Standa24

Přepracovat hry od W. Shakespeara do moderní podoby je velmi těžký úkol. To jak se s tímto úkolem popral Jo Nesbo, musí posoudit každý sám. Já jsem z této krvavé a ponuré válce policajtů spíše zklamán, myslím, že originál je jen jeden.

Je to trochu jiná detektivka, než na jaké jsme většinou zvyklí. Je to kniha, která vede čtenáře k zamyšlení - třeba nad tím, jaká je moc medií a kde je hranice mezi spravedlivým trestem a pomstou.

Pro mě jeden ze slabších dílů série, zápletka byla zajímavá, ale škoda že ji autor více nerozvinul. Plus za dějovou linku s Divišem :)

Oddychové a pohodové čtení plné prosluněné Provance a dobrého vína.

Jako vždy pohodové čtení, počáteční příběhy Oldřicha z Chlumu se mi však líbily o něco více.

Tato kniha je úplně jiná než Tiché dívky. Autor pracuje s otázkami viny, trestu a pomsty a hodně se zabývá myšlenkami a pocity jednotlivých postav.

Oproti předchozím příběhům Oldřicha z Chlumu jsem v této knížce postrádal větší napětí a spád.

Kniha mě moc nezaujala. Přijde mi, že autorka v příběhu popisuje hlavně osobní život obou hlavních hrdinek a pátrání po sériovém vrahovi je jen takový doplněk příběhu.

Děj se v hrubých obrysech podobá Dívce v ledu - inspektorka Fosterová nedodrží nařízení svého šéfa a vedená svým neomylným instinktem vyřeší další případ sériového vraha ... Chtělo by to něco trochu více originálního.

Tři povídky o dobrodružstvích potulného rytíře Duncana a jeho panoše Egga, které se odehrávají za vlády Targaryenů v Západozemí. Rytíři, turnaje, zrada a tajemství jsou nedílnou součástí příběhu, který příjemně zkrátí čekání na Vichry zimy :)

Druhý díl přímo navazuje na předchozí, až by to mohla být jedna kniha. Historické události z počátku období vlády Marie Terezie jsou doplněny notnou dávkou fikce. Vzhledem k tomu, že život (i smrt) barona Trencka jsou milovníkům historie celkem dobře známé, většinu čtenářů nečeká žádné velké překvapení.

Aforismy pro usmátí i k zamyšlení, pohodová jednohubka.

Nejvíce se mi líbil poslední příběh. Myslím, že kniha by se obešla i bez rozhovorů s panem doktorem Honzákem, které mi tam přišly tak trochu navíc. Naopak podle obalu knihy se může zdát, že hlavním autorem je on ...

Začátek je trochu pomalejší, ale druhá polovina knihy je napínavá a má spád. Celkově je to jeden z nejlepších příběhů série.

Pro mě zatím nejslabší díl série, první dva díly se mi líbily mnohem více.

Přečteno za dva večery. Příjemné čtení o nepříjemném tématu. Nejvíce se mi líbil příspěvek Dr. Honzáka.

Úvahy a články Tomáše Sedláčka si vždy rád přečtu na internetu a proto jsem se na tuto knihu velmi těšil. Kniha splnila mé očekávání a dala mi mnoho podnětů k dalšímu přemýšlení. Je plná zajímavých myšlenek, autor se k některým věcem ve svých úvahách opakovaně vrací. Osobně velmi oceňuji, že články nejsou pouze o ekonomii, ale jak už jsme u Tomáše Sedláčka zvyklí, obsahují myšlenkový přesah do dalších společenských věd psychologií počínaje a filosofií konče.

Výborná knížka. Poprvé jsem ji četl před několika lety a teď jsem po ní znovu sáhl i kvůli čtenářské výzvě. Příběh rodiny Borgiů je strhující, napínavý, plný intrik, ale i vášně a lásky.

Velmi zajímavé a obohacující čtení. Ne se všemi myšlenkami autora tak úplně souhlasím, ale tato kniha rozhodně stojí za to přečíst a obsahuje mnoho námětů k dalšímu přemýšlení.

Knížka se mi četla dobře, měla spád. Tajný registr dvojčat je dobrým námětem dalšího příběhu s Mikaelem a Lisbeth, ale přijde mi, že autor úplně nedokázal využít potenciál a více rozvinout zápletku příběhu.