Ostrov s majákem přehled

Ostrov s majákem
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28562/bmid_ostrov-s-majakem-AZO-28562.jpg 3 38 38

Maria Kallio série

Na ostrově nedaleko Helsinek je jednoho nevlídného říjnového rána nalezena mrtvola mladého muže, někdejšího milence policejní komisařky Marii Kalliové. Ostrov byl dříve pustý, ale nedávno ho začala užívat rodinná firma Merivaara, obchodující s ekologickými lodními barvami. Přesně rok po nalezení první mrtvoly se na ostrově objevuje další mrtvý, a tentokrát už případ nelze odbýt jako nešťastnou náhodu. Policie zahajuje vyšetřování, které je ale komplikované několika věcmi: komisařka Kalliová musí kromě vraždy řešit složité vztahy s jedním z podřízených, střídat se s manželem v péči o malou dcerku a hlavně - cítí nebezpečné sympatie k jednomu z hlavních podezřelých. Kromě napínavé a poutavě napsané zápletky kniha přináší i pohled do všedního života současného Finska. Z finštiny přeložila Jitka Hanušová.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Hejkal

Tuulen puolella, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov s majákem. Přihlašte se a napište ho.

loskatos
15.08.2020 3 z 5

Celkem čtivě napsané. Ale děj bez nějakých silnějších vyvolaných emocí spěje ke konci, který není nijak překvapivý. K žádné z postav si nelze vytvořit nějaký silnější vztah.
Vadí mi styl vyprávění - v podstatě celá knížka je v první osobě a v minulém času.

Corelainie
24.02.2017 1 z 5

Slohově nezajímavé a nevydařené, plné chyb. Obsahově spíše o životě hl. hrdinky, nežli vyšetřování, které sice probíhá, ale je to dlouhá nuda, plná odboček a kritických názorů vcelku nezajímavé ženy. Severským detektivkám tato kniha rozhodně dobré jméno nedělá.

nakavusterezou
16.10.2016 2 z 5

Do detektivky to má hodně, ale opravdu hodně daleko.
Je to spíš román o ženě, které se zabývá vraždou a trochu nás během vypracování o jejím životě zavede i k procesu vyšetřování.

Za mě nuda, ale autorka píše hezky.

Líbilo se mi to, jak popisovala krajinu a stát, kde se příběh odehrává. Já jako milovnice Finska toto ocením!

Kniha Ostrov s majákem v seznamech

v Mé knihovně55x