Stekl komentáře u knih
Výborná kniha pro těhotné a maminky s miminkem zhruba do jednoho roku věku. Dokáže člověka rychle a přehledně zorientovat v dané problematice, doporučuji.
Tatér z Osvětimy je pro mě těžko hodnotitelná kniha. Nabízí zajímavý pohled na hrůzy holokaustu, příběh je velmi poutavý a poměrně výpravný. Musím přiznat, že mě vtáhl a často se mi lidská rasa hnusila při pomyšlení, co se v koncentračních táborech dělo. Těžko se mi ale hodnotí styl psaní autorky, který je velmi jednoduchý. Obzvlášť dialogy jsou dost často o ničem. Možná je to celé dané tím, že se původně mělo jednat o scénář. Takovou úlohu by určitě dílo splnilo perfektně a rozhodně by stálo za to tenhle film vidět. I když by téma mohlo být zpracované líp, přečtení knihy bych doporučila kvůli zajímavému příběhu, který je podle skutečných událostí.
Nemohu knihu porovnat s jinými díly autora, protože Trainspottingy jsem zatím viděla pouze zfilmované. Ale když dokáže Irvine Welsh přimět čtenáře, aby fandili takovému psychopatovi, jakým Begbie bezesporu je, vypovídá to o autorově naprostém mistrovství...:-D Za mě je Umělec na ostří nože výborná kniha, od které se dá jen těžko odtrhnout. Děj rychle běží a postavy i prostředí jsou výborně vykreslené. Určitě si přečtu i další knihy autora.