veselka60 veselka60 komentáře u knih

☰ menu

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha mě zaujala neotřelým nápadem - propojení příběhů dvou hrdinek v různém časovém horizontu. Zároveň svou ne bezvýznamnou roli hraje dům, ve kterém se děj odehrává, dva povahově protichůdní muži a samozřejmě nečekaný závěr - i když zčásti předvídatelný. Dobrá kniha, odpočinková, pro mě za 4 hvězdičky.

31.03.2018


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Velmi příjemná detektivka, zajímavé propojení severského prostředí a českým kriminalistou, charakteristika postav přesvědčivá, nečekaný zvrat v ději, napínavé. Líbil se mi zejména český kriminalista - typický nadšenec pro svou práci, ráda si přečtu další knihy s tímto detektivem. Dávám pět hvězdiček.

31.03.2018


Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Čtivá kniha, dobře vykreslené postavy, zajímavá zápletka dobře paralelně propojená reálná vražda s tajemným příběhem v pozadí. Napínavé až do konce, který zůstává otevřený, takže už se těším na navazující Pohřběte své mrtvé. Pro mě druhé setkání s autorkou - četla jsem Zátiší a mmrzí mě, že jsem nepřečetla před Hladovým duchem i předchozí knihy, protože hlavní postavy se určitým způsobem příběh po příběhu vyvíjí. Autorku vřele doporučuji milovníkům klasické detektivky.

13.02.2018 5 z 5