tisha8409 tisha8409 komentáře u knih

Dům stínů Dům stínů Dean Koontz

Lidi, přišla nečekaná chvíle.
Já totiž hodlám chválit.
Hodnocení zde mne připravovalo na "cosi, co nezaujme". Ale ona určitá místa byla hmatatelně živá.

Pochopitelně pominu přehršel údajů jako stavba komplexu, typ komínů nebo šachet, schodů, osvětlení, životy těch postav a jejich pocity nebo minulost.. to tam být nemuselo, ale líbí se mi, že každá ta postava má v tu jednu chvíli jiný prožitek.
Určitě by se to dalo pojmout i tak, že by každá postava vyprávěla ten děj jako kapitolu formou třeba výpovědi na policii a popisovala by jen to, co se dělo.. ale i takhle se mi to líbí a změny postav mi nevadí, spíš se vždy těším, co v tu chvíli zas kdo prožívá.

Variace děsu jsou zajímavé a já hmatatelně cítím "něco je za mnou" - děsí mě to a to je u knihy přece úspěch.
Představa, že se měním v čase nebo mi cosi nahrbenýho lozí po chodbě se mi prostě....líbila. Duchařská tématika je buď klasicky nudná, nebo takhle živá. A tomuhle chlápkovi se to povedlo.

Thomas se mi nelíbil, protože neděsil a nedával otázky a chuť znát více... toto ano, alespoň mně.
Děj podtržen bouřkou,hlasy odevšud, stíny a zrůdy,jedno místo, všichni trpí stejně, ale jsou na to sami a ven nemůžou.....Dobré!
Klidně bych to zfilmovala.

Akorát to vysvětlení ohledně vědy apod. se mi nelíbilo...mělo to být tajemné a ne pokusně technické.

09.08.2015 5 z 5

Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní Stanislav Rudolf

Tohle, ani film. Ale vúbec.

07.08.2015 1 z 5

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Péťa Bajza, naděje vlasti, která si vyčistí zvukovody, až splní poslání.
Skvělá kniha i seriál.

07.08.2015 5 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Pro teen-naivky dobrý...ačkoliv pro ty rozumné a nesentimentální ne.
Ty nemají potřebu se zaplácávat s takovými hlody, kterým se vznešeně říká osudová láska....a přitom je jen směšná.

06.08.2015

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Jedna hvězda za obálku.

06.08.2015 1 z 5

Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Dvě hvězdy za super začátek v sekci TEĎ.
Bezútěšné drsno, nebezpečná cesta, úchylové útočí, přímo hmatatelně to cítíte...do okamžiku, kdy se ukázalo, že obě jaksi nejsou dvě ale čtyři a ta slepá je ze všeho ponižování ještě nadšená.
Od té doby se to vleklo úmorným popisem okolí, kapek krve, které jsou odnikud, lidmi, kteří do příběhu vešli ale ihned odešli a chvil, kdy ho zabít chtěla, ale nezabila, protože se v takových chvílích ptá sama sebe, zda je zrůdou. Ta drsnačka totiž měla jen hlavu plnou drsných aktů a keců... ale neuskutečnila je. další mínus. Když hrdinka, má umět zabít.
Došlo to až k lahodnému okamžiku, který prostě zplodí v palici jedině ženská. Romantika se tam vůbec proplétá jako hlavní motiv a do apo to prostě nesedí!

Takže z tvrdé baby, která jde, neohlíží se a ví co má dělat, i když pochybuju že by to zvládla, je nakonec ubrečená ženská, překypující láásečkou.
Panebože přesně tyhle náměty nesnáším.
Další díly rozhodně číst nebudu.

A sekci TEHDY jsem zcela přeskákala a o nic jsem nepřišla. Ono je to vše stejně řečeno v TEĎ.
No hrozné zklamání.

06.08.2015 2 z 5

Dobrodružství Toma Sawyera Dobrodružství Toma Sawyera Mark Twain (p)

Popis po útěk dobrý.. ale pak to bylo o ničem. Afektovaná slova Olivera a natahovaný děj,,, a záchrana v podobě luxusního života a možností je happyendem...a to mi tam nesedí.

05.08.2015 1 z 5

Krev mé krve Krev mé krve Helen Grace Carlisle

Mne ten zmetek taky rozčiloval ..... nejsem pro pravidlo "udržet rodinu za každou cenu", proto bych věděla, jak problém v jeho podobě vyřešit.

05.08.2015 2 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Buď je národ enormní citlivkou a rozbrečí se nad kdečím, nebo jsem já enormně otrlý jedinec... protože mě to nepřijde dojemné a už vůbec ne tak úžasné, aby to mnou trhlo.
Obr-tutan, myš, dozorce a nepravdivý obvinění.
To poslední je realita běžných dní a nevím, proč bych měla cítit hrůzu a pláč jen při jeho smyšleném příběhu...
Plakat by se mělo nad těmi, kteří tak dopadli opravdu....ne nad příběhem sepsaným narychlo, jak sám přiznal King.

03.08.2015 1 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Z této knížky si pamatuji otravnost jménem družstvo.
Tehdy jsem nechápala co to je, dnes bych to z tama klidně vymazala.
Celkově o cestě kluka k bábině... nic mi to neříkalo, asi proto, že já na komunistické pobíhání na vesnici nebyla.

02.08.2015

Magyk Magyk Angie Sage

Potter, Oksa a on jsou pro mne synonymem skutečně kouzelných knih.

01.08.2015 5 z 5

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

No takže námět hovoří o spojitosti nacisty a děcka, který ví, že je čím je, má ho v hrsti a chce aby mu vše vyprávěl.. takže se člověk těší na vše okolo koncentráků očíma jakože toho, kdo tam byl...jenže ve finále to je o tom, jak jeden druhýho snaží přebít výhružkami, jak se odcizí a jak, oba nezávisle na sobě, zabíjejí vandráky. Nějak tam nebylo celkově vysvětleno proč. Kvůli jednomu bodnutí?Nedává to smysl. Pak je v nemocnici, kde ho pozná bývalý vězeň no a pak to, že je nácek, praskne a jdou po něm.
Tečka. Příliš snadné.

Místo zbytečně zabírají scény o učitelovi a o prvních stycích Todda nebo rozhovory rodičů.
Mně tohle prostě jako zajímavý příběh nestačilo.
A od autora toho megajména už ani náhodou.
Čekám dle hodnocení pecku, sakra... a ne spoustu kydů okolo hlavní linie děje.

O povídce tělo ani nemluvím....

31.07.2015

Niceville Niceville Carsten Stroud

Napětí, které bere dech? Obrovský úspěch? Okamžitě vyšvihnut mezi nej novinky?? Předčí vše, co jsme kdy četrli? Nedokážeme ho odložit??? Leda ve snu.
Tak já to projela až do konce a odložila jsem to velmi snadno a ráda.

První kapitola se vlekla o cestě kluka domů, najednou není, polda pátrá, kouká na kamery, kluk najednou nikde... a od té doby taky děj nikde.

Miliardy postav, číňani, pořád postřelení, indiáni, havrani, kluk v komatu.....ve finále, když tápeme o čem to tedy vlastně je, zjišťujeme, že 10letýmu klukovi je vlastně 99 let.. uh že cože??
To má být výsměch čtenářům, protože se ví, že člověk po zajímavě obalené knize s napínavou popiskou a vynášením až do nebes prostě sáhne a tím pádem to autorovi vynese slušný zisk??

29.07.2015

Harry Trottel a ta jemná tenata Harry Trottel a ta jemná tenata Peter M. Jolin (p)

Brát si do huby bestseller psanej někým jiným umí každý.
Ona ale ne.

25.07.2015

Idiot Idiot Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Nešlo to... prostě to nešlo. Na sluníčkové všeobjímající lidičky narážím dost často v reálu nebo debatách na internetu, nemám tedy chuti číst ještě mnoho slovíček okolo společnosti, povýšenosti vs. poníženosti a ... asi to můj mozek prostě nepobírá.
Ruská literatura mým oblíbencem očividně nebude.

24.07.2015

Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Z hodnocení v knihovně jsem jako dítě získala dojem, že jde o milé povídání o chlapečkovi a jeho zážitcích, něco jako Kája Mařík...a jaké bylo mé překvapení, že je to o chudobě až živoření, alkoholu, topících se děckách, sociálních rozdílech, krádežích a neustálém nedostatku všech okolo na něj jako děcko...
Označení "pro děti" bych tam rozhodně nedala.

24.07.2015 1 z 5

Robinsonka Robinsonka Marie Majerová

Ano, život pro mladou holku nebyl lehký... ale díky skvělému tátovi a sousedce - služce jí to bylo velmi usnadněno.,
Konec jak jinak než dokonale šťastný a sladký.
Mně osobně nebyla Bláža ani její hrátky sympatické - spíš mi z jejich hry na Robinsona bylo trapně.
Psáno dospěle, ne dětsky.

21.07.2015

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

O opouštění těla vím z různých výpovědí, které mne tedy zajímají více, než sepsaný příběh, který se mnoho desítek stran podivně proplétá.
Ano, hořelo, jsou dvě zraněné, ale možnost záměrných ataků mne jaksi nezajímají.
Je to pro mne prázdný námět.
Navíc nechápu, proč je na přebalu umístěna fotka, kde autorka vypadá jako dvacetiletá slečna, když jí není.
Nejsem mateřský typ, takže mne ty vztahové linie nezajímaly.
Nezaujalo.

30.06.2015

Nevěsta z Filipín Nevěsta z Filipín Blanka Kubešová

Ať už aktéři knihy reagovat budou nebo ne, také musím říci, že mne toto moc nezaujalo...asi právě pro popis suchopárné reality a nesouladu. Přijde mi to prostě jako když si dědek nabalí ne moc hezkou, ale prostě EXOTICKOU holku, aniž by věděl, do čeho tím pádem leze.
Popisy pouze jedné strany Filipín, klasika v podobě mladé holky nalípnuté na zahraničního chlapa, jejich logicky vyplývající potíže ... spíš cestopis nebo deníček této "rodiny" ...

25.06.2015

Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

Jsem v polovině. Nenacházím to, o čem je popis knihy - hledám mystiku, úžasnost, miniaturistu a místo nacházím jen popis divnýho domu, neustálý čumění klíčovýma dírkama, jednu mladou venkovanku - nyní "paní domu", která se cpe "mužovi" a když zjistí, proč ji nechtěl, přesto jí to pořád vrtá hlavou.
Drzá služebná, upjatá švagrová, černý pomahač, který vzbuzuje dle mne nepřiměřené reakce a k tomu čísi oči, upřené na "hrdinku".
Dobovost, překrývaná neustálým popisem stavu kanálů a obchodní "realitou", mne nudí.
Dočtu to jen pro zvědavost z konce a napíšu svůj konečný verdikt, ale už teď mne to popravdě "nebere". Při pohledu na obálku jsem čekala manželku třeba týranou, které se v domečku zjevují v panáčcích budoucí výjevy z jejího soužití s mužem ... jakési proroctví.. což se jaksi nestalo.
Koukám, že dát na přehnané doporučování v podobě recenzí zvučných jmen člověk nesmí .

25.06.2015 1 z 5