Veju007 Veju007 komentáře u knih

Klub sebevrahů Klub sebevrahů Rachel Heng

Klub debevrahů jsem kupovala kvůli obálce - byla to láska na první pohled ???? a nálepka o nejočekávanějším sci-fi thrilleru mě o to víc navnadila... no, to to opravdu není.
Jedná se spíše o rodinné drama dvou hlavních hrdinek a téma stovek let dlouhého života je jen okrajově načrtnuto. Z takového nápadu šlo vytěžit mnohem víc, mohla z toho být taková Smrtka pro dospěláky. Ale to se úplně neděje, příběhem v klidu proplouváme, ale nečekejte žádné šílené teorie, zvraty a vlastně ani pointu. Jde hlavně o to si uvědomit krásu a pomíjivost života.
Prostě neurazí, nenadchne, klasický průměr. A nesuďte knihu podle obalu!! ????

15.08.2019 3 z 5

Furyborn Furyborn Claire Legrand

Tak, Furyborn dočteno.
Takhle - nemám s knížkou nějaký velký problém, ale je to bohužel trošku průměrnější čtení (oproti např. nedávno čtené Nyxii a Poslednímu číslu), ale já si to vcelku užívala.
Upřímně doufám, že se autorka v dalších dílech polepší a vše nám pořádně vysvětlí a lépe nás zasvětí, občas jsem se dost ztrácela v ději a některá jednání postav mi přišla úplně stupidní.
Rielle mi přišla zajímavější a kdyby byla první kniha jen o ní, tak by to mohlo být možná ještě lepší. Eliana mě téměř nezajímala, nevyznala jsem se v jejích myšlenkových pochodech, kdy během jedné stránky dokázala 3x změnit strategii a absolutně se mi nelíbily nevykreslené vztahy s ostatními postavami, takže na konci jsem se o nikoho nebála a bylo mi trošku fuk, kdo zemře - špatně.
Furyborn ve mně prostě nezanechává takový ten hezký knižní “dojezd” ????????.
Nicméně uvidíme, jak to bude pokračovat dál, šanci sérii určitě ještě dám ????.
_______________________________________
Poznámka k nakladatelství: je mi líto, že se knížka prodává pod původním názvem, když se to opravdu mohlo jmenovat Furie, jak jsem viděla v jedné YA, když se knížka teprve připravovala. Jsme v Čechách a já mám prostě s tímhle všeobecně ve všech rovinách problém ????‍♀️.

13.08.2019 3 z 5

Volané číslo existuje Volané číslo existuje Milan Tesař

Nápad vskutku zajímavý, ale po chvíli, když se čísla uvnitř telefonu vlastně chovají pořád stejně, to začne být trochu nuda.
Na druhou stranu jsem se během čtení několikrát podívala do svých kontaktů a říkala, jak si asi všichni spolu uvnitř povídají ????.

06.08.2019 2 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Tak tohle je naprosto skvělá ukázka vyhypovaný knížky, která je ve skutečnosti úplnej děs a průměrnost.
Jsem fakt vytočená! Anotace skvělá, na obálce stojí “ZVRAT, Z KTERÉHO VÁM SPADNE BRADA!” - hm, tak to se teda fakt nestalo - brada mi spadla maximálně vzteky nad pitomostí naprosto VŠECH postav! Detektivové po sobě věčně štěkají bez zjevného důvodu a autorka se to vůbec nesnaží vysvětlit, myšlenkové pochody hlavní detektivky jsou úplně mimo a prostě ne, už nikdy více. Má to být série, podle mě se autorka chtěla vyrovnat Kim Stoneové a to se teda fakt nepovedlo - a já rozhodně nemám v plánu tohle dál podporovat.

04.08.2019 1 z 5