Souteska Souteska komentáře u knih

Miky detektivem Miky detektivem Susan Hughes

Knížku čtu s holčičkou 6,5 roku, pejsci baví, ale dialogy hlavních hrdinek bych zkrátila a osekala.

13.04.2022 4 z 5

Maxík Toulavý a veverčák Prcek Maxík Toulavý a veverčák Prcek Steve Voake

Prcky 6,5 a 4,5 knížka bavila, na rozdíl od jiných dětských knih mě taky, příběh byl akční a veselý, nic překombinovaného, doporučuji!

25.03.2022 5 z 5

Začarovaný Hvozd - Příběh dětí z Končiny Začarovaný Hvozd - Příběh dětí z Končiny Klára Smolíková

Fantasy pro prcky, četla jsem dětem 4 a 6 let, bavilo je to a mě taky. Příběh má spád, tajemno, je hezky napsaný. Vřele doporučuji všem, co mají rádi akci, přírodu a pohádky.

09.02.2022 5 z 5

Mezi vlky Mezi vlky Lucie Korcová

Kniha mně chytla od první stránky a nepustila až do konce, musela jsem to dát na ex:-) Děj je dost na přeskáčku, ale nakonec se vše spojí v jeden příběh začínající i vrcholící v kavárně Slavia.
Čekala jsem trochu lehčí průběh, ale byl to docela masakr, dějově a emocionálně.
Chtěla jsem dát čtyři hvězdy za trochu nepřehledné dialogy stěsnané na jednom řádku, rušilo mě to, být editorem, dám každou osobu na vlastní řádek, ale třeba je to záměr.
Každopádně musím dát plný počet za to, že jsem se od příběhu i přes jeho křivolakost nemohla odtrhnout. A vlastně jsme získali odpověď na to, co by kdyby... Nemá cenu se ptát, někdy i jiná cesta může mít stejný výsledek a možná za vyšší cenu.
Určitě knihu doporučuji a doufám, že autorka napíše i další.

26.12.2021 5 z 5

Jak Filípek zachránil dinosaury a babičku Jak Filípek zachránil dinosaury a babičku Šimon Matějů

Četli jsme s dost živým čtyřleťákem a oba nás to bavilo, na tři čtyři večery super knížečka pro kluky, co mají rádi dinosaury, hasiče, popeláře a policajty:-)

29.10.2021 4 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Originální příběh, zajímavé vědecké i historické detaily, kniha pro mne byla poučná i čtivá, hodně momentů k zamýšlení. Pan Mawer je opravdu mistr. Doporučuji!

15.03.2021 5 z 5

Sedm prvků, které změnily svět Sedm prvků, které změnily svět John Browne

Jsem v této oblasti laik, takže zcela nemohu posoudit odborně, spíše jsem knihu brala jako studnici podnětů k dalšímu zkoumání, které mne baví. Takže pro mne vyvážená dávka poučení a čtivosti, přiblížial mi mezioborové souvislosti. Určitě doporučuji těm, co se taky rádi na stará kolena rýpou ve fyzice atd. a chtějí se odrazit zábavnou formou. Viz pěkný komentář níže od namornice jakožto odbornice, je hodně výstižný. Knížka mě fakt bavila!

13.01.2021 5 z 5

Rovnice štěstí - Odemkněte devět tajemství ke štěstí! Rovnice štěstí - Odemkněte devět tajemství ke štěstí! Neil Pasricha

Absolutní pecka! Během rodičovské jsem načetla všechno možné o psychice, osobním rozvoji atd. bla bla bla, ale tohle je narozdíl od jiných knih:
a) použitelné úplně pro každého nejen pro hroutící se matky doma,
b) jednoduché, srozumitelné, čtivé,
c) funkční, jednoduché, účinné.
Lepší knihu z tohohle ranku neznám. A byla za hubičku ve výprodeji!:-) I když si myslím, že její obsah by se dal spíš platit zlatem. Doporučuji všem přečíst, čte se rychle, lze i po částech, a je fakt záživná!

07.01.2021 5 z 5

Futurum Futurum Petra Podolová

Zpočátku jsem trochu měla zmatek v ději a postavách, ale postupně do sebe vše zapadne. Kniha je napínavá, děj má spád, žádné dlouhé filosofické řeči, zajímavý námět i konec. Autorka mě fakt nadchla! Spolu s Petrou Stehlíkovou v poslední době krásná česká fantasy!

Stejně jako Rinika zde v komentářích, přidávám palec nahoru za to, že se děj nezvrtnul do romantické linie, ačkoliv by se to mnohokrát nabízelo, podle mě je tam citů akorát:-)
A přidávám se s již zmíněným přáním níže v recenzích - co takhle to nějak rozšířit, třeba co bylo předtím, a ještě více mě zajímá, co bylo nakonec za tou Prahou? Co takhle další díly?

21.10.2020 5 z 5

Tam, kde padají andělé Tam, kde padají andělé Dorota Terakowska

Pohádkový příběh, který ale není pohádka pro děti, a když, tak pro dost starší děti. Obsahuje spoustu faktických údajů pro zájemce o historii a teorii andělských bytostí. Prolíná se zde svět vědy a duchovna, také jsem našla mnoho zajímavých podnětů pro každodenní život. Knížku jsem zhltla za dva dny, moc mě bavila.

03.08.2020 5 z 5

Kosmické rozhovory - Dialogy o povaze vesmíru a hledání skutečnosti Kosmické rozhovory - Dialogy o povaze vesmíru a hledání skutečnosti Stephan Martin

Kniha je neobvyklá svým tématem, místy dost složitá, musela jsem i googlit nějaké vědecké termíny a pojmy, ale myšlenky jsou zajímavé pro toho, kdo přemýšlí, jak lze spojit mystiku a vědu. Potvrdilo mi to můj pocit - duchovno je vyšší fyzika, kterou ještě neumíme popsat a změřit, ale mystici tyto jevy už vlastně popisují odedávna. Odborníci z různých oborů hovoří o vědě, o vesmíru, jeho vzniku a podobě, o provázání lidí s vesmírem. Není to oddychovka, ale za mě doporučuji.

04.06.2020 5 z 5

Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

Příběh je svižný a zajímavý, nemohla jsem se odtrhnout od děje ani od postav. Napínavé tak, že ihned potřebujete mít druhý díl. A také zajímavé téma lidského zla - je vrozené, nebo získané, jak se dá ovlivnit vůli? No a přiměřeně romantiky. Prostě bomba.

18.05.2020 5 z 5

Přetížení Přetížení Arthur Hailey

Knihy o blackoutu a podobných tématech mám ráda. Příběh celkem dobrý, ale uvítala bych více akce, hlavní postavy se mi zdály padlé na hlavu, ale možná to bylo tím, že kniha už je staršího data. Oddychovka to není špatná.

09.05.2020 3 z 5

Mág. Bratrstvo - Kdo chce zabít papeže? Mág. Bratrstvo - Kdo chce zabít papeže? Arno Strobel

Kniha je napínavá od začátku do konce. Variace na téma "náckové to nevzdávají ani po válce a pokračují dál v megalomanských ambicích".

26.04.2020 3 z 5

Voda včera, dnes a zítra Voda včera, dnes a zítra Zbyněk Hrkal

Doporučuji začít knihou O lidech a vodě, tam je vše shrnuto velmi pěkně, tahle druhá kniha pro mě méně faktická, spíše vyprávěcí, je částečně o historii, částečně jsou tam zajímavosti současné, a hlavně stále podává tutéž myšlenku jako kniha první - problémy s vodou jsou v kterékoliv oblasti světa technicky řešitelné, a ani nám na Zemi voda nikdy nemůže dojít. Je příjemné přečíst si slova odborníka místo ukřičených aktivistů, kteří o tom vědí... víte co.

09.12.2019 4 z 5

Kurýr Kurýr Zbyněk Hrkal

Kniha se čte dobře, prázdninová oddychovka s vtipným jazykem a velmi bohatou výpravou - místa se střídají po celém světě, je vidět zcestovalost autora, téma migrace je také aktuální, příběh mě ale tolik nevtáhl. Dávám čtyři hvězdičky za příběh a pátou za to, že ne-beletristické knihy pana Hrkala jsou top v mé knihovně (doporučuji přečíst všem klimato-hydro-atd. pesimistům), a také za jeho myšlenky zmíněné i v příběhu. (Dějepis by měl být základ vzdělání kvůli poučení z minulosti, starý Řím padl na základě vnitřního rozvratu, kdy už nebyl schopen ubránit se i přes svou velkolepost před vnějšími vlivy - také usínáme na vavřínech, věříme v rovnostářství i pro ty, kdo naši společnost a její zřízení neuznávají.)

09.12.2019 4 z 5

Odpojte se - Jednoduchý průvodce meditací pro přepracované skeptiky a moderní ezoteriky Odpojte se - Jednoduchý průvodce meditací pro přepracované skeptiky a moderní ezoteriky Suze Yalof Schwartz

Opravdu jednoduchá a srozumitelná příručka pro ty, kdo jsou přesvědčeni, že nejsou schopni si v klidu sednout k meditaci. Návody z knížky jsem použila už vícekrát a je to skvělá pomůcka k tomu, jak si pár minut denně sednout v klidu a třeba jenom dýchat, meditovat, či jak tomu budete říkat. Dělá to fakt zázraky. Zejména přetaženým vyčerpaným rodičům z vlastní zkušenosti vřele doporučuji.

27.12.2018 5 z 5

Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň Rachel Kramerová

Normálně běhám, ale v těhotenství jsem si to fakt nelajsla, přestože jsem byla naprosto ok bez problému. Kdo na to má koule, ať běhá, mají můj obdiv. Pokud by se něco stalo, asi bych si to pak vyčítala.
Ale jinak celkem dobré praktické rady.

25.01.2018 4 z 5

Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Praktická čtivá příručka i pro každodenní situace, dokonce užitečná pro manželské dorozumívání:-), nejlepší, co jsem kdy v oblasti komunikace četla. Doporučuji!!!!

15.10.2017 5 z 5

Deti včerajška Deti včerajška Jenny Cockell

Viděla jsem film Včerejší děti - knihu jsem nečetla, ale film byl pěkný.

20.09.2017