verunb verunb komentáře u knih

Dívka z Atlantidy Dívka z Atlantidy Wolfgang Hohlbein

Tuto knihu jsem četla jako dítě a teď se k ní vrátila. Jelikož je to v dobách internetu, což za mého dětství nebylo, tak jsem dokonce zjistila, že se jedná o druhý díl několika dílové série, takže si ji hodláme přečíst celou :)

29.12.2021 5 z 5

Kam se poděl můj sýr? Kam se poděl můj sýr? Spencer Johnson

Pokud se plácáte v životě, je tohle kniha přesně pro vás.

24.05.2021 5 z 5

Potomci mlčení Potomci mlčení Sabine Dittrich

Moje doporučení pro čtenáře- v žádném případě nečtěte hned po Vyhnání Gerty Schnirch. Kdybych to udělala, byla bych z knihy zklamaná. Ale jelikož jsem ji četla s dostatečným odstupem, kdy už jsem veškerou surovost a nespravedlnost z Gerty vstřebala, musim říct, že se mi příběh líbil. Byl velmi čtivý a napínavý, plný historických faktů.

10.04.2021 4 z 5

Zážitky z karantény Zážitky z karantény Halina Pawlowská

Halina a její humor je jistota.

18.02.2021 4 z 5

Valkýry Valkýry Paulo Coelho

Knihu jsem vzala jen kvůli čtenářské výzvě, volba na ni padla i kvůli tomu, že je napsána po Alchymistovi, který se mi líbí. Nicméně tato kniha je pro mě dost slabá, esoteriky a nadpřirozena je tam na mě až moc a až neuvěřitelně popsáno.

12.11.2019 2 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Na knížku jsem se neskutečně těšila, čekala jsem stejnou jízdu jako díl první, možná i větší, ale bohužel přišlo spíš zklamání... Alan se v knize objevuje spíš jen okrajově, vůbec nemám pocit,
a že i vy a byl hlavní hrdina a autor mezi řádky cpe čtenářům svůj názor na současné politické dění... Musí se ale nechat, že i tak je knížka vtipná a odlehčená, velice čtivá. Jen jsem asi měla příliš velká očekávání a ta se nenaplnila.

14.05.2019 4 z 5

Kniha léta Kniha léta Tove Jansson

Trošku mě při čtení rušilo, že přímá řeč nebyla klasicky v uvozovkách, ale jinak oddychové čtení .

26.11.2018 3 z 5

4 blondýnky 4 blondýnky Candace Bushnell

Kniha, kterou jsem vzala pro odlehčení, celkem účel splnila. I když mi příběhy přišly dost podobné, kniha byla čtivá.

17.09.2017 3 z 5

Safijánská zima Safijánská zima Zdeněk Matěj Kuděj

Pohodové čtení, hodí se k letošní velmi chladné zimě.

17.02.2017 4 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Srdce každého fanouška Harryho Pottera určitě zajásá, takové pohádky z jiného soudku.

24.01.2017 5 z 5

Ty boty musím mít! Ty boty musím mít! Paola Jacobbi

Od dechová kniha, nic extra

07.12.2015 3 z 5

Mládí v hajzlu - Kompletní deníky 1-7 Mládí v hajzlu - Kompletní deníky 1-7 C. D. Payne

Knihy jsou super! Zaručeně pobaví a i když každý další díl je o něco málo dobrý, jak už to u vícedílných knih bývá, zaručeně si Nicka Twispa člověk zamiluje a zasměje se. Hodně oddechové čtení, člověka přeladí na jinou vlnu.

16.09.2015 5 z 5

Ulovila jsem ho v buši Ulovila jsem ho v buši Halina Pawlowská

Oddechové čtení, plné Halinina nezaměnitelného humoru. Jako vždy dokáže z vážných věcí vyjít optimisticky.

14.09.2015 5 z 5

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Halina Pawlowská

Na knihách Haliny se mi nejvíc líbí, jak dokáže z katastrofálních situací vybruslit s krásným optimismem :)

28.12.2013