tereza5767 komentáře u knih
Zajímavá kniha z poměrně nedávných dob o porodnictví a tabu antikoncepce či potratů v Evropě. Škoda jen, že se do knihy vloudilo trochu moc ženského přemýšlení nad city, které se opakovaly a občas jsem musela přeskočit. Dobře čtivá.
Kniha se dobře čte, ale doporučila bych ji spíše mladistvé kategorii čtenářů. Fajn letní čtení, nic víc nic míň.
Ranhojič i Šaman, skvělé knihy, třetí díl však zklamal. Knihu jsem dočetla, ale bylo to spíše z principu dočíst trilogii, než že by mě příběh zaujal.
Jedním slovem skvělé! Doporučuji všem příznivcům historických románů.
Trochu pohádkový příběh s příměsí červené knihovny. V půlce jsem si říkala, že knihu snad odložím, stále se opakující myšlenky a pocity a děj velmi slabý, ale nakonec jsem dočetla a byla jsem ráda, protože až ke konci kniha dostala spád.
Nemohu říci, že by se mi kniha vyloženě líbila, protože H. styl mi prostě nesedí, kdy na každé stránce souloží, stříká a líže až málem omdlí, ale kniha má zajisté i k zamyšlení hodné názory, obzvláště konec je moc zajímavý. "Nechuť k životu ještě neznamená, že máme chuť zemřít."
Zajímavé myšlenky o tom, kam až věda může zajít. Občas jsem musela přeskočit pár řádků, protože se kniha opakovala, ale jinak určitě k přečtení doporučuji všem.
Fajn čtení, i když jsem musela občas přeskočit řádky. Knihu znova určitě číst nebudu, ale přečtení nelituju. Četla jsem i druhý díl, který he zcela jiný a i pro jiný typ čtenářů. Zatímco tento díl si může přečíst každý, 2.díl je spíše pro mladistvé. Zajímavá myšlenka o tom, že možná každý v sobě má skryté schopnosti.
Poměrně jednoduché čtení, hodně předvídatelné a zdlouhavé. Pocity a myšlenky hlavní hrdinky se stále opakují, takže přeskočením pár řádků o nic nepřijdete. Knihu mi doporučila moje 60tiletá maminka, které se moc líbila, ale mě bohužel kniha zklamala.
Krásná kniha, kterou si v rodině přečetli všichni členové a u všech se setkala s velkým úspěchem.