Drak Mrak přehled
Markéta Zinnerová
![Drak Mrak Drak Mrak](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34114/drak-mrak-34114.jpg?v=1271599341)
Veselá, pěkně ilustrovaná pohádka o poněkud atypickém dráčkovi pobaví především mladší školáky. Narodit se s jednou jedinou hlavou - už to samo o sobě je proti dračímu bontonu. Však se také rodiče okamžitě Mráčka zřekli - a to ještě netušili, jak bude jejich synek milý, dobrý a užitečný. A - což je vrchol - nebude požírat princezny! Čímže se tedy bude ta odstrčená potvůrka živit? A k čemu bude na světě dobrá? Bude s ní vůbec někdo kamarádit? To už vám poví sama paní Zinnerová, která tuto pěknou knížku napsala.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drak Mrak. Přihlašte se a napište ho.
![Turlogh Turlogh](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/131221/m_turlogh-86O.jpg?v=1613236333)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velice povedená pohádka ve stylu Čtvrtka a loupežníka Rumcajse se skvělými obrázky Radka Pilaře. Doporučeno číst malým dětem před spaním. Howgh.
![Litocha Litocha](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/145457/m_litocha-gH7.jpg?v=1541186688)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížku jsme poznali ve formě audioknihy a pan Brodský se poslouchal moc krásně. Ano, začátek je až krutý a dračí rodiče by zasloužili, pak se ale z příběhu vyklube milá moderní pohádka, která staví na hlavu některé tradiční stereotypy a poskytne i mnohé podněty k zamyšlení.
Kniha Drak Mrak v seznamech
v Mé knihovně | 17x |
1998 | ![]() |
1985 | ![]() |
1997 | ![]() |
2008 | ![]() |
1988 | ![]() |
Moc hezká dětská knížka s krásnými ilustracemi Radka Pilaře, který se zasloužil o podobu třeba i takového Rumcajse, Manky nebo Cipíska. Pokud jste nečetli, určitě budete znát minimálně filmovou podobu Za humny je drak s Ivanou Andrlovou v hlavní roli. Jsem ráda, že jsem se prostřednictvím synova čtenářského deníku ke knize opět vrátila, protože drak Mrak je zkrátka velký sympaťák. :)