Tereza1712 Tereza1712 komentáře u knih

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Autor do příběhu zařadil i historická fakta, například operaci Valkýra nebo téměř neznámý koncentrační tábor Bromberg-Ost. Skutečnost a fikci umně splétá dohromady - a výsledkem je román, který ukazuje druhou světovou válku z jiného úhlu pohledu, než jste zvyklí. Román o nečekaných zvratech osudu, romantické lásce i lásce k vlasti, svědomí, rozhodnutích a jejich následcích. Román sloužící jako vzpomínka na všechny, kteří přišli o život ve druhé světové válce.

10.07.2020 5 z 5

Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

Autor si opět vybral velice zajímavé téma a zhostil se vyprávění na výbornou. Všechny ženy a dívky, které prošly tzv. "azylovými domy" byly trýzněny, ponižovány, zotročovány. V prádelnách provozované křesťanskými církvemi v Irsku si měly dívky a ženy uvědomit svoje hříchy, měly si uvědomit jak moc jsou zkažené. Nosily neforemné oděvy a všechny byly stejně ostříhané.

31.07.2020 5 z 5

Vzdor Vzdor V. S. Alexander

Příběh je vyprávěn v Irsku v období hladomoru. Tou dobou v Rakouském císařství žije a tvoří naše spisovatelka Božena Němcová. Vraťme se ale do Irska, země, která oplývá vřesovišti a rašeliništi. Hrady, hrabství, rytíři a láska...ale i nenávist, zrada a velký hlad, chudoba. Super čtení na pošmourný deštivý den.

10.07.2020 5 z 5