Standa24 Standa24 komentáře u knih

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Přepracovat hry od W. Shakespeara do moderní podoby je velmi těžký úkol. To jak se s tímto úkolem popral Jo Nesbo, musí posoudit každý sám. Já jsem z této krvavé a ponuré válce policajtů spíše zklamán, myslím, že originál je jen jeden.

24.07.2018 3 z 5

Bestie uvnitř Bestie uvnitř Liselotte Hammer

Je to trochu jiná detektivka, než na jaké jsme většinou zvyklí. Je to kniha, která vede čtenáře k zamyšlení - třeba nad tím, jaká je moc medií a kde je hranice mezi spravedlivým trestem a pomstou.

24.06.2018 4 z 5

Prokletí brněnských řeholníků Prokletí brněnských řeholníků Vlastimil Vondruška

Pro mě jeden ze slabších dílů série, zápletka byla zajímavá, ale škoda že ji autor více nerozvinul. Plus za dějovou linku s Divišem :)

10.06.2018 3 z 5

Dobrý ročník Dobrý ročník Peter Mayle

Oddychové a pohodové čtení plné prosluněné Provance a dobrého vína.

04.03.2018 4 z 5

Pečeť smrti Pečeť smrti Vlastimil Vondruška

Jako vždy pohodové čtení, počáteční příběhy Oldřicha z Chlumu se mi však líbily o něco více.

04.02.2018 3 z 5

Číhání Číhání Eric Rickstad

Tato kniha je úplně jiná než Tiché dívky. Autor pracuje s otázkami viny, trestu a pomsty a hodně se zabývá myšlenkami a pocity jednotlivých postav.

20.01.2018 4 z 5

Znamení Jidáš Znamení Jidáš Vlastimil Vondruška

Oproti předchozím příběhům Oldřicha z Chlumu jsem v této knížce postrádal větší napětí a spád.

06.01.2018 3 z 5

Strach zemřít Strach zemřít Lisa Jackson

Kniha mě moc nezaujala. Přijde mi, že autorka v příběhu popisuje hlavně osobní život obou hlavních hrdinek a pátrání po sériovém vrahovi je jen takový doplněk příběhu.

13.09.2017 2 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Děj se v hrubých obrysech podobá Dívce v ledu - inspektorka Fosterová nedodrží nařízení svého šéfa a vedená svým neomylným instinktem vyřeší další případ sériového vraha ... Chtělo by to něco trochu více originálního.

22.04.2017 3 z 5

Rytíř Sedmi království Rytíř Sedmi království George R. R. Martin

Tři povídky o dobrodružstvích potulného rytíře Duncana a jeho panoše Egga, které se odehrávají za vlády Targaryenů v Západozemí. Rytíři, turnaje, zrada a tajemství jsou nedílnou součástí příběhu, který příjemně zkrátí čekání na Vichry zimy :)

19.11.2016 5 z 5

Baron Trenck: Panduři Baron Trenck: Panduři František Niedl

Druhý díl přímo navazuje na předchozí, až by to mohla být jedna kniha. Historické události z počátku období vlády Marie Terezie jsou doplněny notnou dávkou fikce. Vzhledem k tomu, že život (i smrt) barona Trencka jsou milovníkům historie celkem dobře známé, většinu čtenářů nečeká žádné velké překvapení.

17.02.2025 4 z 5

Rošťárny a Nevoněnky aneb Všechno je jinak Rošťárny a Nevoněnky aneb Všechno je jinak Ladislav Muška

Aforismy pro usmátí i k zamyšlení, pohodová jednohubka.

11.02.2024 4 z 5

Holky to někdy nemaj lehký Holky to někdy nemaj lehký Klára Mandausová

Nejvíce se mi líbil poslední příběh. Myslím, že kniha by se obešla i bez rozhovorů s panem doktorem Honzákem, které mi tam přišly tak trochu navíc. Naopak podle obalu knihy se může zdát, že hlavním autorem je on ...

31.10.2021 3 z 5

Katova dcera a hra se smrtí Katova dcera a hra se smrtí Oliver Pötzsch

Začátek je trochu pomalejší, ale druhá polovina knihy je napínavá a má spád. Celkově je to jeden z nejlepších příběhů série.

29.12.2020 5 z 5

Katova dcera a čaroděj Katova dcera a čaroděj Oliver Pötzsch

Pro mě zatím nejslabší díl série, první dva díly se mi líbily mnohem více.

31.01.2020 3 z 5

Vyhořet může každý Vyhořet může každý Aleš Cibulka

Přečteno za dva večery. Příjemné čtení o nepříjemném tématu. Nejvíce se mi líbil příspěvek Dr. Honzáka.

15.12.2019 4 z 5

Druhá derivace touhy Druhá derivace touhy Tomáš Sedláček

Úvahy a články Tomáše Sedláčka si vždy rád přečtu na internetu a proto jsem se na tuto knihu velmi těšil. Kniha splnila mé očekávání a dala mi mnoho podnětů k dalšímu přemýšlení. Je plná zajímavých myšlenek, autor se k některým věcem ve svých úvahách opakovaně vrací. Osobně velmi oceňuji, že články nejsou pouze o ekonomii, ale jak už jsme u Tomáše Sedláčka zvyklí, obsahují myšlenkový přesah do dalších společenských věd psychologií počínaje a filosofií konče.

24.01.2019 5 z 5

Rodina Rodina Mario Puzo

Výborná knížka. Poprvé jsem ji četl před několika lety a teď jsem po ní znovu sáhl i kvůli čtenářské výzvě. Příběh rodiny Borgiů je strhující, napínavý, plný intrik, ale i vášně a lásky.

16.12.2018 5 z 5

Neumělcům života Neumělcům života Marek Vácha

Velmi zajímavé a obohacující čtení. Ne se všemi myšlenkami autora tak úplně souhlasím, ale tato kniha rozhodně stojí za to přečíst a obsahuje mnoho námětů k dalšímu přemýšlení.

09.09.2018 4 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Knížka se mi četla dobře, měla spád. Tajný registr dvojčat je dobrým námětem dalšího příběhu s Mikaelem a Lisbeth, ale přijde mi, že autor úplně nedokázal využít potenciál a více rozvinout zápletku příběhu.

21.09.2017 4 z 5