starojda komentáře u knih
Za mě ok. Je to knížka pro děti/dospívající, ne pro nás rodiče. Líbí se mi, že o sexu (jakože pohlavním styku) tam vlastně není ani slovo. Je to o všem okolo, co je důležité. Na někoho je to zřejmě moc progresivní (dva tátové, gender,...), ale to mi nevadí. Jen je potřeba vysvětlit dítěti, proč to v té knížce tak je (když se na to zeptá).
Přehnaná barevnost a komiksový styl je trochu rušivý, ale chápu ho. Odvádí pozornost od stereotypů a udržuje pozornost.
Parádní díl! Po dlouhé době kniha, která se díky čtivosti a napětí posunula skrz moje priority jako rodina, práce a tak :D. Nejsem z těch ultra-fans, co nemůžou zapomenout na Kinga. Ten si to u mě pokazil upíry a obry. Bylo vidět, že mu došel dech. Nástupníci nejsou takoví jako raný King, ale zrovna Reynolds mě z nich zaujal nejvíc. Líbila se mi Cesta lebek, ikdyž s výhradami. No a Hadí královna je prostě luxus. Po Městu zatracených je ten rozdíl fakt citelný. Vše funguje od začátku do konce, souboje, chemie, příběh, zápletka. No detaily si kdyžtak nechám do videa :)
S komentáři zde víceméně souhlasím. Nicméně musím knize přisoudit i světlejší momenty, což tu taky zaznělo - popis Města zatracených je na jednu stranu chaotický, ale pro město chaosu se to docela hodí :). Funguje chemie mezi Gotrekem a Felixem a i ty souboje jsou docela ok (hlavně proti Bestii).
Pokud má někdo zájem, tak jsem to podrobně probral ve videorecenzi: https://youtu.be/8orwf0fPkxI
Zde popisuji i to, proč je podle horší Zabíječ obrů (já vím, to nebude populární názor...)