Venda32 komentáře u knih
Souhlasím,že se jedná o velmi zajímavé čtení. Já jsem se však často ztrácel v častých odbočkách v textu. Od knihy jsem asi čekal něco jiného. Seriál jsem neviděl a myslím, že asi ani nechci.
Naprostá spokojenost. Základní informace shrnuté přehledně, srozumitelně. Na plný počet mi chybí možná trochu více výcvikových a herních inspirací.
To býval hit:-). Super seriál, super knížka.
Kniha svým rozsahem vychází jako četba celého příběhu před spaním. Příběh sice krátký, ale krásný. Dcera je nadšená také z možnosti si příběh dodatečně pustit.
Knih s podobnou tématikou jsem přečetl více a stejně jako předchozí mě opravdu bavila. Autor vše podává poutavou, zajímavou formou. Je i zajímavé sledovat, jak se v průběhu knihy mění myšlení nejen autora, ale také jeho spolubojovníků. Změna myšlení souvisí se ztrátou spolubojovníků a uvědomnění si možné vlastní konečnosti.
Čtyři krátké příběhy (myslím celkovým rozsahem). Knížka je spíše obrázková, příběhy jsou tam jako něco navíc. Pár řádků, aby se neřeklo. Ale děti to asi bude bavit :-)
Spousta zajímavých informací. Kniha rozdělena do několika větších bloků (např. doba ledová, plazi...). Někdy se některé informace objevily ve více kapitolách. V knize je také poměrně dost překlepů.
Upřímně, čekal jsem víc. První pohádkou jsme se spíš protrápili. Kolikrát jsem se v ní neorientoval ani já sám. Druhou jsme víceméně přeskočili. Jen třetí jsme přečetli. Jen kvůli faktu, že dcera je Kačenka.
Kniha ve mě vyvolala rozporuplné pocity. Na základě dříve přečtených autorových knih jsem se těšil i na tento knížní počin. Úvod ve mě vyvolal obavy, že je kniha zaměřená spíše na amerického čtenáře. Pak jsem se však dostal k dalším esejím, které mě vyloženě bavily. Jenže následovalo další spíše prokousávání textem.
Vydat vlastní staré eseje může fungovat. Třeba Fulghuma přímo mluju. V tomhle případě si to ale úplně nesedlo. Navíc přijít v ČR v roce 2020 s knihou, která je sama o sobě leckdy zastaralá (některé eseje jsou opravdu hodně vousaté) 11 let po jejím vydání v USA, to taky asi úplně knize nepřidá.
Za mě je knížka na dvě hvězdy, tu třetí jsem přidal za ty eseje, které mě opravdu bavily (třeba o Billu Gatesovi).
Milá kniha s jednoduchým příběhem, která se ale bude líbit. Hezké ilustrace.
Stejně jako u Lucie, postrach ulice si myslím, že filmová verze je prostě lepší. Myslím, že především pro mladší děti není knížka moc zajímavá. Díky formě vyprávění se v tom mohou děti trošku ztrácet.
Pro úplně nejmenší to asi není. Dceři je pět a myslím, že si ještě počkáme s dočtením knihy. Ale jinak si myslím, že jsou příběhy napsané víc než slušně.
Super seznámení s počátky Delta Force. Navíc vše podáno s dávkou nadhledu a přiměřeného humoru.
Nesouhlasit si jen dovolím s jednou pasáží v epilogu. Ale autor při dokončování knihy na přelomu století nemohl tušit, jak se zvrhne situace v USA. Dnes Američany opravdu nevidím jako nějakou spásu světa.
Zpočátku se mi do knihy začítalo poměrně těžce. Od autora jsem přečetl knihy o Escobarovi a bin Ladinovi. A ty měly od úvodu větší švih. Ale jak jsem četl dál a dál, dostával jsem se víc do příběhu a najednou se to zlomilo. Autor mě vtáhl do děje způsobem, že jsem si připadal jako jeden z vojáků. Tak surově, reálně a precizně napsané.
Super projekt. Články svým rozsahem neobtěžují. Velmi zajímavé příběhy. Přesto dávám jen čtyři hvězdy, protože jsem některé příběhy spíš jen tak proletěl. Oproti webové verzi je kniha doplněna o prodloužení příběhu, jak to bylo dál.
Souhlasím s Křovákovým hodnocením níže. Odpad nedávám jen z úcty ke knihám.
Bavil jsem se. Nepřekonatelná je kapitola o vojně. To je JK jak vyšitej. Některé kapitoly věnuje pan Kraus svým úvahám. A není to na škodu.