stanika1234 komentáře u knih
Mně se to moc líbilo.
Bylo tam hodně napětí, energie, pořád s něco dělo. Paige se mi moc líbila, je to postava, co chybuje, ví o tom, a hodně nad sebou přemýšlí, to se mi na ní líbí. Bylo tam pár hezkých pasáží se Strážcem, upřímně bych jich zvládla určitě více, knížka není příliš romantická. :) Líbilo se mi to ale jako celek moc.
Kniha má spád, pořád se tam něco děje a autorka píše poutavě. Občas se mi ale zdálo, že děj byl až moc vleklý, hlavní hrdinka dostávala neustále nakládačku, kterou teda vždycky zvládne.
Chybí mi tam více ,,Refajců,, (chybí mi dialogy se Strážcem, které byly v prvním díle a moc se mi líbily, nyní tam Strážce skoro není) prostředí Londýna se mi tolik nelíbilo. A přijde mi zvláštní, že když byla Paige tolik hledanou osobou, nebyla vlastně nalezena. :)
Tuhle knížku jsem si zamilovala, mám pro ni obrovskou slabost a budu ji chválit, kudy budu chodit. Byla pro mě velikým překvapením.
Je pravda, že je v ní hodně informací, které si člověk musí zapamatovat, je tam mnoho jmen. Ale mě to nevadilo. Já jsem si to užívala.
A teď k hlavním plusům. Velmi příjemní hlavní hrdinové. Hlavní hrdinka není ubrečená, že toho moc neumí, jak to často ve fantasy bývá (a pak se z ní stane největší fajterka). Hlavní hrdinka má od začátku velké vlohy, je sice občas kousavá, ale je milá. Řeší si svoje problémy se sebevědomím a její postava má v knize vývoj. Byla pro mě skvělá.
A s hlavním hrdinou tvoří úžasnou dvojici, jednu z nejlepších, co jsem v knihách četla, je mezi nimi krásný vývoj, hmatatelná chemie.
Vracela jsem se k některým pasážím a znovu a znovu je četla, to se mi ještě nestalo.
Kniha byla úžasná.