TerezaBBurnwood TerezaBBurnwood komentáře u knih

Tři jezdci apokalypsy Tři jezdci apokalypsy Theodora Stonewall

Jsem velmi ráda, že se mi i tato kniha dostala do rukou, jako to bylo i u jejího prvního dílu.

Kniha plná bohatých souvětí, která dokonale vtáhnou do děje. Komplikované životy postav u kterých i s neoblíbenou postavou dokážete soucítit a nejraději by jste ji pomohli. Velmi pěkný vývoj postav a změn v jejich chování, například zlodějka Eiri při tom hezky dospívá. Sebas dostává přes své ego a i když chabě začíná být snesitelný a Pipin...asi zůstane Pipinem. Trdlík s naivním a místy nepochopitelným myšlením.

Jediné, na co člověk musí při tom myslet je to, že příběhy vznikají hodem kostkou, místy je děj v takovém rozpoložení, že si člověk říká proč to tak udělal, nebo proč to tak dopadlo. I hody kostkou jsou nevyzpytatelné a i když to vypadá, že vám padne dobré číslo a kostka se točí, dokud neusedne pevně a bez hnutí, nikdy není jistý výsledek.

Další, co bych ráda zmínila je, že druhý díl má mnoho neznámých, oproti prvnímu dílu který má dobrodružství uzavřené a otevřený konec v návratu do Stříbrouch, tak druhý díl má plno různých cestiček. Velmi se těším, až vyjde i třetí díl, věřím v jeho kouzelnost těchto spisovatelů, a že hlavní trojice dojde vysněné odměně, ale kdo ví, kostky jsou nevyzpytatelné :D

07.06.2021 5 z 5