Turlogh Turlogh komentáře u knih

Tábor bubáků Tábor bubáků Radek Kučera

Výborná knížka o táboře vlčat a světlušek v exilu. Jejich táborové dobrodružství s Ohnivým X z pohledu vlčete, šestníka Komárů. Vřele doporučuji k přečtení, nudit se věru nebudete. Howgh.

31.07.2022 5 z 5

Rychlý šíp Rychlý šíp Josephine Cunnington Edwards

Vcelku velmi povedený dobrodružný příběh hocha, kterého unesli indiáni. Čtivé, zajímavé, nicméně trochu krátké. Howgh.

31.07.2022 4 z 5

Malý hraničář a jeho pes Malý hraničář a jeho pes Rudolf František Vojíř

Kniha sleduje osudy psa jménem Vlčar, později Běs, od jeho narození dále. A také osudy několika jeho majitelů. Dobrodružné příhody z Krkonoš. Vynikající ilustrace L. Salače. Howgh.

Pohádky perníkového dědka Pohádky perníkového dědka Václav Deyl

Vcelku velmi originální pohádky, takové určitě ještě neznáte. A k tomu velice povedené obrázky pana akademického malíře Otakara Mrkvičky. Howgh.

Klub spravedlivých Klub spravedlivých Felix Riemkasten

Zajímavá kniha pro chlapce z dávných časů. Hlavní hrdina příběhu, chlapec Petr, chce zachránit svoji kamarádku Toničku, kterou vydírá jistý darebák. Vezme si k tomu na pomoc další tři chlapce z Klubu Spravedlivých. Ovšem věc není tak jednoduchá, jak se zprvu zdá... Howgh.

Nejkrásnější prázdniny Nejkrásnější prázdniny Zdeněk Svoboda

Příběh čtyř kamarádů, kteří se společně přihlásí na dva měsíce prázdnin na chlapeckou osadu v Posázaví. Tam zažijí zajímavý pobyt a také lecjaké dobrodružství...Howgh.

Démon přichází v mlze Démon přichází v mlze Martin Nesměrák

Další vynikající historický příběh série Strážců z Landštejna od Martina Nesměráka, Akční, čtivé, zajímavé. Fandům historických románů ve stylu pánů spisovatelů Vondrušky, Niedla, Hrdličky doporučuji k přečtení všemi deseti. Howgh.

29.07.2022 5 z 5

Zvěd z tvrze Oswego Zvěd z tvrze Oswego Robert Beholz

Dobrodružné vyprávění z doby anglo-francouzských válek v Americe. Příběh čtivý, ač poněkud naivní ve směru odhalování špióna v anglické pevnosti. Dal bych tři hvězdy, ale knihu ilustroval Zdeněk Burian, tak to je za čtvrtou hvězdu. Howgh.

26.07.2022 4 z 5

Vězeňkyně koruny Vězeňkyně koruny Jeffe Kennedy

Na začátku pozvolný rozjezd, to nebylo moc čtivé ani zábavné, popisy prostředí, apod. Později akčnější, obzvláště posledních padesát stran, útěk. Ty další díly by mohly být mnohem akčnější, dobrodružnější, už se těším až si je půjčím postupně z knihovny až tam budou. Howgh.

20.07.2022 4 z 5

Zrození hrdinů Zrození hrdinů Brandon Mull

Řemeslně dobře napsaný román pro děti, bez větší fantasie, nic extra. Howgh.

17.07.2022 3 z 5

První družstvo na zvědách První družstvo na zvědách Karel Kordík

Humorný příběh chlapců z prvního družstva Sokolské jednoty těsně po druhé světové válce. Howgh.

12.07.2022 3 z 5

Komu to prospívá Komu to prospívá Pavel Hrdlička

Další výborné pokračování příběhů podrychtáře Václava, tentokráte o samotném začátku Václavovy kariéry ve službách starého města Pražského. Skvěle napsané, čtivé, napínavé, prostě znamenité. Přečteno bleskově za dva a půl hodinky jedním dechem. Howgh.

11.07.2022 5 z 5

Dvacet pohádek Dvacet pohádek Vojtěch Cinybulk

Zajímavé a originální pohádky od pana Vojtěcha Cinybulka s jeho nádhernými ilustracemi. Vřele doporučuji k přečtení a prohlédnutí ilustrací, pokud seženete. Já se o to snažil více než rok. Howgh.

11.07.2022 4 z 5

Pohádky z mechu a kapradí Pohádky z mechu a kapradí Václav Čtvrtek (p)

Pěkně udělaná pohádka dle televizních večerníčků. Howgh.

08.07.2022 4 z 5

Drak Mrak Drak Mrak Markéta Zinnerová

Velice povedená pohádka ve stylu Čtvrtka a loupežníka Rumcajse se skvělými obrázky Radka Pilaře. Doporučeno číst malým dětem před spaním. Howgh.

08.07.2022 5 z 5

Herci pro pět prstů Herci pro pět prstů Jarmila Čermáková

Ano, je to tak, velice povedené vyprávění o skupince dětí ze vsi, jak si začnou vyrábět nejrůznější loutky, dle své fantasie, až nakonec budou hrát ostatním i loutkové divadlo. Howgh.

05.07.2022 4 z 5

O dvou valibucích a jiné pohádky O dvou valibucích a jiné pohádky Václav Deyl

Deset neznámých, originálních pohádek od pana V. Deyla s výtečnými ilustracemi pana Vojtěcha Cinybulka. (To byl pro mě skutečný důvod koupě knihy.) Pohádky jsou čtivé, zajímavé a nejlepší je ta první, O dvou valibucích. Howgh.

30.06.2022 4 z 5

Kašpárek a Šmidra mezi Indiány a jiné dobrodružné pohádky Kašpárek a Šmidra mezi Indiány a jiné dobrodružné pohádky Vojta Merten

Vcelku ucházející pohádky od dávného Kašpárka z časů tzv. první republiky, Vojty Mertena. Tento pán hrál mnoho let roli Kašpárka ve svém divadle pro děti v Praze. Příběhy veselého Kašpárka a lehce troubovitého vesnického policajta Šmidry jsou psány v cestovatelském, dobrodružném stylu a domnívám se, že jsou dodnes docela dobře pochopitelné i pro dnešní malé děti, i když žádná pecka, četl jsem už lepší pohádky. Howgh.

30.06.2022 3 z 5

Naschválníčci Naschválníčci František Nepil

Velice zábavné čtení pro děti o dvou táborových naschválníčcích, o čtyřech družinách skautského oddílu a jejich dobrodružstvích na letním táboře. Čtivé, humorné, poutavé. Akorát ty ilustrace od M. Jágra mi moc nesedly. Howgh.

27.06.2022 5 z 5

Jakub a dvě stě dědečků Jakub a dvě stě dědečků Miloš Macourek

Velmi originální, zábavné, krátké pohádky od mistra humoru Miloše Macourka. Při jejich čtení jsem se velice bavil. Škoda jen, že kniha je tak krátká, za necelou hodinku jsem měl přečteno. Howgh.

27.06.2022 5 z 5