Váca Váca komentáře u knih

☰ menu

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

U tohoto příběhu mě nejvíce zaujalo, s jakou lehkostí hlavní hrdina snáší smrt jiných. Od počátku četby se mi zdálo, že se celý děj jen tak "táhne" a nic významnějšího se v podstatě neodehrává. Proto pro mě bylo svým způsobem šokem, jaký rychlý spád měl závěr. Kniha ve mě zanechala zvláštní pocit, ale i přes to nelituji, že jsem si ji přečetla a můžu ji doporučit.

11.07.2014 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Tato kniha mě příliš nezaujala. Z nějakého důvodu se mi hůř četla a to byl také důvod, že jsem ji v polovině její četby odložila. Každopádně se k ní časem ještě vrátím a dám ji druhou šanci.

11.07.2014 3 z 5


Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Tato kniha mě velmi, ale velmi mile překvapila. Nevěřila jsem, že něco, co bylo napsáno tak dávno a za tehdejších podmínek dokáže zaujmout i mladou čtenářku, jako jsem já. Přiznávám, že občas mi připadaly témata některých příběhů vesměs stejné, ale i tak jsem u většiny z nich zůstala, pozorně je přečetla a došla až k jejich závěru. Docela mě také udivilo, jak neměla tehdejší společnost problém mluvit na téma erotika. Ač může někomu kniha připadat poněkud rozsáhlá, za mě doporučuji.

11.07.2014 5 z 5


Křest svatého Vladimíra Křest svatého Vladimíra Karel Havlíček Borovský

Tato kniha mě velmi mile překvapila. Zejména humorem, který v ní autor použil.

22.12.2013 5 z 5