Tazz1 komentáře u knih
Kniha se mi moc líbila. Když pominu skvělý příběh a brilantně provedené zvraty, tak typické pro Grishama, pak mě velice zaujal popis jak to vůbec je a funguje v obří právnické kanceláři v Americe. Tedy pro ty co hltají Ally McBealovou či Kauzy z Bostonu nutností :-) . Rovněž skvělý obrázek anglosaského práva, tolik odlišného od našeho vycházejícího z římského modelu.
Touto knihou začíná the best military sci-fi sága co jsem kdy četl. Pro fanoušky naprostá nutnost. Všechny knihy chytí a nepustí dokud je nepřečtete a litujete, že už je po všem. Opravdu povedené. Klobouk dolů, jak se autorovi povedl vývoj postav skrze ságu, kdy třeba hlavní hrdinka Honor začíná jako mladý důstojník, kdy postupně jak se vypracovává, mění se i její ideály, postoje a přístupy jak k životu, tak i k lidem.
Co mě ale dostalo jsou nádherně ztvárněné vesmírné bitvy. Kolikrát se mi stalo, že jsem na vše kolem zapomněl a vyhazovali mě až na konečné v metru :-)
Myslím, že všichni, kteří se rozhodli tuto knihu číst, tak dopředu museli vědět co je čeká. Jedná se o poměrně útlé dílko, které jsem si nahrál do své e-čtečky, abych si to mohl číst při cestách metrem do práce. No po pravdě jsem už zažil lepší čtení do ranní špičky, kdy půlka lidí do vás strká a druhá vám čte přes rameno :-) . Autorova fantazie co se sexu týče je poměrně bohatá, když uvážíme v jaké době žil. Rosenberg a Rocco Sifredi by mohli skoro závidět co se různých nechutností a extrémů týče. Nicméně kniha ve správném rozpoložení dokáže i příjemně nabudit a vzrušit (tedy v některých scénách samozřejmě). Nicméně myslím, že stojí za to si ji přečíst.
Dobrý nápad, dobře napsaná kniha. Dávám 4 hvězdičky, protože jsem přece jenom při psaní měl občas pocit, že to je myšleno spíše pro mladší čtenáře. Ale to není chyba knihy, to je chyba moje :-) . Nicméně hodnocení je subjektivní a tak dávám subjektivně. Nicméně rozhodně doporučuji, je to krásná kniha i po stránce vizuální (desky, obrázky uvnitř...) . A rozhodně se těším na další díl(y).
Skvělá military sci-fi. Chytla mě a nepustila až do konce. Má spád a rychle se necháte unést dějem. Na konci litujete, že kniha není tlustší :-) . Je skvělé, že i v českých luzích a hájích se rodí takoví autoři.
Typická Steklačovská oddechovka. Celkem fajn humor. Tohoto autora jsem hltal v mládí, dneska mu už nemůžu až tak přijít na chuť. Ale stále si rád přečtu.
Sakra rozsáhlá kniha, ale překvapivě dobře se čte. Má široký záběr, od politiky až po vojenské akce. Prostě klasický Clancy a tedy špička ve svém žánru.