vasek2588 vasek2588 komentáře u knih

Požádej a je ti dáno Požádej a je ti dáno Esther Hicks

Nedokázal jsem to dočíst. Na mě to je moc náboženské/duchovní, nebo jak to nazvat. Knihu nedoporučuji. Místo této si rozhodně pořiďte "Síla našeho podvědomí" od Joseph Murphy, kde se dovíte to samé trochu zkráceně a normální formou.

11.01.2025 1 z 5

Síla našeho podvědomí Síla našeho podvědomí Joseph Murphy

Kniha se dobře čte a je snadno pochopitelná. Přesto, že na tyhle věci moc nejsem, tak jsem si z ní dost informací odnesl a spousta toho dávala smysl. Autor tu řadu myšlenek neustále opakuje, to mi bylo často otravné. Přesto knihu doporučuji. Především lidem, kteří se zajímají o sílu našeho vlastního podvědomí a chtějí se mít lépe a neutápět se ve vlastní lítosti, černých myšlenkách a hrát si na oběť.

11.01.2025 5 z 5

Restart muže Restart muže Milan Studnička

Knihu bych spíše nedoporučil. Autor se neustále vrací k jedné konkrétní situaci, kterou zřejmě osobně prožil, a na jejím základě zobecňuje a radí všem mužům bez ohledu na jejich individuální okolnosti. Tyto rady ale nepůsobí jako doporučení, spíše jako vnucování.

Pokud někdo prožívá podobnou situaci, kniha mu možná pomůže si něco uvědomit, ale obecně má omezený přínos. Osobně mi Studnička v roli dětského psychologa nesedí, a jeho loutka Sláva, je až příliš vtíravý,

Souhlasím s tím, že muž by se neměl chovat špatně ke své ženě a dětem – to by ale měl vědět každý i bez podobné knihy. Otočit to však na druhý extrém a přijmout podivně přehnaný přístup mi nepřijde v pořádku.

Přijde mi, že smyslem knihy je shodit chlapa, ukázat mu, jak špatný je a že mu bude nejlépe v sektě zvané KOCH.

11.01.2025