táta.čtenář táta.čtenář komentáře u knih

Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my Miloš Kratochvíl

Tuhle milujeme, letos už jsme ji Matějovi (a sobě) četli podruhé před vánoci a opět jsme smíchy "nemohli". Pan Vrána je exot na entou, on se dopouští úžasných kousků, což našeho Matěje nepříčetně baví. Pan Kratochvíl je mistrný spisovatel. A celá ta kniha je vtipná a krásná a plná očekávání vánoc a opravdu laskavá, jako jsou i jiné knihy z této edice (laskavé čtení) od Tritonu, které už doma máme.
Tady se prostě nemůžete splést, ať koupíte cokoli. :-)
A ty obrázky nás taky berou, Matěj nám to pořád škube z ruky, ani nás nenechá si to užít :-)

14.03.2016 5 z 5

Jak jsem byl malej Jak jsem byl malej Stanislav Juhaňák

Názor našeho syna na knížku je následující: celou dobu se (nejen on) smál, líbily se mu a zdály bezvadné ty mapy a plánky, hlavně ten vzadu, jak mají byt, (má obavu, jenom aby je nešel někdo vykrást) :-) :-). Nejlepší jsou prý ty "bonbónový země", ty by hned snědl a také se mu líbí možnost jízdy na kole a začal nás přesvědčovat o naléhavosti přestavby bytového jádra - takže autorovi pěkně děkujeme!!! :-) A chtěl by mít taky doma úplně všechna ta zvířátka, protože to by ho hrozně bavilo (a za to také mockrát děkujeme, protože to určitě provede, nebo se mnohokrát pokusí - do pražského bytu ideálka) :-) :-)......."
Za rodiče dodávám, že lepší knížku jsme dlouho nečetli a vřele ji tedy doporučuji, autor nás celou rodinu opakovaně několik večerů bavil, my dospělí jsme vzpomínali, jak jsme byli malí a u Matěje to vyvolávalo střídavě salvy smíchu a řady dotazů jak na nás, tak obecně. K té se budeme vracet. A je i výborně ilustrovaná! :-)

14.03.2016 5 z 5

Kvak a Žbluňk se bojí rádi Kvak a Žbluňk se bojí rádi Arnold Lobel

Matěj to miluje, musíme to číst pořád dokola, jako kdybychom to nečetli pořád dokola i my sami už od mala :-)
Žabí knížky jsou skvělé všechny a mají i bezvadné obrázky

15.03.2016 5 z 5