantasy se spoustou mágů, kouzelníků a nestvůr, akce a s prvky romantiky. Neokoukaná, skvěle vymyšlená fantazie s nádechem východních slovanských pověstí a bájí, která mě zaujala hned od začátku příběhu. Originální a napínavé, skvělá interpretace. Doporučuji nejen pro vrstevníky a milovníky tohoto žánru.
Dílo, které se nezabývá podrobným popisem Polových orientálních dobrodružství, ale spíše se soustřeďuje na vylíčení hlavního hrdiny po návratu do Benátek, jeho pocitů a touhy po uznání benátského lidu a také na atmosféru tehdejší doby. Celé skoro 9-ti hodinové vyprávění je umocněno hudbou, která provází příjemný hlas vypravěče.
Výborná detektivka. Sympatická detektivní vyšetřovatelka, skvělý a napínavý příběh a zajímavé rozuzlení.
To je tak nádherný příběh, který mě v mladí bohužel minul, proto jsem neskutečně ráda, že jsem si ji mohla poslechnout aspoň nyní. Má v sobě nadčasové poselství - lidskost, lásku, citlivost a obsahuje tolik krásy a dojemnosti, že snad musí, ve všech, kteří ji četli, či poslouchali, zanechat úžasný pocit čistoty duše této dívenky.
Poslech na doporučení svého syna, který byl velice nadšen filmem. No, jak tady někdo psal, že pokuď dám méně než 5 hvězdiček, tak jsem knihu nepochopila. Prostě nepochopila, zkusím mrknout na film, snad mi to dojde.
O něco lepší než první díl, ale i tak stále nezáživné a zbytečně dlouhé.
Bohužel zase jsem šlápla vedle poslechem téhle knihy. Přednes dobrý, ale to je tak vše.
Tentokrát se mi kniha nelíbila, do čtení jsem se musela nutit. Připadala mi strašně zdlouhavá, i když počet stránek tomu neodpovídal. Prostě další knihu si určitě v dohledné budoucnosti nepřečtu.
Stará dobrá klasická detektivka a tak trochu netradiční vrah, kterého jsem ani náhodou netipovala. Skvělá nahrávka a tudíž i poslech, který jsem si užila.
Výborná detektivka plná intrik a nečekaných zvratů a pro mě opravdu s překvapivým závěrem.
Pohodová detektivka, která poklidným tempem spěje ke zdárnému vyřešení případu sympatickou policistkou Leenou, doplněná zajímavými údaji a postřehy z Finska.
Depresivní a pochmurný kriminální příběh, který, kvůli domácímu násilí, zamíchá s osudy hlavních postav a nemůže jinak skončit než jak skončil. A přesto jsem fandila všem, jen ne otci.
Zajímavá detektivka, v dnešní době možná aktuálnější než v době svého vzniku. Trochu jsem měla problémy se jmény, ale jinak dobré.
Poslech audioknihy netradičně začíná epilogem. Kniha nám docela zajímavě představuje Marii nejen jako silnou panovnici, ale i jako velice vnímavou ženu.
Druhý díl série navazuje na první a trochu víc pokulhává za jedničkou, co se týče akčností a napínavostí, i když vražd je tam taky dost. Hvězdičku navíc jsem přidala za to, že do poslední chvíle jsem netušila, kdo je ten zvrhlý vrah.
Tak tohle bylo hodně dobré. Opravdu netypický případ, zajímavé prostředí se spoustou morbidity a zvrácenosti, napínavé od začátku až do konce.
Další povedený díl. Trochu zdlouhavější, občas jsem se ztrácela ve jménech, ale jinak skvělé popisy vyšetřování.
Tak tahle kniha se mi líbila moc. Do posledního okamžiku jsem nevěděla, kdo je pachatel. A jelikož jsem již přečetla hodně knih téhle spisovatelky a nechci se opakovat, tak jen jedno slovo: Doporučuji.
Další díl ze série se mi přece jen líbil o něco více než Honící psi. Nevšední motiv příběhu, paralelní a nezávislé pátrání dvou hlavních protagonistů, inteligentní, napínavé se skvělě propracovanými postavami a reáliemi.