Ochutnávačka přehled

Ochutnávačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395952/bmid_ochutnavacka-X4v-395952.jpg 4 423 423

Rodiče pošlou Magdu k příbuzným do Bavorska, aby ji uchránili před bombardováním Berlína. Od dívek jejího věku se očekává poslušnost a loajalita vůči třetí říši, Magda se dokonce stane ochutnávačkou jídla určeného pro samotného vůdce. Ve víru nebezpečných událostí se snaží nalézt svobodu i důstojnost a v neposlední řadě naplnit svou touhu po lásce, bezpečí a pomstě.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Alpress

The Taster, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ochutnávačka. Přihlašte se a napište ho.

Han-nah
15.12.2024 3.5 z 5

U této knihy jsem si nejprve přečetla poznámku autora a asi jsem udělala dobře.
Tohle je fiktivní román z 2. sv. války, r. 43-45 , až po pád Berlína, z úhlu pohledu Němců. Ne každý vzhlížel k Hitlerovi s nadšením. Hlavní představitelka Magda zažila mnoho, ale měla tzv. až velké štěstí. Svým vyprávěním nás zavede do blízkosti Vůdce a jeho přítelkyně Evy a života na Berghofu nebo ve Vlčím doupěti, kam se dostala mezi Ochutnávačky, které pro Vůdce pracovaly.
I když je to fikce , velmi mnoho zlého se ve válce stalo a bylo hodně obětí.

Tento příběh je vzpomínka, památka, ale i výstraha , aby se na toto těžké
období nezapomenulo.

Terka1975
11.12.2024 4.5 z 5

Příběh z druhé světové války o mladé německé dívce, která sloužila v domácnosti Adolfa Hitlera. Pohled obyčejných německých lidí, kteří toužili žít normální životy. Kniha tvoří střípek do období válečné literatury na základě skutečných osob.

Beáta753
09.09.2024 4 z 5

Mám ráda knihy s tématikou druhé světové války. Vždy mi připomínají ,jak se máme dobře a jak je všechno dostupné. Zkrátka a dobře jak jsme rozmazlení :)
Kniha se četla velmi dobře. Vlastně je to první taková, kde se Hitler vyskytoval blízko hlavní hrdinky. Takže opět nový úhel pohledu. Autor nevynechal ani historii ani romantiku.

Kniha Ochutnávačka v seznamech