Usire komentáře u knih
Je to dobrá kniha, sám jsem si jí vzal párkrát na cesty do zahraničí a zkusil se jí řídit. Dala mi tedy několik cenných lekcí.
Hodnotím velmi dobře, protože jsem dlouho sháněl nějakou dobrou knihu o pěstování bambusů. Tady je to předloženo v přijatelné formě a jsou zde i další informace.
Naprosto nepřekonatelná kniha o dřevokazných houbách. Lze strčit do kapsy a vydat se do lesa hledat plodnice.
Tato kniha vyšla už v tolika inkarnacích a i v dnešním světě internetu má co nabídnout.
Tato kniha je naprosto skvělá a každému začínajícímu entomologovi ji vřele doporučuji (sám ji mám v práci v šuplíku). Řada postupů se využívá i dnes a kniha je v mnohém dost nadčasová. V receptáři jde vidět asi nejvíce, jak se doba posunula, ale zastaralé informace lze dnes lehce dohledat na internetu.
Opravdu skvělá kniha, která má devizu v obrazové části. Ta je velmi bohatá a zaměřená prakticky, tj. kukly, požerky a poškození žírem, vajíčka-larvy-kukly aj. Dodnes ji hojně využívám při práci.
Skvělá pomůcka při ochraně lesa. Kresby jsou velmi dobře vyvedené a předložené informace zásadní.
Nepřekonatelné dílo plné zásadních informací a úžasných kreseb.
Dobrý průvodce, díky kterému jsem se neztratil. Hodně mi pomohl v Káthmándú, kde jsem se dostal do opravdu zajímavých míst.
Období druhé světové války je u mnohých žáků neoblíbeno. Kniha toto období předkládá v dobře srozumitelné formě s řadou obrázků. V mnohém ji vnímám lépe, než leckterou učebnici dějepisu.
Moc hezky zpracovaná kniha. Musím souhlasit, že je lepší než mnohé učebnice dějepisu.
Jako mnoho jiných, jsem se v dětství věnoval také filatelii a kniha mi v mnohém pomohla. Je to více orientované na fotografie a textu je již méně. Kdysi mi to nevadilo, dnes už je to horší. Nicméně to budou zase využívat moje děti, protože jako úvod do filatelie je to super.
Dostal jsem tuto knihu k desátým narozeninám. Byl jsem z ní úplně nadšený a mnoho dalších hodin listoval a pročítal. Z dnešního pohledu je to spíše nostalgie, nicméně předložené informace jsou dosti zajímaví a také obsahuje celou řadu krásných fotografií a kreseb.
Moc hezky zpracované. Je to jednoduché a dobře pochopitelné.
Asi nejlepší kniha o rašeliništích. Srovnával jsem s celou řadou dalších děl, ale tady je to komplexní a smysluplné.
Jedna z mála knih, která nabízí i mapy rozšíření jednotlivých dřevin.
Luxusní kniha hlavně v to, že nabízí obrazovou část, kde jsou uvedeny nepřekonatelné kresby s detailem.
Nádherné fotografie a celkový vizuál, to je obsahem této knihy. Informací je tam bohužel méně, což je velká škoda. Rád bych uvítal rozsáhlejší komentáře fotografií prvků v různých skupenstvích, což by bylo devizou této knihy. Tak to zůstává více méně promarněnou příležitostí.
Tak tohle je velké zklamání. Fotografie a obrázky jsou dobré, bohužel tohle se nadá říci o textu. Je to umělé, nezáživné a vůbec dobře se to nečte.
Pro mne trošku zklamání, protože jsem čekal mnohem více. Přemíra fotografií a méně textu. Přijde mi, že balanc v jiných dílech této řady je větší.