Tardisek Tardisek komentáře u knih

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Knihu rozhodně doporučuji. Zhltla jsem ji za dva dny. Kdo rozmýšlí o tom, že by zkusil něco tvrdšího, tak přečíst povinně a určitě vás to přejde. Příběh se mi četl dobře, v ledasčem jsem Christianu chápala. Kniha je obecně ale velmi depresivní a plná beznaděje. Doplňování příběhu vzpomínkami ostatních je užitečné a člověku prospěje pohled i z jiné perspektivy. Za spoustu si věcí si totiž Christiana mohla sama. Očekávejte, že po přečtení strávíte pár dlouhých chvil nad přemýšlením o osudu této dívky (dnes už ženy). Určitě plánuji si přečíst druhý díl jejího příběhu.

05.01.2020 5 z 5

Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Velmi krásná sbírka básní. Autorka na vás umí dobře přenést své pocity, které občas nejsou úplně příjemné. Kniha je rozčleněná do částí, ve kterých se prolíná emoční vývoj autorky, až bych to přirovnala k deníku, jen napsaného ve formě poezie.

05.01.2020 3 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Velmi zajímavá a napínavá kniha. Občas jsem některými pasážemi byla lehce znuděná a já osobně bych je třeba tolik nerozebírala, ale vesměs mě knížka bavila. Kniha skončila diametrálně jinak, než jsem čekala, nicméně konec i tak dost dobrý :)
Cením si promyšlenost knihy a jeho příběhu, občas se mě ale zmocňoval pocit, že některé pasáže jsou prostě nereálné.

05.01.2020 4 z 5