SteveG SteveG komentáře u knih

Blackout Blackout Chris Ryan (p)

Je to má druhá přečtená kniha od Ryana a řekl bych ještě větší pecka než Absolutní zbraň.Za mě 5 hvězd.

21.09.2015 5 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Nečteno,ale posloucháno!Dobrá kniha,ale myslím si ,že další díly budou lepší.Tento první díl byl seznamovací a končí upálením Mistra Husa.Proto jen 4 hvězdy.

05.09.2015 4 z 5

Sharpův regiment Sharpův regiment Bernard Cornwell

Příjemně překvapila.

07.08.2015 5 z 5

Král básník Václav II. Král básník Václav II. Vlastimil Vondruška

Škoda,že konec knihy,tak rychle autor odbyl (smrt Václava 2 i 3).Jinak celá série mě hodně dala!

10.06.2015 4 z 5

Krev a mráz Krev a mráz Sven Hassel (p)

Dobrý válečný příběh,jen škoda vzpomínek na různé postavy z minulosti zejména v podání Porty.Vůbec,ale vůbec to nesouvisí s příběhem na východní frontě a odvádí to nesmyslně pozornost od příběhu.

17.05.2015 4 z 5

Pod znakem orla Pod znakem orla Simon Scarrow

Řekl bych,že celá série je skvostná,ale nic se nemá přehánět, tudíž by to chtělo zakončit(mám na mysli celou sérii) a to klidně i záporně.Těch dobrodružství už oba hrdinové prodělali spousty.
Nechtěl bych,aby spisovatel udělal z celé série nesmrtelného Richarda Sharpe od Cornwella.

26.04.2015 5 z 5

Král rytíř Přemysl Otakar II. Král rytíř Přemysl Otakar II. Vlastimil Vondruška

Dobrá historická publikace sepsaná v příběh.

16.04.2015 4 z 5

Pretorián Pretorián Simon Scarrow

Kniha je čtivá,jako každý z předchozích dílů,z mého pohledu asi nejslabší díl série.Macro a Cato mě nesedí jako Narcisovi špehové.Už je to chce zakotvit k legiím,připravovaný nový díl bude už konečně z Británie od legií.Celá série už by se mohla zakončit,přece jen v Antice by na všechny dobrodružství co již autor napsal potřebovali minimálně 50 let.Nevíte někdo jestli se od Scarrowa bude v Česku vydávat román Revoluce,rád bych si ho přečetl.

11.04.2015 5 z 5

Absolutní zbraň Absolutní zbraň Chris Ryan (p)

Velmi kvalitní příběh.Čtenář je napnutý do poslední chvíle.Ten kdo má rád vojenské prostředí s velmi detailně popsaným příběhem,tak určitě doporučuji přečíst.

04.04.2015 5 z 5

Jednooký král Václav I. Jednooký král Václav I. Vlastimil Vondruška

Kniha velmi potěšila.

22.03.2015 5 z 5

Legie Legie Simon Scarrow

Opět vynikající kniha.Neví někdo kdy dorazí do Česka další díl ?

28.02.2015 5 z 5

Orlova kořist Orlova kořist Simon Scarrow

Nejlepší díl celé série!Knize nechybí vůbec nic.Takto popsat svět Rimskych legionářů při válečných tažení je naprostá špička. Scarrow je naprostá jednička mezi autory historických románů z období starověkého Říma.

28.02.2015 5 z 5

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Vynikající kniha ,už teď se těžším na další díly.Spoustu věcí se člověk dozví z naší historie.

26.02.2015 5 z 5

Kacířka Kacířka Bernard Cornwell

Asi nejslabší díl.

26.02.2015 3 z 5

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Skvělé čtení,člověk se alespoň něco dozví o naší historii.

25.01.2015 5 z 5

Sharpův hněv Sharpův hněv Bernard Cornwell

Velice dobré čtení.

25.01.2015 5 z 5

Sharpova rota Sharpova rota Bernard Cornwell

Zcela nepochopitelně zde vstal seržant Hakeswill z mrtvých.Při tom byl ve třetím díle zabit,když byl vhozen do jámy s hady(ještě v Indii).Někdo,zde psal,že autor nepsal díly chronologicky,ale tím bych autora neomlouval,jde docela o zásadní postavu v románu o Sharpovi a jestliže napsal dřív 13 díl než 3 díl,tak měl děj 3 dílu přizpůsobit.Pro mě je to zcela fatální chyba v jinak velmi dobrém a historicky přesném románu o Sharpovi.

01.01.2015 4 z 5