terka95

Dávám o jednu hvězdičku méně než prvnímu dílu. Bylo to trochu vleklejší, ale jsem zvědavá, jak to dopadne :)

Má první knížka od autora. Asi jsem čekala ještě trochu něco víc, ale knížka mě bavila a byla jsem zvědavá a napnutá, jak děj bude pokračovat. Určitě se tedy poohlédnu i po dalších knížkách od H. Cobena, které jsou navíc i lépe hodnocené a mohly by být tedy snad ještě lepší než tato. Někdy jsem se sice trošku ztrácela, ale i přesto dávám 4 hvězdičky. A Jakeovo pouto k Natálii mě přece jen dojalo :)
Jen by mě zajímalo, zda se někdy natočí avizovaný film, nebo z toho sešlo, na zfilmovanou verzi knihy bych se ráda podívala.

Málo uvěřitelný děj, který se dal snadno předvídat. Kniha mě příliš nenadchla, ale dobře se četla - na dovolenou k moři ideál. Překvapením pro mě je, že Google mi zmiňovaný ostrov Ikonos nenašel.. myslím, že v tomhle případě není nutné si vymýšlet název tohoto místa (u hotelů, názvů budova atd. to samozřejmě chápu).

Oddychová knížka, která mě však moc nenadchla. Jsem věčný "uplakanec" jak při filmech tak knížkách, ale s mými emocemi tato knížka nezamávala - a to byla avizována jako nesmírně dojemná. Hlavní hrdinka byla ve svých 12ti až příliš geniální a to už mi často lezlo krkem.. kdyby se v knize pojednávalo o "normálním" děvčeti, myslím, že by to bylo mnohem lepší. Také mi přišlo přetažené za vlasy, jak z ní byl Jairo unešený, pořád pro 12ti letou holku Willow kamkoli někam jezdil a Dell na ní také pořád myslel. Přes tragickou událost mi tato kniha tragická nepřišla, přitom námět byl zajímavý a kdyby se uchytil jinak, mohla to být skvělá kniha. Líbila se mi ovšem myšlenka s číslem 7, to bylo i trochu zajímavé.

Opravdu podprůměrné. Byla to má první knížka od autorky a čekala jsem od Nory Roberts více, na to, jak je známá a vychvalovaná. Hlavní postava Eva Dallasová mi byla naprosto nesympatická, Roarke a jeho zamilované výlevy jakbysmet. To jak se Eva pořád jen zabývala vraždou, byla přechytralá, její domněnky brala s Roarkem za něco posvátného - ve smyslu, že ona má určitě pravdu. Kdyby kniha byla o "pizzové vraždě", o které je v knize zmínka, určitě by mě tato kniha bavila více:D Děj byl přitažený za vlasy, byl předvídatelný a nenapínavý, trochu se to vylepšilo až na konci. Dávám tři hvězdičky s velmi přimhouřeným okem, protože nemohu říct, že bych to nemohla dočíst, nebo že by to bylo tak hrozné. Celkově jsem v hodnocení knih mírnější. Ale pro mě zklamání, čekala jsem o dost více.

Kniha má zajímavý námět - rodina se musí spojit, když matka dvou dětí má psychické problémy. Ale kniha mě až moc nenadchla, Hattie hledá se svým synovcem a neteří, jejich otce, jede z Kanady do Ameriky a dokonce chtějí jet až do Kalifornie.. jedou do města, o kterém vědí, že by tam možná mohl být hledaný otec..při takových vzdálenostech (a i kdyby nebyly) se přece pokusím najít informace předem, kniha se odehrává v moderní době.. a ne, že se vydám jen tak, po celé Americe s dvěma dětma.. v této knize také skoro nikdo nemá mobil. A uvozování přímé řeči mi ze začátku opravdu chybělo. Konec je nadějný, ale nemohu hodnotit jinak, než 3 hvězdami.

Motiv i pojmutí knížky je zajímavé, musím říct, že některé pasáže byly i úsměvné (hlavně ty krátké "Stíny"), některé pasáže ale naprosto trapné, například "Adamovo triko umaštěné od vepřoknedla". Tato knížka je určená pro bezmezné milovnice trilogie Padesát odstínů šedi atd. a Mr. Greye, já sama jsem přečetla pouze první díl a příliš mě nezaujal. Pro zajímavost bych si chtěla přečíst i Padesát stínů Evy, protože jsou to spolu s "Adamem" knížky, které přečtete hned, ale velký dojem ve mě kniha nezanechala a pokud Greye nemilujete, bezpečně se bez této knihy obejdete.

Krásná kniha, skýtající i beznaděj, která vás povede k zamyšlení o postavení žen a o arabském světě. Hodnotím mezi 4-5* kvůli tomu, že jsem možná čekala trochu více strhující děj.

Oddechová detektivní kniha z leteckého prostředí - prostředí, které mám velmi ráda. Kniha se mi líbila, ale přišla mi opravdu málo uvěřitelná - takhle by se to, podle mě, opravdu stát nemohlo.. autor však píše čtivě a námět je také zajímavý, atraktivnější by však byl, kdybych mu věřila. Co bych ještě doplnila, tak to, že chytlavý název knihy nekoresponduje s dějem.