SvetPodleNiky komentáře u knih
(SPOILER) Hlavní hrdinka Kate touží po povýšení v PR agentuře, které se bohužel nekoná, a to díky jejímu milenci a zároveň kolegovi Joshovi, který jí místo vyfoukne před nosem. Když Kate v šibeničním termínu získá dánského klienta Larse, který po PR agentuře chce reklamu na nové "hygge" centrum v Londýně, čelí Kate výzvě. Larse přesvědčí a získává tak týden v dánské Kodani, aby pochopila systém hygge. Do Kodaně se vydává s šesti vlivnými lidmi, kteří mají udělat hygge reklamu - ať už to je food blogerka, TV moderátorka, nebo třeba novinář Ben, který Kate už od první chvíle pije krev svou nesnesitelnou povahou. Užíváme si dobrodružství, kdy tahle partička objevuje krásy Kodaně, dánského stylu života a poznávají i Evu, matku Larse a majitelku kavárny, kde Kate nachází útočiště. Během čtení pronikáme do života účastníků této výpravy a přihlížíme vznikající lásce Kate a Bena. Najdou společné štěstí i po sérii nedorozumění? A co Josh? Získá štěstí v práci, které získal podvodem? A je práce v PR to, co opravdu Kate chce?
••••••••••••••••••••••••
Musím říct, že se mi kniha moc líbila a úplně mě přenesla do Dánska, které jsem před šesti lety navštívila. Svět, kde se nechvátá a čas plyne pomalu. Zimní večer s knihou, teplou horkou čokoládou a vůní svíčky, která plápolá v obýváku - ať žije #hygge
(SPOILER) Hlavní hrdinka, slečna R. nám dovolí nahlédnout do prostředí českého porno průmyslu. Tento svět jí nabízí luxus, bohatství, cestování a setkávání s mnoha lidmi. Během svého působení u soft scén se zamiluje do fotografa a producenta Derecka. S ním prožívá poněkud toxický vztah, kde nechybí hádky, žárlivost a nevěry. Zároveň se stane jeho pravou rukou, když sama musí oslovovat nové modelky a zasvěcovat je do tajů tohoto světa. V závěru, kdy Dereck odcestuje na natáčení do Německa, se v klubu objeví někdo, kdo jí nenechá jen tak chladnou. Je Dereck nadobro mimo hru?
••••••••••••••••••••••••
Zcela upřímně musím napsat, že mě celkem zajímá, jak to v této branži chodí. Trošku jsem čekala, že tato kniha půjde do hloubky této sféry, ale šlo spíše o psychologický román, kdy člověk četl, kam je schopná zajít sebevědomá žena, aby získala lásku člověka, pro kterého je naprosto lhostejná.