verunb komentáře u knih
Tuto knihu jsem četla jako dítě a teď se k ní vrátila. Jelikož je to v dobách internetu, což za mého dětství nebylo, tak jsem dokonce zjistila, že se jedná o druhý díl několika dílové série, takže si ji hodláme přečíst celou :)
Pokud se plácáte v životě, je tohle kniha přesně pro vás.
Moje doporučení pro čtenáře- v žádném případě nečtěte hned po Vyhnání Gerty Schnirch. Kdybych to udělala, byla bych z knihy zklamaná. Ale jelikož jsem ji četla s dostatečným odstupem, kdy už jsem veškerou surovost a nespravedlnost z Gerty vstřebala, musim říct, že se mi příběh líbil. Byl velmi čtivý a napínavý, plný historických faktů.
Knihu jsem vzala jen kvůli čtenářské výzvě, volba na ni padla i kvůli tomu, že je napsána po Alchymistovi, který se mi líbí. Nicméně tato kniha je pro mě dost slabá, esoteriky a nadpřirozena je tam na mě až moc a až neuvěřitelně popsáno.
Na knížku jsem se neskutečně těšila, čekala jsem stejnou jízdu jako díl první, možná i větší, ale bohužel přišlo spíš zklamání... Alan se v knize objevuje spíš jen okrajově, vůbec nemám pocit,
a že i vy a byl hlavní hrdina a autor mezi řádky cpe čtenářům svůj názor na současné politické dění... Musí se ale nechat, že i tak je knížka vtipná a odlehčená, velice čtivá. Jen jsem asi měla příliš velká očekávání a ta se nenaplnila.
Trošku mě při čtení rušilo, že přímá řeč nebyla klasicky v uvozovkách, ale jinak oddychové čtení .
Kniha, kterou jsem vzala pro odlehčení, celkem účel splnila. I když mi příběhy přišly dost podobné, kniha byla čtivá.
Srdce každého fanouška Harryho Pottera určitě zajásá, takové pohádky z jiného soudku.
Knihy jsou super! Zaručeně pobaví a i když každý další díl je o něco málo dobrý, jak už to u vícedílných knih bývá, zaručeně si Nicka Twispa člověk zamiluje a zasměje se. Hodně oddechové čtení, člověka přeladí na jinou vlnu.
Oddechové čtení, plné Halinina nezaměnitelného humoru. Jako vždy dokáže z vážných věcí vyjít optimisticky.
Na knihách Haliny se mi nejvíc líbí, jak dokáže z katastrofálních situací vybruslit s krásným optimismem :)