Venda32 komentáře u knih
Nejdřív jsem byl malinko zklamaný, že se mi nepodařilo sehnat biografii Vladimira Menšíka a že ani tato kniha (i přes vysoké hodnocení) asi nebude to, co jsem čekal. Chyba, chyba, chyba. Vladimír Menšík žil a žít bude navždy právě díky všem historkám ze svého života. A to je nakonec ta nejlepší autobiografie jakou jsem si mohl přečíst.
Velmi silný zážitek přečtení alkoholické povídky. Tam bylo víceméně jasné, že se oproti skutečnému životu měnila jen jména osob
Každopádně jako celek byla kniha prima pohodové čtení i kterého se pobavíte, ale někdy najdete i hlubší myšlenku.
Hezky zpracovaná encyklopedie osobností českých dějin pro menší čtenáře. Na konci je výčet dalších osobností, na které se nedostalo. Samozřejmě platí, že výběr je vždy subjektivní:-). K absolutnímu hodnocení mi však někdy u některých osobností něco málo chybělo. Podotýkám, že na to ale koukám optikou dospělého čtenáře, ne čtenáře cílové skupiny.
Tyhle knížky mám nejraději. Pořídím si ji, protože má slušně hodnocení. Zároveň od ní moc nečekám. Ego chlapa. Co se budu rovnat s ženskou a jejími pocity...?:-)
A pak nakonec výborné čtení od kterého se nechcete odtrhnout, dáte ji na jeden zátah a je vám líto, že končí. Napsáno s nadhledem, humorem, inspiraci a chvílemi jsem se v knize sám poznával.
Po dlouhé době velké dilema při hodnocení přečtené knihy. Příběh je síly, o tom žádná. Výkon více než úctyhodný. Forma sepsání mi ale úplně nesedla. Obsahové přeskakování po kapitolách jsem po nějaké době skousnul, některé vtipy nebo části napsané tak trochu na sílu nakonec taky.
Největší poselství z knihy, které si nakonec odnáším není titulkové Běhej dokud můžeš, ale Vzdát to můžeš vždycky.
Výborně, uceleně a přehledně zpracované pojednání o vodě pro malé i velké čtenáře.
Úžasné ilustrace v knize plné mňamózních příběhů dvou roztomilých medvědů. Krátké příběhy s kapkou poučení, které pobaví nejen děti, ale i dospělé.
Výborná a čtivá kniha. I kdyby nebyla tak útlá přečetl bych ji na jeden zátah. Členění na kratší kapitoly naprosto ideální. Moc se mi líbily myšlenky a rady pana Pospíchala v průběhu celé knihy. Člověk s obrovským charisma.
Super kniha jednoduchých a leckdy lákavých receptů. Na některé bych si troufl i já. Když je zvládnou i děti:-)
Krásné pohádkové básničky. Kniha je plná krásných ilustrací.
Pro výuku informatiky na 1. stupni perfektní. Myslím, že se neztratí ani v nižších ročnících na stupni druhém.
Krátké, jednoduché a krásné příběhy. Jak bylo zmíněno níže, pobaví se i dospělý. Hezké ilustrace. Pro trénink prvního čtení ideální.
Zajímavé postřehy a zážitky z cest po USA od obou autorů. V paralelách se střídaly kapitoly, kdy se nedalo odtrhnout a kapitoly, kdy jsem zjistil, že očima jen přejíždím. Ale díky přidané hodnotě v podobě dalších doplňujících zajímavostí hodnotím více než jako průměr.
Skvělé napsáno. Jen je škoda, že je to spíš taková encyklopedie. Kousek toho, kousek onoho a zase pryč. Ale pro základní vhled ideální a dokonalá.
Jedním slovem fantazie. Pan Plánička byl nejen velký brankář, ale také velký člověk.
V knize je spousta informací a zajímavostí nejen o Slavii, ale také národním týmu.
Strašně mě baví ta gentlemanská doba. Super.
Velmi rychle se čte. Napsáno čtivě. V knize je krásně vidět do života v africké rodině žijící v buši, navíc v rodině praktikující islám.
Na konci knihy je v doslovu hezky případ rozebrán z hlediska práva.
Druhá kniha o Mourinhovi. Na plný počet hvězd mi schází trošku více vyjádření dalších kolegů či hráčů trošku významnějších než ti, kteří v knize jsou. Dalším mínusem jsou citáty Joseho na konci. Jedná se o výtah vět uvedených v knize dříve.
Napsané čtivou formou, zajímavé medailonky československých trenérů. Někomu bude někdo chybět, někdo přebývat. Podle chuti.
Pokud se těšíte na popis známých i méně známých akci, tak knihu raději ani nečtěte.
Kdo si však slibuje podrobný vhled do historie tajných izraelských služeb (nejen Mossadu), ten si přijde na své.
Dceru příběh bavil stejně jako první díl. A o to jde především. Úvod možná trošku vlažnější než u prvního dílu, pak děj gradoval tak, že i já s manželkou jsme se těšili na večerní čtení. Konec možná rychlejší než bych čekal a asi jsme věřili i v konec více šťastnější.
Minus vidím v častých chybách. Těch bylo tedy opravdu dost.
Zdálo se mi, že dceru text moc nezajímá. Minulá kniha o štěňátku Šmudlíkovi ji bavila víc.
Líbilo se mi nenásilné zakomponování některých pojmů do textu. Např. hieroglyf, faraon...