Syphoon komentáře u knih
Tuhle knihu jsem měl doma dlouho, ale odkládal jsem ji, protože jsem si myslel, že tento žánr nebude nic pro mě. Velký omyl. Už úvodních pár stránek mě do děje tak vtáhlo, že byl problém odejít. Skvěle napsáno, výborná atmosféra, napínavé čtení. Těším se na druhý díl, jsem zvědav na vývoj osobnosti Maxe, ale i ostatních postav. Doporučuju i pro ty, kterým válečné téma nic neříká.
Tak tohle se opravdu nepovedlo, druhý díl jsem četl jedním dechem, ale do třetího jsem se nemohl dostat. Táhlý, nudný a nezáživný děj zapříčinil nezájem čtenářů, tudíž čtvrtý díl se s největší pravděpodobností ani nebude vydávat. Tady je vyjádření od šéfredaktora:
"Velice rádi bychom sérii dovydali, ale brání nám v tom nízký zájem čtenářů, a tudíž i malé prodeje. Zvažujeme vydání posledního dílu ve formě e-knihy, ale zatím to není jisté.
Omlouváme se všem čtenářům a fanouškům Robin Hobb – ani my ze situace kolem knihy nemáme radost.
S pozdravem"
VOJTĚCH ZÁLESKÝ
Literární redaktor
Coby hudebníkovi mně tam chybělo vícero věcí - jak často a kde zkoušeli, kolik lidí chodilo na koncerty, čím se členové ze začátku živili, jak koncerty sháněli (pochybuju, že hned v začátcích je hudba živila a něčím tuny koksu platit museli : ) ) .... nejpodrobněji je rozepsána část před Antichrist Superstar.
Jinak zajímavý člověk dávající své názory a nesouhlasy se společností najevo dosti svérázným způsobem. Čtivá, zajímavá knížka.