Zasněžená žena přehled
Leena Lehtolainen
Maria Kallio série
4. díl >
Hrdinkou románů Leeny Lehtolainen je mladá energická inspektorka (a později komisařka) Maria Kallio. Detektivka Zasněžená žena začíná tím, že ze zámečku Rosberga nedaleko Helsinek, v němž působí centrum pro pomoc ženám ve složitých situacích, jednoho zimního dne zmizí známá psycholožka Elina Rosbergová, která je o několik dní později nalezena zmrzlá v lese. Případ zpočátku vypadá jako nešťastná náhoda, ale postupně se komplikuje. Při jeho vyšetřování se dostáváme do severofinské vesnice, v níž působí přísná náboženská sekta, do erotické restaurace v Helsinkách či do chaty na břehu jezera, v níž se zabarikádoval uprchlý vězeň s policistou jako rukojmím... Kromě střídání zajímavých prostředí autorka umí velmi dobře stupňovat napětí až k velmi překvapivému odhalení skutečného viníka, který v pozadí "tahal za nitky" a manipuloval s lidmi. Překlad Markéta Hejkalová.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , HejkalOriginální název:
Luminainen, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zasněžená žena. Přihlašte se a napište ho.
Pohodová detektivka, která poklidným tempem spěje ke zdárnému vyřešení případu sympatickou policistkou Leenou, doplněná zajímavými údaji a postřehy z Finska.
Jednoduchá detektivka na odreagování k přečtení za pár hodin, nic náročného, severská kosa a tma se vším všudy. Konzumní četba nic od čtenáře nevyžadující, vcelku příjemná.
Kniha Zasněžená žena v seznamech
detektivní a krimi romány finská literatura
2007 | Zasněžená žena |
2003 | Krev v jezeře |
2014 | Bodyguardka |
2009 | Spirála smrti |
2009 | Ostrov s majákem |
Jde o příjemnou, nenáročnou knihu - což jsem podle zdejších hodnocení čekala. Máte-li právě náladu na opravdu prostou detektivku, která ale, pozor, není zase hloupá a nebo špatně napsaná (potažmo přeložená) - pak doporučuji.
Je to čtvrtý díl série, předchozí části jsem nečetla, a protože předpokládám, že osobní život vyšetřovatelky mne nezajímal právě proto, tak v hodnocení přidávám čtvrtou hvězdičku, jak se říká, kvůli spravedlnosti.