Titi Titi komentáře u knih

Brno a okolí Brno a okolí František Přeučil

WEIL - nejedná se o brožuru, ale o poměrně dost velkou knihu :)

02.09.2011

Bílá vlčice Bílá vlčice Theresa Révay

Skvělé!!! Snad u nás brzo vyjde i pokračování.

31.03.2011 5 z 5

Hezké vstávání Hezké vstávání Diana Peterfreund

Není to vyloženě blbost, ale nemá k ní moc daleko. Na můj vkus hodně ztřeštěné, víc mě zaujal až konec.

26.05.2014 2 z 5

Vánoční hvězdy z korálků: Slavnostní ozdoby v 3D Vánoční hvězdy z korálků: Slavnostní ozdoby v 3D Inge Walz

V knize jsou nafocené i nakreslené perfektní návody na výrobu ozdob na stromeček. Stačí drátek, korálky, trošku šikovnosti, hodně trpělivosti...výsledek stojí za to.

07.02.2014 5 z 5

Novicka Novicka Lisa Jackson

Kniha měla hodně rozvleklý začátek, ale to mi ani tak nevadilo. Už vím, že knihy této spisovatelky nemůžu číst jednu za druhou, protože píše sice velmi dobře, ale hodně podobně. Po delší pauze jsem si Novicku vyloženě vychutnala. Nenáročné, ke konci napínavé čtení mi zpříjemnilo podzimní večery. Nemůžu dát 5* jen proto, že Vyvolená k smrti je pro mě to nejlepší, co Lisa Jackson napsala.
A ještě malá poznámka k tomu oslovení "kovboji"...jak tu někdo psal. Jestliže člověk žije v Texasu, je rančer, jezdí na koni, stará se o velké stádo dobytka, nosí kovbojské boty, tak nechápu, proč by se mu nemohlo říkat "kovboj" :)

15.12.2013

Velký slovník hantecu: Hantecovo-český, česko-hantecový Velký slovník hantecu: Hantecovo-český, česko-hantecový Pavel Kopřiva

Ajaj, vskutku nepovedené dílko. Z větší poloviny se tak v Brně nejenže nemluví, ale nikdy ani nemluvilo. Hodně slov je tam vymyšleno, klidně by tam být i můj výraz pro drobné mince "Štrógalíci". Pavla Kopřivy si velice vážím, snaha byla, ale toto ne.......

17.11.2013 2 z 5

Svět mi je dlužný Svět mi je dlužný Eva Urbaníková

Trošku mi to připomíná rčení "Boží mlýny melou pomalu, ale jistě". Ale ten konec byl přece jen příliš krutý.

21.03.2013 4 z 5

Do posledního okamžiku Do posledního okamžiku Traudl Junge

"Bylo mi dvaadvacet let, o politiku jsem se vůbec nezajímala" - těžko se mi těm slovům věří, psal se přece konec roku 1942, když Traudl dělala konkurz na místo sekretářky A. Hitlera. Jinak je to zajímavá knížka, ve které se dozvíme jaký byl "vůdce" v soukromí, o Evě Braunové, o jeho nejbližších spolupracovnících, i o jeho konci.

06.02.2013 3 z 5

Její malé Veličenstvo: život anglické královny Viktorie Její malé Veličenstvo: život anglické královny Viktorie Carolly Erickson

Dovolila bych si poopravit žánr: nejedná se o historický román, ale o naučnou literaturu - biografie a memoáry. Ovšem Carolly Erickson píše tak skvostně, že se kniha jako dobrý román čte. Když se kupříkladu zmíní o tom, jak malé veličenstvo rádo mlsalo, tak dostanete na ty čokoládové bonbony chuť :)

20.12.2012 5 z 5

Klub zlomených srdcí Klub zlomených srdcí Cathy Kelly

Obálka i název je jak z červené knihovny, ale k té má tento román dost daleko. Ve dvou časových rovinách se odehrává příběh několika žen. Čtění je to spíše smutné, ale velmi čtivé.

10.12.2012 4 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Kniha by mohla sloužit jako dobrá reklama prestižního kurzu tvůrčího psaní Faber Academy. Skvěle se mi četla, ke konci je příběh velice napínavý. Obal knihy se mi vůbec nezdá klamavý.

29.02.2012 5 z 5

Květiny: 1001 fotografií Květiny: 1001 fotografií Michel Viard

Nakladatelství Rebo u mě opět boduje. Mají knihy o květinách, zahradách atd. ne moc drahé, přitom s nádhernými fotografiemi a se spoustou zajímavostí. Tuto fotopublikaci doporučuju všem milovníkům květin.

26.01.2012 5 z 5

Letničky Letničky Herta Simon

Útlá publikace, překrásné fotografie květin. Obsahuje všechny informace, co by měl každý začínající i pokročilý zahrádkář vědět o pěstování letniček.

25.01.2012 5 z 5

Domovní znamení staré Prahy Domovní znamení staré Prahy Lydia Petráňová

Knihu jsem sehnala v antikvariátě a pokochala jsem se nad krásnými fotografiemi i zajímavým textem. V anotaci je chyba, 1. vydání je z r. 1988.

03.01.2012 5 z 5

Neprodal jen Karlštejn Neprodal jen Karlštejn Arno Bělohlávek

Mám ráda film Velká sázka o malé pivo se skvělým Oldřichem Kaiserem. A tak jsem si s chutí přečetla knihu o podvodníku, později i válečném zločinci Josefu Jelínkovi, který si nechal říkat Harry.

01.12.2011 4 z 5

Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Moc krásný román, velice čtivý. Napínavý děj, troška romantiky, spíš je to kniha pro ženy.

18.10.2011 5 z 5

Sjezd fronty Sjezd fronty Julius Fučík

Někdy se nestačím divit, co zde najdu........

17.10.2011

Hádala se paraplata Hádala se paraplata Jan Vodňanský

Hádala se paraplata, které je víc do kulata...úžasně milé a snadno zapamatovatelné básničky nejen pro malé děti :)

05.10.2011 5 z 5

Literární toulky Prahou Literární toulky Prahou Vladimír Kovářík

Výborně napsáno. Ke knize se často vracím.

05.04.2011 5 z 5

Džungle rtěnek Džungle rtěnek Candace Bushnell

Chtěla jsem si přečíst nějakou oddychovku, ale toto nebylo nic pro mě :(

30.11.-0001 1 z 5