sobbol komentáře u knih
No... kašpare, Kašpare... Autor se cíleně zaměřil na profit knihy. Neustále odkazuje na své předešlé publikace. Kontroverzní témata jsou nejvíce atraktivní, proto se zde zmiňuje o mléku, masu atd. Skrytě propaguje veganství. Podotýká, že pouze běloch dokáže strávit jen část mléka... a co třeba černoši v Evropě a Americe, ti ne? Poznamenává, zde několik nepodložených negativních důsledků konzumace mléka, o těch pozitivních již tolik nepíše.. Mléko a mléčné výrobky hází do jednoho pytle... Asi nevidí rozdíl v kvalitě a trávení mléka vs. zakysaných mléčných výrobků (jogurt, kefír, tvaroh). Kvalita je také podstatná, zda se jedná o konvenční výrobky či od farmáře.. Zajímavé je i konstatování, že nemáme jíst maso koprofágů, protože je toxické od požírání vlastních výkalů... Řekl bych, a ne pouze já ale i mnoho odborníků na výživu oproti p. Kašparovi... že škodlivé je pouze nadměrné množství...
Další komická záležitost je srovnání 100 kalorií brokolice a 100 kalorií hovězího steaku, tak to je asi logické, že v tomto případě obsahuje brokolice více bílkovin, když je nízkokalorická a steak vysoce kalorický... množství se bude značně lišit... Vitamin B12 se prý nahradí rostlinnou stravou, ale už nepíšete jakou konkrétně.. to by mě zajímalo.. Všimněte si také jaké zdroje jsou použity... novinky.cz atd... a nebo jedna paní povídala... ,,Kamarádka mi říkala, že zhubla a odkázala mě na tuto knihu".... No... určitě některé poznatky nejsou daleko od pravdy, ovšem jiné např. výše zmiňované jsou trošku přestřelené a nedostatečně podložené... Z autora humoristicko-satirické literatury je najednou velký odborník na výživu..