TomášKap TomášKap komentáře u knih

☰ menu

Veškárničky Veškárničky Martina Pospíšilová

Když jsem knížku Veškárničky poprvé otevřel, kladl jsem si otázku: „Může být veš, co člověku pije krev a nutí ho drbat se ve vlasech, kladným hrdinou knížky pro děti?“
Muže a co je ještě lepší, dokonce děti uvidí svět z pohledu malé vešky Věrky. Prožijí s ní pár dobrodružství a přeskoků do několika nových hlav.
Díky této vešce se děti nenásilně dozví mnoho podrobností ze života těchto tvorečků. Je tak velká naděje, že se děti přestanou vší bát a budou jim dokonce sympatické.
Navíc děti v knížce čeká mnoho úkolů, které vyzkouší jejich pozornost, fantazii a mohou si též zazpívat. Také ilustrace zdobí tuto knihu a často se moc hezky vplétají do textu.
Moc rád doporučuji všem maminkám a dětem tuto originální knihu.

25.08.2020 5 z 5


Mámou s humorem Mámou s humorem Jana Bitalová

Mamou s humorem je pěkné počtení, u kterého jsem se často hlasitě smál. Jako táta několika dětí jsem si v ni našel i mnoho zajímavých a pro mne překvapivých pohledů maminky na výchovu své dcery, které my tatínkové občas nevidíme, třeba jenom z toho důvodu, že u toho kvůli práci nejsme (přikrmování, oblékání…) Tahle knížka tak doslova zve nepropást ani chvilku s a užít si naplno ty první roky dítěte, které se už nikdy nebudou opakovat.

20.06.2020 5 z 5


Od srdce k srdci, z ruky do ruky Od srdce k srdci, z ruky do ruky * antologie

Na úvod mi dovolte použít jednu parafrázi ze slavného filmu Forrest Gamp: „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, jaký bonbón ochutnáš.“ A já říkám: „Tato knížka je jako bonboniéra, ochutnáte v ní mnoho autorů.“ Některé povídky jsou sladké, jiné hořké. Ne všechny vám asi budou chutnat, ale možná si pro sebe objevíte nového autora. A to je nádhera, že? To si pak budete moci najít jeho větší samostatný bonbónek. A nebo si naopak smlsnete na známém, vámi oblíbeném autorovi a pošmáknete si, že jste objevili jeho další perlu (např. Martina Formanová, Michal Viewegh, Jiří Žáček).
Kniha je rozdělena na dvě části, na povídky pro děti a na povídky pro dospělé, proto také ten název od Srdce k srdci, z ruky do ruky.
Tak se nebojte se ochutnat.
Navíc, jak jsem se dozvěděl, koupí této knihy přispějete organizaci Centrum – SRDÍČKO, věnující se handicapovaným lidem, na koupi rehabilitačního křesla.

29.05.2020 5 z 5