Tori.Weasley komentáře u knih
Příběh lásky za první světové války mně docela bavil. Ty přemýšlivé pasáže byly zajímavé a je vážně poznat jak moc byl autor antimilitarista.
I když jsem věděla, jak to dopadne, čtení jsem si užila (jak jen si lze válečnou novelu užít). Malinko víc bych ocenila propracovanost postav, ale chápu, že u novely to úplně nemůžu čekat.
Takže doporučuju. :) Hlavně maturantům, budete to mít přečtené za chvilku, jestli nestíháte.
Kniha se mi moc líbila. Hezký jazyk a super hlavní hrdinka (normální, ne příliš ufňukaná, ani extra drsná). Hodně jsem ocenila atypický styl vyprávění. :) Cizí světy a příběhy je přesně téma pro mě, takže za myšlenku díla přidávám navíc hvězdičku.
Dějově je to totiž trošku slabší, ale mně to nevadilo, protože mi postavy ihned přirostly k srdci. Ráda bych se k January ještě někdy vrátila, ale chápu, když žádné pokračování nebude. Kniha je dokonalá i sama o sobě a další díl by to mohl zničit.
Autorka dává hodně prostoru postavám, takže mi připadalo, jako bych je velmi dobře znala. Jedna z mála knih za hodně dlouhou dobu, při které jsem si i já připadala součástí příběhu (pocit trochu jako z Nekonečného příběhu).
Divnoknihy jsou něco pro mě, a i když asi nejsou úspěšné u většiny čtenářů, každá, kterou jsem zatím četla má v mém srdci svoje místo.
(SPOILER) Ucházející příběh, pokud ho máte jako povinnou četbu. Rychle se četl a v několika momentech mě i bavil, ale v závěru mě spíš naštval.
Od klasiky očekávám více, něco nadčasového. Ne příběh o lidech, (SPOILER) kteří spolu neumějí komunikovat a v důsledku toho se jeden z nich zabije (Je blbá. Vždyť ani nevěděla jistě, jestli je těhotná!) a druhý vyvraždí celé město, protože přece zná všechny, kteří tam žijí. A učitě jsou všichni špatní, když mu pár z nich ublížilo.
A Dyk nechá přežít úchylnýho stalkera. (Wow, tleskám.)
Jen by mě zajímalo, jestli Kristián Agnes znásilnil, nebo se s ním vyspat chtěla. Pokud to první, tak bych pochopení pro sebevraždu měla, ale zato bych neměla pochopení pro krysařovo chování. - Kristián mu znásilní holku a krysař se na ni vykašle?
Pokud to druhé, tak co ta blbka se zabíjí? Achjo.
Ještě bych dodala, že se mi to četlo dobře, krásné metafory krysařových pocitů a ne zas tak zastaralé výrazy. Summa summarum, forma dobrá, děj nic moc.