tonda3582 komentáře u knih
Pro mě jedna z nejlepších knih, Z. Jirotka velmi dobře pracuje se slovem a češtinou a velmi pěkně pracuje s banálními příhodami všedního dne.
Všechno by se dalo vyjádřit slovem zklamání. Četl jsem volání kukačky, bylo to zdlouhavé, plné zbytečných odboček do soukromí, který se samotným případem nesouvisí. Po přečtení prvního dílu, se mi dostala do rukou čtvrtá část a zjistil jsem, že vše pokračuje úplně stejně. Typicky žensky vykreslený blb Matt, kterému začínám víc a víc rozumět. Cormoran je v podstatě inteligentní neandrtálec, ve kterém se ale občas vidím, je to asi nejzajímavější postava celé série a důvod, proč sérii doposlouchám, číst to nebudu...
Díky naposlouchanému z půlky 4. dílu, už vím, jak se vyhnout zbytečným a stejně se opakujícím soukromým a pro mě idiockým hádkám blbého Matta a v soukromí ještě hloupější Robin
Naprosto geniální humor, který neztrácí a podle mě nikdy neztratí svůj půvab a nadčasovost. Povídky v mnoha případech tepají lidskou nedokonalost a úslužnost každodennímu a všednímu životu (nejen režimu).
Moje oblíbené. Návštěva v ZOO, Výlet s Lomcovákem, Můj 1. mejdan
Jedna smutná událost, škoda, že jsme knížku půjčili a už se nevrátila....
Klasická detektivka, s trochu laciným důvodem, leč o to častějším
Soudce Ti, je můj oblíbenec, byť už jsem u některých příběhů už poměrně záhy poznal směr příběhu. Soudce Ti a vražedný zvon patří určitě k těm, u kterých se sice poměrně snadno příjde na to, jak to vlastně je, nicméně je otázka, dokáže soudce porazit, tak silného protivníka?
A co vedlo zlo k takové surovosti, zajímá Vás to? Určitě si to přečtěte :-)
Kniha velmi zajímavá a i když nemám rád knížky, kde .... ....... Nemám moc rád, ale tady to bylo vlastně úplně v pořádku. Za mě zatím nejlepší knížka od Dicka Frencise
Nejsem úplně fanouškem severských detektivek. Na můj vkus jsou až moc depresivní i mimo případ (asi je to logické, ale nemusím to). Nicméně JLH mě chytil. Hezky se to čte/poslouchá, i když jak už tu padlo, od začátku se dá rozuzlení očekávat, i když nějaké zavádějící uličky tam jsou... Kvituji i to, že se autor oprostil od poslední dobou moderního postupu, že má vyšetřovatel vleklé osobní problémy a přesto pracuje na 100%, přesto, že problém řeší, řeší jej jako většina normálních lidí.
Na dně se mi líbilo o chlup víc
Robert van Gulik, je Robert van Gulik. Lenormand na něj nemá a mít nebude. Nicméně detektivka samotná není špatná. I když jak už tu bylo řečeno, ze začátku se musíte srovnat s trochu jinými charaktery některých postav. Navíc mě trochu štve upozadění, a to dost výrazně jeho pomocníků. Byť to může být jen v této knize.
Přečtu si jistě další, už jen proto, abych zjistil, zda to má cenu.
Z mého pohledu klasická Francisovka. Byť jsou koně tenkrát spíš jen doplněk. Zajímavý pohled do práce vyjednavačů. Malinko mě zklamalo rozuzlení.
Případ čínského zlata je klasická Tiovka. Soudce Ti, prostě musí chránit velké čínské imperium
Francisovka podle klasického střihu. trochu škoda, že už jsem asi od půlky věděl o co jde. Nicméně, druhotné zvraty, přece jen docílili čtivosti.