Tichéroky2023 | Komentáře u knih | Databáze knih

Tichéroky2023 Tichéroky2023 komentáře u knih

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Povinná četba pro všechny mladé dívky, jak nesetrvávat ve vztahu s násilnickým mužem. Uhodí jednou, uhodí znova. Jasný message této knihy. My životem otřelé ženy to víme, ale mladé holky ne. Konečně někdo zpracoval, co se děje často za zavřenými dveřmi. Líbí se mi moc pasáže z Liliho deníku, když byla mladší. Kniha mě vždy šokuje, když se blíží chvilka, kdy Lili něco pokazí a přijde trest od jejího přítele, přesně to čekám a odhadnu , kdy to bude, což je smutné, proč to asi vím??? Lili držím palce a těším se na další díl.

14.09.2024 4 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Četla jsem ji v 90. letech minulého století na základce, doslova ji hltala. Teď jsem na ni znovu narazila a musím říci, že je psána velmi naivně, zavřete děti na půdě, aby o tom dědeček nevěděl. Zavřete tam 3 létá dvojčata. Tak to mě teď, jako matku, velmi zarazilo. Ale i tak velmi chytlavá kniha. Vygooglila jsem si autorku a to jsem taky zírala. Byla upoutáná na vozík a žila s velmi přísnou matkou, takže měla vzor pro svoji postavu přísné babičky v knize. Nějaký lékař jí v nemocnici řekl o tomto příběhu dětí z půdy, takže opravdu není jisté, zda je tento příběh založen na pravdě, ale asi si ani nepřejeme, aby byl založen na skutečné události

11.01.2024 3 z 5

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Četla jsem dceři před spaním, vtipná, milá a laskavá kniha pro děti s krásnými ilustracemi. Moc nás bavila. Pobavilo mě školení maminky Bílé paní v Českém Krumlově:-) Paní Mornštajnová umí psát i pro děti.

07.01.2024 5 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Už tu knihu čtu od začátku prosince, je leden, a nemohu ji dokončit. Četla jsem i jiné knihy od pana Hartla a vzpomínám si, že jsem měla i s nimi problém, že toho bylo až moc. Už jsem ji proložila Desetkrát a dost, pak Kéž bys tu byl a teď Vlkem samotářem. Asi jsem jediná, co ji tolik neoslavuje, je vtipná, ale až moc, děje se tam moc věcí, jeden den v životě jedné hrdinky je jak jízda na horské dráze. Myslím, že pan Hartl udělá kostru příběhu a pak na každý kus nabalí tisíc dalších částí, je systematik... Ale dočtu ji.

06.01.2024 2 z 5

Tajemství v lahvi: příběh hrdinství Ireny Sendlerové Tajemství v lahvi: příběh hrdinství Ireny Sendlerové Anna Czerwinska-Rydel

Koupila jsem dceři pod stromeček, tak mě to zaujalo, že to čtu sama. Je to smutné téma, ale myslím si, že i o těchto věcech by měly děti vědět. Ilustrace jsou dechberoucí.

07.01.2024 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Za zavřenými dveřmi. Jedno idylické manželství, snový pár, krásný dům, prostě pohádka, ale to by byla nuda. Grace, elegantní dáma, vynikající kuchařka a zároveň vězeň. Jack pohledný, úspěšný právník, milující manžel , co rád zamyká svou manželku doma, nechává hladovět a manipuluje s ní skrz její rodinu, zní to neuvěřitelně, ale když se začnete do knihy víc a víc, tak to docela uvěřitelné je. Moje první kniha od B.A. Paris a asi časem zkusím i další, prostě dobrý thriller, který ke konci nechcete pustit z rukou

05.01.2024 3 z 5

Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

Takže první věc, toto byla první kniha od Jodi Picoult a první kniha, kterou jsem koupila kvůli obalu, i když si kolikrát říkám v životě, don't judge the book by the cover, tak tady jsem to udělala. Pak jsem si přečetla anotaci, ta mě nadchla, odjet na exotický ostrov Isabellu na Galapágách, kde hlavní hrdinka přehodnotí svůj život, i když ho má super, žije v New Yorku, se skvělým snoubencem, má skvělou práci...., ale i tak nastanou pochybnosti.
Pak nastane nečekaný zvrat, který mě teda překvapil a jsme v době covidové. Kdybych věděla, že to bude o covidu, tak bych si knihu nevybrala, ale musím říci, že tady ten covid byl zpracován docela rozumně a hlavně jsem chtěla vědět, jak to s hlavní hrdinkou skončí a skončilo to .....
S dílem této autorky hodlám pokračovat má velmi široký záběr a tak jsem zvědavá, jak zpracovala další témata.

05.01.2024 4 z 5

Sběratelka příběhů Sběratelka příběhů Sally Page

Co k tomu říci? Mám ráda příběhy, co vyprávějí uklízečky, hospodyně, pokojské. Po jiných knihách s podobným tématem jsem čekala asi více, ale i tak to byla příjemná plavba s koštětem, vysavačem a prachovkou za různými lidskými osudy a plejádou lidských figurek. Oni někteří zákazníci, co si objednávání úklidové služby stojí za popis. Závěr příběhu a osobní tajemství paní uklízečky Janice bylo docela síla, ale to se u těchto knih očekává.

27.03.2024

Julie mezi slovy Julie mezi slovy Petra Dvořáková

Poslouchala jsem s dcerami, 6 a 8 let jako audio knihu, všem se nám líbila. Je to smutné téma, ale všechny knihy pro děti nemohou být veselé, ale je zpracována dětský. Bylo moc fajn, že kniha skončila dobře, brečela jsem. Knihu jsme poslouchaly již několikrát, je naše oblíbená. Trochu mi to připomíná Luisu a Lotku, tam to taky není veselé téma a je to přitom klasika. Paní Dvořáková je moje krevní skupina.

06.01.2024

Druhé dítě Druhé dítě Kerry Fisher

Kniha o problémech s teenagery, pro mě aktuální téma, zažívala teď peklo se svou dcerou a tato kniha mi dala naději, četla jsem ji se zájmem, co mě jako matku čeká, doba se mění, děti mají přístup ke všemu a má to vliv na jejich vývoj. Líbilo se mi popsání dostupnosti drog v dnešní době. I se mi líbil nápad o přijetí cizího dítěte do rodiny, ruku na srdce, kdo by to udělal??? Četla jsem i jiné knihy od K. Fisherové a čtou se hezky.

29.06.2024 4 z 5

Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Kniha o dětství v 90.letech, kniha působí, že se tam nic neděje, ale ono děje, někomu se rozejdou rodiče, a to má za následek spoustu nepěkných věcí, někomu se narodí postižený sourozenec a taky se život jeho rodiny změní... Líbí se mi střih do dospělosti, kdy tlustá Jitka již není tlustá třeba, kdy se hlavní hrdinové setkají, i když závěr je otevřený. Poslouchala jsem na Audiotéce, zpracování famózní, Václav Neužil, Marta Issová a Anna Kameníková, zvládli dětské hlasy a i dospělé, moje dcery tuto audioknihu poslouchají teď pořád, hrozně se jim líbí. Takže já tuto knihu začínám umět zpaměti.

06.01.2024 5 z 5