Valdora Valdora komentáře u knih

Tichá smrt Tichá smrt Peter May

Peter May nezklame. Bylo to čtivé, napínavé, nabité dějem. Bavilo mě to.

26.11.2021 4 z 5

Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Oliver Pötzsch

Od autora jsem nejdříve četla Katovu dceru. Sága mě velmi zaujala, přečetla jsem všechny díly, proto jsem sáhla i po této knize. Příběh je určitě zajímavý, ale na můj vkus zbytečně natahovaný, bylo tam dost pasáží, které by se daly vynechat. Příběhu by to přidalo na dynamičnosti, tak jsem občas i některé stránky přeskakovala.

18.10.2021 3 z 5

Neočekávaný host Neočekávaný host Agatha Christie

Četla jsem z nostalgie. Od autorky jsem přečetla nepřeberné množství knih, tak tahle mi v seznamu ještě chyběla. Vnímám jako oddechové čtení na dovolenou.

27.08.2021 3 z 5

Válka inspektora Rádla Válka inspektora Rádla Marek Skřipský

Celou sérii jsem si užila.

24.11.2020 4 z 5

Šarlatové zmije Šarlatové zmije František Kalenda

Přečetla jsem celou trilogii a celkově ji hodnotím kladně. Mám ráda historické detektivky. Tady šlo spíše o oddechové čtení, ale četlo se mi to dobře a byla jsem zvědavá na pokračování, takže svůj účel to splnilo.

19.10.2020 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Kniha mě chytla a už nepustila, i když některé pasáže byly zbytečně dlouhé, bylo tam zbytečně moc postav.

09.10.2020 4 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Mám ráda tvorbu, kdy se mísí různé styly a žánry. Něco mezi cestopisem, deníkem, básní v próze. Je to báseň jedné ženy, která miluje život a snaží se ho užívat plnými doušky, nepromarnit ani minutu a umí se radovat z maličkostí. A předává nám poselství o tom, co jsou skutečné hodnoty.

15.08.2020 4 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Dostala jsem tip na tuto knihu a určitě nelituji. Ráda si od autorky zase něco přečtu.
Hlavní hrdina byl sympatický - člověk s chybami a stinnými stránkami, ale který se dokázal v důležitém okamžiku rozhodnout správně.

04.08.2020

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Kniha mne oslovila, našla jsem tam pro sebe mnoho podnětů k zamyšlení a inspiraci pro život.

25.03.2019 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Z trilogie pro mě jednoznačně nejlepší díl a to jsem si myslela, že úspěch první nemůže překonat.

15.11.2018 5 z 5

Vzpomínky na jedno dobrodružství Vzpomínky na jedno dobrodružství Robert Fulghum

Tuto knihu jsem četla po příbězích z tančírny Century, takže to bylo pro mě pokračování. Při jejím čtení jsem přímo cítila omamnou vůni dálek a dobrodružství. Zároveň je to příběh o tom, že sny si lze plnit v každém věku a že se dá protančit životem...Pro mě milé čtení, co pohladí na duši.

14.01.2018 4 z 5

Ostravský páter Ostravský páter Marek Skřipský

Důstojné pokračování Ostravských mystérií s tím rozdílem, že případy výhradně řeší páter Josef Bronský. Byla jsem spokojená.

30.08.2023 4 z 5

Dřevěná panenka Dřevěná panenka James Hazel

Líbila se mi stejně jako předchozí autorova kniha. Možná oceňuji více, že to tentokrát nebyla taková bichle. Napínavé a čtivé až do konce.

22.10.2022 4 z 5

Smrtící skalpel Smrtící skalpel Tess Gerritsen

Jak to napsat slušně? Taková červená knihovna v detektivním hávu. Vyloženě prázdninové čtení někam k vodě.

29.07.2022 2 z 5

Panenka Panenka Věra Kadlecová

Dokumentární styl knihy mi vyhovoval, značně se lišila od jiných psychologických románů, které jsem četla. I příběh mě hodně zaujal, byl temný a drsný, ale velice čtivý a poutavý. Určitě si přečtu volné pokračování, pokud bude příležitost.

22.01.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Vánoční dárek a autor opět nezklamal. Doufám, že další díl z této série na sebe nenechá dlouho čekat.

27.12.2021 4 z 5

Sněžný levhart Sněžný levhart Sylvain Tesson

Ocenila bych fotografie pro dokreslení textu. Jinak zajímavé, k zamyšlení.

30.10.2021 3 z 5

Povídky a jedna báseň Povídky a jedna báseň Zdeněk Svěrák

Příjemné čtení na dovolenou, pohodové a odpočinkové. Báseň tam byla pro mě navíc, svým obsahem se mi k povídkám nehodila.

11.07.2021 4 z 5

Ospalá slovanská díra Ospalá slovanská díra Petr Jaroněk

Na prvotinu povedené . Mám ráda příběhy, byť fantastické, které se odehrávají na místech, které aspoň trochu znám.

15.08.2020

Klub zabijáků Klub zabijáků Paul Finch

Na tento díl jsem se těšila, jelikož jsem přečetla i dva předchozí, ale bylo to pro mne zklamání. Hodnotím jako nejslabší díl, ke konci jsem už některé pasáže přeskakovala.

02.02.2018