Vincenzoci | Komentáře u knih | Databáze knih

Vincenzoci Vincenzoci komentáře u knih

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Zase jsem chytl nějakou opici, která to psala, protože tam bylo tolik zbytečných překlepů, až to bylo trapné! Proto jen 3 hvězdy, škoda!!! Jinak kniha velice dobrá, jen jsem měl trochu problém se začíst. Doktor Spánek a Osvícení bych dal asi na stejnou úroveň.

07.08.2017 3 z 5

Na hraně - Můj životní příběh Na hraně - Můj životní příběh Richard Hammond

Pozor, spojler! Abych byl upřímný, je toto můj první životopis, jaký jsem kdy četl. Nicméně je to velmi zajímavé a místy až mrazivé čtení! První zhruba čtvrtinu píše Hammond o svém dětství, jaký to byl "kaskadér" a komik, předchozích pracích, jak šel na pohovor do BBC a také o tom osudném tryskovém autě. Další půlku knížky píše jeho žena Mindy - od chvíle, kdy jí zavolali, že měl její muž nehodu, přes veškeré zajišťování, shánění, různé přesuny, role matky a manželky atd. Pak utajený přesun na ještě tajnější místo na tolik potřebnou rekonvalescenci - to jsem si připadal jak v akčním filmu (vycvičení muži, kteří dříve pracovali u speciálních jednotek, neoznačené terénní auta, doprovodná vozidla, atd - operace Joystick ). Poslední čtvrtinu knížky píší Richard a Mindy společně, každý ze svého úhlu pohledu. Pokud čekáte nějaké zábavné věci ze světa Top Gearu a nebo Hammondovi nějaké vtipy a fórky, tak to tu nenajdete. Ale místy se můžete zasmát, jako já. I když se daná epizoda TG v ČR nevysílala, já si ji našel na netu a byla to opravdu síla, člověku v tu chvíli zatrnulo!

06.07.2017 4 z 5

Spřeženci noci Spřeženci noci Darren Shan (p)

Pozor, spojler! Abych se přiznal, tento díl mě zatím asi nejvíc překvapil svým dějem, zvraty a taky akcemi. Setkáváme se tu se zrádcem S. Leopardem, chudák Darren musí zase do školy, potkává svou první lásku Debbie jako učitelku a asi největší překvapením byl Regáč Vegáč, který nejen, že vůbec přežil, ale má místo rukou háky a je úplně vyšinutý! :-)

30.06.2017 5 z 5

Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Abych byl upřímný, tak docela zklamání. Na všechno se používala magie, až to bylo přehnané (na zápach, maskování, dodání energie, ...). Měl jsem z toho pocit, že i když se tam někdo vysmrká, použije se pak magie. Přitom děj nebyl vůbec špatný! Ovšem OZVĚNA, to bylo něco jiného. Sotva se to rozběhlo, tak jen bum bum, pak to autor usekl, byl konec a čtenáři, domysli si. Přišlo mi to, jako když žák ZŠ zapomene úkol a píše to na koleni před třídou, než zazvoní. Škoda takové práce!

19.06.2017 3 z 5

Krvavé chodby Krvavé chodby Darren Shan (p)

Napínavý děj, který má spád a ještě jsem se u toho pobavil :-)

19.06.2017 4 z 5

Upírův pomocník Upírův pomocník Darren Shan (p)

Pokračování sázky, jinak velice dobrá knížka, plno zvratů a ten závěr asi nejvíc :-D

14.06.2017 4 z 5

Madame Okta Madame Okta Darren Shan (p)

Knížka mi byla doporučena a šlo svým způsobem i o sázku (já Madame Okta a budoucí švagrová J. Clarksona). Děj mě vtáhl a ukázal svět upírů úplně jiným pohledem. Sice Darrena občas nechápu, zejména jeho chování a rozpolcení pro jisté věci, ale co už s ním... :-) Příjemné čtení, doporučuji!

10.06.2017 4 z 5

Drsný spasitel Drsný spasitel Miroslav Žamboch

Knihu jsem vzal skoro jedním dechem, místy jsem se i zasmál a děj mě pokaždé kompletně pohltil. Jen ten závěr mi nějak uniká, co tím přesně mělo být myšleno. Jinak bomba kniha!

06.06.2017 4 z 5

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

Strašně jsem nasmál, krátké kapitoly a žádné moc velké okecávání. Vřele doporučuji! :-)

04.06.2017 4 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Před pár lety jsem knihu četl jako povinnou četbu k maturitě, nyní jsem se k ní vrátil. Mám z toho pořád stejné pocity - spalovač mrtvol je člověk se zásadami (na prvním místě rodina, nepije, nekouří, neuznává rozvody, je mu líto jiných lidí s nějakým nešťastným osudem a jiné), leč má mírně morbidní a depresivní pohnutky mysli. Je tam vidět profesní deformace, ale pořád se drží svých zásad. Pak se celá situace mění, zejména politická, ale i on sám. Na knize mi vadily 2 věci - že neustále opakuje jisté věci dokola (koho spaloval, co mu hráli, ...) a že všem vykládá vše o jiných lidech. Možná to tak bylo zvykem, ale nevím, jak by se tvářil kamarád, který přijede jednou za dlouhý čas na návštěvu a já mu vyprávěl životní osud prodavaček v pekárně, řidiče autobusu atd. Nicméně knihu doporučuji, film je taky dost dobrý, ponurý a pan Hrušínský tam byl naprosto úžasný!

04.06.2017 4 z 5

Nova Nova Keith R. A. DeCandido

Plně souhlasím s předešlými komentáři. Za mě 3 hvězdičky, ale s odřenýma ušima! Jak moc jsem se na to těšil, tak jsem se i zklamal. Osobně jsem to louskal asi na 15x, tak těžce se mi to četlo. Vždy jsem se ke knížce ale vrátil a doufal, že se to v další kapitole zlepší, ale bohužel. Osobně to hodnotím jako brak SC!
PS: doslovný překlad si může dovolit maximálně začátečník angličtiny ve školce a ty jakože vtipy, no fuj...

09.04.2017 3 z 5

Americký barber v Praze Americký barber v Praze Kraig Casebier

Kniha koupena náhodou ve slevě, zaujala mě už na první pohled. Plně souhlasím s Knihožrout1105, jen jedna věc mi tam chyběla - a to bylo víc informací o tomto řemeslu. Třeba styly, přípravky a klidně 1 modelový příklad, jak to probíhá u takového barbera, zejména pokud je tam člověk poprvé a “seznamují se. Ale třeba se to dozvíme v další knize. Nicméně kniha byla velmi zajímavá, čtivá a rád bych pana Kraiga potkal osobně.

11.09.2024 4 z 5

Hellboy: Ztracená armáda Hellboy: Ztracená armáda Christopher Golden

Zajímavý počin toto zpracování Hellboye, dobrý námět, postavy tam pasovaly pěkně, jen to zpracování po literární stránce je děs - pro puberťáky asi dobrý. Občas najdete chyby v textu, ale ty kresby byly pecka! Nenazval bych to přímo brakem, ale místy to k tomu nemělo daleko. Nicméně jsem rád, že se mi toto dílo dostalo do rukou a byla možnost si to přečíst.

23.03.2024 3 z 5

Duna (grafický román k filmu) Duna (grafický román k filmu) Lev Grossman

Toto dílo je spíš pro staré pařany PC hry (Duna 2000) a nebo ty, kteří četli Dunu jako takovou a nebo viděli původní film, asi nic pro úplné neznalce - nebudou plně chápat souvislosti, podstatu rodů, planetu Arrakis apod. Nicméně se mi tato komiksová adaptace velmi líbila, kresby úplně super, jen místy moc tmavé. Za mě ale opravdu pěkné a povedené zpracování, doporučuji!

23.03.2024 4 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Novodobý moderní Olymp s dědičnými tituly v kombinaci s Padesáti odstíny šedi. Zajímavá kombinace, opravdu. Hlavně to nesmíte brát jako mytologii, ale jako shodu jmen, jinak Vám to zkazí zážitek. PS: Hádes v roli pana Greye s jeho orgiemi atd.

04.12.2023 3 z 5

Naštěstí (ne)máme mléko Naštěstí (ne)máme mléko Neil Gaiman

Taková trochu blbinka, ale obrázky povedené. Klukům se to líbilo a to je hlavní! :-)

15.06.2023 4 z 5

Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Velmi zajímavá kniha, i když později tak se konec dal odhadnout, hlavně mě pak zajímal epilog, co se tam dozvím. Nicméně knihu doporučuji, dobrý příběh, slušný spád děje, postavy tam pěkně pasují.

28.05.2023 4 z 5

Virus času Virus času Peter Borscheid

Kniha mi ukázala spoustu zajímavých úhlů pohledu na různé věci v naší historii, ale čekal jsem něco trochu jiného. Někdy to bylo spíš jako seznam než jako kniha. Za mě jedno přečtení stačilo.

29.12.2022 3 z 5

Po kolena v mrtvých Po kolena v mrtvých Dafydd ab Hugh

Přiznám se, že jsem byl nesmírně rád, když se mi obrovským štěstím podařilo tuto knihu sehnat po dlouhé době hledání (bazarově, nějaký ten defekt, ale jinak dobrý a cena slušná!). Při čtení si člověk vybaví hru, prostředí a nepřátele jako takové, není to kostičkované což je příjemný bonus. Místy mi to přišlo příliš přímočaré a až moc zjednodušené, ale zase místy to bylo velmi pěkně popsané. Kniha je spíš pro fandu hry a nebo staré pařany, jako já a když od toho člověk nečeká extra literární dílo, je to dobré čtení! PS: NEPRODÁM!!! :-)

29.12.2022 4 z 5

Velká medvědí cesta Velká medvědí cesta Zbyněk Černík

Příběh dobrý, zajímavý pohled na společenské problémy a problematiku kultur (třeba co sežrat bez problémů). Kluky kniha zaujala jen středně a opět to bude kniha na jedno přečtení a stačí. Škoda neustálého vysvětlování v závorkách, to dle mého názoru do dětské knihy nepatří!

13.12.2022 3 z 5