Valdora komentáře u knih
Peter May nezklame. Bylo to čtivé, napínavé, nabité dějem. Bavilo mě to.
Od autora jsem nejdříve četla Katovu dceru. Sága mě velmi zaujala, přečetla jsem všechny díly, proto jsem sáhla i po této knize. Příběh je určitě zajímavý, ale na můj vkus zbytečně natahovaný, bylo tam dost pasáží, které by se daly vynechat. Příběhu by to přidalo na dynamičnosti, tak jsem občas i některé stránky přeskakovala.
Četla jsem z nostalgie. Od autorky jsem přečetla nepřeberné množství knih, tak tahle mi v seznamu ještě chyběla. Vnímám jako oddechové čtení na dovolenou.
Přečetla jsem celou trilogii a celkově ji hodnotím kladně. Mám ráda historické detektivky. Tady šlo spíše o oddechové čtení, ale četlo se mi to dobře a byla jsem zvědavá na pokračování, takže svůj účel to splnilo.
Kniha mě chytla a už nepustila, i když některé pasáže byly zbytečně dlouhé, bylo tam zbytečně moc postav.
Mám ráda tvorbu, kdy se mísí různé styly a žánry. Něco mezi cestopisem, deníkem, básní v próze. Je to báseň jedné ženy, která miluje život a snaží se ho užívat plnými doušky, nepromarnit ani minutu a umí se radovat z maličkostí. A předává nám poselství o tom, co jsou skutečné hodnoty.
Dostala jsem tip na tuto knihu a určitě nelituji. Ráda si od autorky zase něco přečtu.
Hlavní hrdina byl sympatický - člověk s chybami a stinnými stránkami, ale který se dokázal v důležitém okamžiku rozhodnout správně.
Kniha mne oslovila, našla jsem tam pro sebe mnoho podnětů k zamyšlení a inspiraci pro život.
Z trilogie pro mě jednoznačně nejlepší díl a to jsem si myslela, že úspěch první nemůže překonat.
Tuto knihu jsem četla po příbězích z tančírny Century, takže to bylo pro mě pokračování. Při jejím čtení jsem přímo cítila omamnou vůni dálek a dobrodružství. Zároveň je to příběh o tom, že sny si lze plnit v každém věku a že se dá protančit životem...Pro mě milé čtení, co pohladí na duši.
Důstojné pokračování Ostravských mystérií s tím rozdílem, že případy výhradně řeší páter Josef Bronský. Byla jsem spokojená.
Líbila se mi stejně jako předchozí autorova kniha. Možná oceňuji více, že to tentokrát nebyla taková bichle. Napínavé a čtivé až do konce.
Jak to napsat slušně? Taková červená knihovna v detektivním hávu. Vyloženě prázdninové čtení někam k vodě.
Dokumentární styl knihy mi vyhovoval, značně se lišila od jiných psychologických románů, které jsem četla. I příběh mě hodně zaujal, byl temný a drsný, ale velice čtivý a poutavý. Určitě si přečtu volné pokračování, pokud bude příležitost.
Vánoční dárek a autor opět nezklamal. Doufám, že další díl z této série na sebe nenechá dlouho čekat.
Ocenila bych fotografie pro dokreslení textu. Jinak zajímavé, k zamyšlení.
Příjemné čtení na dovolenou, pohodové a odpočinkové. Báseň tam byla pro mě navíc, svým obsahem se mi k povídkám nehodila.
Na prvotinu povedené . Mám ráda příběhy, byť fantastické, které se odehrávají na místech, které aspoň trochu znám.
Na tento díl jsem se těšila, jelikož jsem přečetla i dva předchozí, ale bylo to pro mne zklamání. Hodnotím jako nejslabší díl, ke konci jsem už některé pasáže přeskakovala.